11 Ιαν 2021

ΓΑΛΛΙΑ: Ούτε ως κληρονομιά δεν αναγνωρίζεται ο χριστιανισμός!

Φωτογραφία  από το ναό του Ιωσήφ του μνήστορος (Saint Joseph) στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, έργο του 19ου αιώνα. Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, το διοικητικό δικαστήριο της Λιλ απέρριψε αίτημα να διατηρηθεί ο ναός ως πολιτισμική κληρονομιά και σύντομα πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Στη θέση του θα ανεγερθεί μια φοιτητική Εστία. Στη χώρα του Διαφωτισμού, όπου η Μασωνία έχει πρωτεύοντα πολιτικό ρόλο, ούτε ως κληρονομιά δεν γίνεται δεκτός ο χριστιανισμός, την ίδια εποχή που οι μιναρέδες υψώνονται όλο και υψηλότεροι και όλο και περισσότεροι. Υπόψιν ότι, στις πρώην κομμουνιστές χώρες, μετά το 1989, επεστράφησαν στις Εκκλησίες τα περιουσιακά τους στοιχεία (ναοί, μοναστήρια), ενώ στη Γαλλία δεν συνέβη το ίδιο με όσους ναούς και μοναστήρια δήμευσε η Επανάσταση του 1789.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 11.1.2021
΄Όταν φτάνει σε σημείο, μία χριστιανική χώρα καθολικών να κατεδαφίζει έναν μεγαλοπρεπή ναό, τότε υπάρχει πρόβλημα πίστεως στην Ευρώπη. Και το πρόβλημα αυτό της πίστεως, εκφράζεται ως απαξίωση του χριστιανισμού. Μήπως όμως αυτοί που το κάνουν, το δικαιολογούν ; Διότι, όταν οι Γάλλοι πιστοί δεν πατούν στις εκκλησίες τους, τότε εύκολα η πολιτική εξουσία καταλήγει σε τέτοιες ενέργειες. Αυτό που γράφω, ενισχύεται πράγματι και από διάφορα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. 1) ΄Αρθρο, της 21.12.2012 : Στην Ευρώπη οι ναοί γίνονται καφέ-μπαρ, ακόμη και τζαμιά, 2) ΄Αρθρο της 20.12.2013 : Οι Ολλανδοί καθολικοί επίσκοποι πήγαν στον Πάπα, να του πουν ότι στην Ολλανδία οι εκκλησίες κλείνουν κατά εκατοντάδες, 3) ΄Αρθρο της 26.8.2015 : ΄Ετος 2067, το τέλος του χριστιανισμού στη Βρετανία, 4) ΄Αρθρο της 13.10.2015 : Μετατροπή χριστιανικών ναών σε τζαμιά, 5) ΄Αρθρο της 17.3.2016 : Οι Αλβανοί, μετέτρεψαν τις εκκλησίες μας σε πασαρέλες. ΄Όλα αυτά μας αποδεικνύουν ότι, ο χριστιανισμός και ιδίως στη Δύση βρίσκεται σε παρακμή. Αυτά είναι προβλήματα, που πρέπει να τα αντιμετωπίσει η Ιεραρχία αυτών των χωρών, με πρώτο και καλύτερο τον Πάπα. Αυτός όμως ασχολείται με τον θρησκευτικό οικουμενισμό. Αρκείται σε συμπροσευχές και συλλειτουργίες μεταξύ διαφόρων χριστιανικών δογμάτων και θρησκειών !

Efstathios Efstathios είπε...

Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις λέξεις: Επανάσταση "διαφωτισμού" ή Σκοταδισμού????

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com