8 Φεβ 2021

«Ντου» της Αστυνομίας στη Φανερωμένη Χολαργού το πρωί της Κυριακής (7/2)

Κατόπιν καταγγελίας, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, απαιτώντας να απομακρυνθούν άμεσα οι όποιοι εκκλησιαζόμενοι από το προαύλιο του Ναού | Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος: «Ο κορονοϊός δεν… μεταδίδεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην κατάμεστη πλατεία της Φανερωμένης αλλά μονάχα όταν σε αυτή βρίσκονται… εκκλησιαζόμενοι»

Το πρωί της Κυριακής (7/2/2021), κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας και ύστερα από καταγγελία συγκεκριμένης κυρίας, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, χωρίς τελικά να σημειώσει πρόστιμο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, απαίτησαν να απομακρυνθούν άμεσα οι όποιοι εκκλησιαζόμενοι από το προαύλιο του Ναού. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, μιλώντας σε ενορίτες δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα μάθαμε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται τόσο στις παραλίες, τις πλατείες, τα πάρκα, αλλά κυρίως στην ευχαριστιακή Τράπεζα της Φανερωμένης!

Επίσης μάθαμε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται στην πλατεία της Φανερωμένης σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν είναι γεμάτη οικογένειες και ηλικιωμένους που χαίρονται τη βόλτα τους -και καλά κάνουν- αλλά μόνο την Κυριακή το πρωί όταν στην πλατεία της Φανερωμένης βρίσκονται εκκλησιαζόμενοι!

Απέναντι στο σύγχρονο διωγμό της ορθόδοξης πίστης μας, καλούμαστε να πορευτούμε με τα δύο πολύ σημαντικά κουπιά της ύπαρξής μας: την πίστη και την αγάπη.

Μένουμε εδραίοι στην ορθόδοξη πίστη μας και τη λατρεία της Εκκλησία μας, που είναι ζωή και χαρά, που είναι ό,τι ομορφότερο υπάρχει στην ψυχή μας.

Ταυτόχρονα προσευχόμαστε με ειλικρίνεια για την εκλεκτή κυρία που μας κατήγγειλε και σκεπάζουμε με την αγάπη μας όλους τους διώκτες της Εκκλησίας μας. Οι χριστιανοί είμαστε άνθρωποι άλλης ποιότητας, είμαστε η ομορφιά αυτού του κόσμου, το “άλας της γης”, όπως είπε και ο Ίδιος ο Χριστός.

Δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πέσουμε στην κακία, την ψυχρότητα, την εκδικητικότητα. Απέναντι στο σκοτάδι, δεν θα είμαστε ακόμη μεγαλύτερο σκοτάδι, αλλά φως!

Προσευχόμαστε με την ανεπανάληπτη προσευχή που μας παρέδωσε ο Χριστός από το θρόνο Του, δηλαδή από το Σταυρό του μαρτυρίου Του: “πάτερ, ἄφες αὐτοῖς· οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι” (Λουκ. 23,34). Αυτό επαναλαμβάνουμε σήμερα και κάθε ημέρα.

Θα συνεχίσουμε, με ταπείνωση, πιστότητα και αγάπη, να διακονούμε την Αγία Τράπεζα της Φανερωμένης για όλους τους αδελφούς μας που το επιθυμούν και νιώθουν την Εκκλησία ως λιμάνι ψυχικής γαλήνης, ειρήνευσης, δύναμης και ελπίδας για τον αγώνα της ζωής. Ο Θεός να ευλογεί όλους».

menoumeholargo.gr

7 σχόλια:

manigr.blogspot.com είπε...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΑΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους καταδότες πρώτα και ντροπή στους αστυνομικούς που παρακωλυουν την ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας.

Πνευματικός είπε...

