12 Ιαν 2021

Επιφάνιος: Σύντομα θα μας αναγνωρίσουν οι Εκκλησίες, Ιεροσολύμων, Ρουμανίας Αλβανίας και Βουλγαρίας.

 Υπάρχουν αρκετές Ορθόδοξες Εκκλησίες, στις οποίες οι περισσότεροι επίσκοποι μαζί με τους Προκαθημένους τους, είναι σχεδόν έτοιμοι να αναγνωρίσουν την Ορθόδοξη «Εκκλησία» της Ουκρανίας, δήλωσε σε συνέντευξή του ο σχισματικός Μητροπολίτης Κίεβου Επιφάνιος.

Μεταξύ αυτών αναφέρει τις Εκκλησίες των Ιεροσολύμων, της Ρουμανίας, της Αλβανίας και του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Ωστόσο, τόνισε ότι σε κάθε Εκκλησία υπάρχουν υποστηρικτές του Πατριαρχείου της Μόσχας, οι οποίοι επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία και προσπαθούν να εξαλείψουν την πλειοψηφία των επισκόπων που συμφωνούν, απομονώνοντάς την ως «μειοψηφία», δήλωσε ο Επιφάνιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «είναι δύσκολο να πούμε ποια από αυτές τις τοπικές Εκκλησίες θα είναι η πρώτη που θα αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία.

Η απόφασή τους είναι ώριμη, είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά είναι πολύ απαραίτητο να το ανακοινώσουν. Και με ποια σειρά θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί. 

Εγώ δεν θέλω να δημοσιεύσω τέτοιες λεπτομέρειες, διότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσω όπλα σε αυτούς που αγωνίζονται και εργάζονται ήδη σκληρά για να σταματήσουν αυτήν τη διαδικασία. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη.

Είμαι πεπεισμένος ότι φέτος, οι Ουκρανοί θα χαρούν για την αναγνώριση άλλων τοπικών εκκλησιών» κατέληξε ο Επιφάνιος.

Πηγή: religija.mk

oukraniko


3 σχόλια:

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Οι Ουκρανοί πρέπει να λυπηθούν και να κλάψουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το σχίσμα και την ψευδοεκκλησία του πατριάρχη Βαρθολομαίου, γιατί οδηγεί σε απώλεια αμέτρητες ψυχές. Όσο δε προχωράει η πτώση, περισσότεροι θα γίνονται οπαδοί του αντίχριστου και των φερέφωνων του, αναγνωρίζοντας το έκτρωμα του σχίσματος, αλλά αλήθεια πιστεύει ο ακατήχητος ότι είναι μία διαδικασία μη αναστρέψιμη; Μας λέει ο κύριος αυτός ότι ο διάβολος θα νικήσει τον Χριστό, φαιδρό. ο Κύριος θα συντρίψει τον αντίχριστο και ψευδοπροφήτες του.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως ο Βαρθολομαίος επανασυστήνει το Βυζάντιο. Η εκκλησία απόκτησε αυτοκράτορα. Την CIA.

Ανώνυμος είπε...

Ἡ ἀναγνώριση τοῦ Θεοῦ νά τόν ἀπασχολεῖ καί ὄχι ἡ ἀναγνώριση τῶν ἀνθρώπων!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com