16 Μαρ 2021

Εκπομπή για την προσφορά της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση, με αφορμή τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821.

Θέμα: Εκπομπή για την προσφορά της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση

 Στο τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV μεταδόθηκε τηλεοπτική εκπομπή για την προσφορά της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, με αφορμή τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821.

Στην εν λόγω εκπομπή  με τον τίτλο «Ορθόδοξος Λόξος», που πραγματοποιείται υπό την ευλογία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου, συμμετείχαν ο π.Δημήτριος Μιχούδης, εκπαιδευτικός, ο κος Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικος Επιστήμων και Αρθρογράφος και ο κος Νικόλαος Χριστοδουλάκης, Θεολόγος.

Ο π.Δημήτριος Μιχούδης ανέδειξε το γεγονός ότι ο κλήρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση, άλλοτε στην οργάνωση, άλλοτε στην εμψύχωση, άλλοτε μέσα στην μάχη και φυσικά πολλές φορές με το μαρτύριο και την θυσία.

Ο κος Χολέβας, συν τοις άλλοις, ανέφερε ότι η Εκκλησία προσέφερε την διατήρηση της πίστης, της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής ταυτότητας, και επομένως και της ελπίδας για ελευθερία.

Ο κος Χριστοδουλάκης επεσήμανε αρχικώς ότι στην Κρήτη, όλοι οι Επίσκοποί της, πλην ενός, μαρτύρησε κατά το 1821 και είναι αναγνωρισμένοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ενώ ανέφερε πλήθος ιστορικών πηγών και γεγονότων που μαρτυρούν αφενός τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση και αφετέρου τις ζοφερές δυσκολίες που είχαν οι προγονοί μας στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, τα οποία καταδεικνύουν την σαθρότητα των σημερινών τάσεων από ορισμένους αποδόμησης και αλλοίωσης της ιστορίας μας.

 Σύνδεσμοι:

https://www.youtube.com/watch?v=O-cymWkaDkU

 http://www.cretetv.gr/orthodoxos-logos/show-orthodoxos-logos/12935-orthodoksos-logos-h-prosfora-ths-ekklhsias-sthn-apeleytherosh/

 https://player.vimeo.com/video/520834403

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com