Μια πρόταση για τους Αστυνομικούς:
Είσθε, ασφαλώς, υποχρεωμένοι να εφαρμόσετε τους Νόμους του Κράτους.
Επίσης, το Κράτος σας υποχρεώνει να τρέχετε στις διαταγές των αξιοτίμων Ρουφιάνων..
Πάει καλά. (κακά-κάκιστα, εννοείται)
Έχετε όμως και συνείδηση. Σέβεσθε και τους Νόμους του Θεού. Υπολογίζετε το Σύνταγμα, το οποίο είναι υπεράνω των ανόμων νόμων κάποιων ασυνειδήτων εξουσιαστών..
Σας προτείνω λύσεις (τις οποίες συχνά κάποια υποτελή όργανα του αντι-χρίστου και ανθ-ελληνικού Κράτους εφαρμόζουν εις βάρος των καλοπροαιρέτων και φιλησύχων και γνησίων Ελλήνων.
Λοιπόν:
Πηγαίνετε εκεί που σας υπέδειξαν οι κακοπροαίρετοι και μοχθηροί καταδότες. Αλλά δεν βιάζεσθε να πάτε..
Στο μεταξύ η Θ.Λειτουργία προχωρεί..
Εκεί, στο προαύλιο, παραγγέλλετε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς να σας πλησιάσουν. Τους λέτε: Ο Νόμος κατ'ακρίβειαν απαιτεί, να μην παρακολουθούν την Θ.Λειτουργία οι πιστοί από το προαύλιο.. Θα μπορούσατε να είσθε λίγο διασκορπισμένοι. ή να κάνετε κάποια βόλτα και να επιστρέφετε. Το γράμμα του νόμου απαιτεί αυτό. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να σας το υπενθυμίσω και να σας κάνω σύσταση..
Και φεύγει.
Αναφέρει στον Αξ/κό υπηρεσίας: Πήγαμε. Ήταν κάποιοι ελάχιστοι, και τους κάναμε σύσταση να εφαρμόσουν τον Νόμο.
Μετά από λίγη ώρα ο ακόρεστος καταδότης ξανατηλεφωνεί: Υπάρχουν άνθρωποι στην πλατεία.
Απάντηση: Θα ξαναστείλουμε περιπολικό..
Στο μεταξύ η Θ.Λειτουργία προχωρεί..
Το περιπολικό πηγαίνει "με το πάσο του".
Η Θ.Λειτουργία τελειώνει.
Κάπως έτσι..
Και, να θυμίσουμε: Τα όργανα τάξεως δεν είναι πραιτωριανοί του τυχόντος παράλογου και παράφορου εξουσιαστή, δεν είναι υπηρέτες των κακότροπων και μοχθηρών πολιτών. Γνωρίζουν τους Νόμους. Μπορούν να διακρίνουν και τους άνομους Νόμους και τους αντισυνταγματικούς Νόμους. Διάκριση και ευστροφία απαιτείται..

Μετανοείτε είπε...

Αγαπητέ Πνευματικέ, φοβάμαι πως όσα λέτε απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων χωρίς φυσικά να αναιρείται η απόλυτη ορθότητά τους. Δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για τη διάκριση & ευστροφία των οργάνων τάξεως & θα σας αναφέρω ένα νωπό προσωπικό παράδειγμα.
Προσφάτως, βίωσα έναν παρόμοιο σκανδαλισμό ψυχής, όχι όμως στα πλαίσια της Θείας Λατρείας (χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι και αυτό θα συμβεί στο μέλλον): σε άδειο δρόμο δέχθηκα από τα νώτα την επίθεση των "πραιτωριανών-εισπρακτόρων" και μου βεβαιώθηκε πρόστιμο εντός 1 λεπτού γιατί η μάσκα ήταν στο χέρι μου την ώρα που ολομόναχος σε ακτίνα 200 μέτρων δεν φαινόταν ψυχή! Αν ήθελαν να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς να επιδιώκουν τρομοκρατία και οικονομική εξουθένωση, δε θα μπορούσαν να κάνουν μια απλή παρατήρηση και να λήξει εκεί το ζήτημα; Κι όμως, τα πράγματα εκτυλίχθηκαν αλλιώς...Μάλιστα ένιωθε και χαρά ο αστυνομικός που μου επέδιδε το μπιλιετάκι την οποία πρόδιδε η έκφραση του προσώπου του. Πώς πρέπει να νιώσω για ανθρώπους που απεμπολούν την ανθρωπιά τους, που τηρούν το γράμμα μόνο αλλά όχι το πνεύμα του νόμου;

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα κάποιοι επώνυμοι κληρικοί ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε διωγμό...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πάτερ Συμεών!!! Αυτή είναι η αληθινή χριστιανική αγάπη!
Ζούμε "εν διωγμω", κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει...
Ο Θεός να μας φωτίζει όλους να μένουμε κοντά Του ως αληθινά παιδιά Του. Τίποτε δεν πρέπει να μας τρομάζει. Ο Θεός μας είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ...
Δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία...

Unknown είπε...

Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη ιερείς που επιτελούν το θεάρεστο αυτό έργο. που αγαπάτε τους ανθρώπους και φοβάστε μόνο το Θεό

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com