10 Ιαν 2021

Γέρων Παρθένιος Ἁγίου Παύλου: «Δὲν θὰ δώσω σὲ κανέναν εὐλογία νὰ πάει νὰ κάνει τὸ ἐμβόλιο»!

Ὁ καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Παύλου Ἁγίου Ὅρους Γέροντας Παρθένιος, μίλησε στὴν τράπεζα τῆς Μονῆς μετὰ τὴν ἀγρυπνία τῶν Χριστουγέννων. Ἐκτὸς τῶν ἄλλων ἀναφέρθηκε καὶ σὲ ἐπίκαιρα θέματα ὅπως αὐτὸ τοῦ κορωνοϊοῦ καὶ τοῦ ἐμβολίου.

Ἐνδεικτικὰ εἶπε: «Ἐμεῖς πάντοτε πρέπει νὰ ἔχουμε τὴν πίστη καὶ τὴν ἀγάπη πρὸς τὸν Θεὸ καὶ νὰ εἴμαστε πάντα ὁμολογητές, νὰ ὁμολογοῦμε τὴν δύναμη τοῦ Θεοῦ. Σᾶς τὰ λέω μὲ ἀγάπη αὐτὰ τὰ πράγματα καὶ σᾶς λέω τὸ πιστεύω μου. Ἐγὼ δὲν θὰ δώσω σὲ κανέναν εὐλογία νὰ πάει νὰ κάνει τὸ ἐμβόλιο! Εἶμαι κατὰ τοῦ ἐμβολίου! Ποιοὶ εἶναι αὐτοὶ πίσω ἀπὸ αὐτὸ τὸ ἐμβόλιο; Μοῦ εἶπε ἄνθρωπος ποὺ δὲν εἶναι οὔτε χριστιανός: “μὴ κάνετε αὐτὸ τὸ ἐμβόλιο, ὅσοι κάνουν αὐτὸ τὸ ἐμβόλιο σὲ λίγα χρόνια θὰ ΄ναι καταδικασμένοι”. Δὲν ξέρω ἐγώ, οὔτε κρίνω, οὔτε εἶμαι κριτής, ἀλλὰ ἐγὼ προσωπικὰ αὐτὸ δὲν τὸ δέχομαι. Τὸ θεωρῶ ἀπάτη, τὸ θεωρῶ ἐκβιασμό, νὰ ποῦμε. Πολλοὶ ἔχουν φόβο καὶ τρόμο μὴ τοὺς πιάσει ἡ ἀσθένεια. Ἐγὼ δὲν ἔχω οὔτε φόβο, οὔτε τρόμο. Ὅπως ὁ Ἅγιος Παΐσιος ποὺ ἦταν Ἁγιορείτης, ποὺ δεήθηκε στὸν Θεὸ νὰ τοῦ ἔρθει καρκίνος, γιατί λυπόταν τὸν κόσμο ποὺ πήγαινε καὶ τοὺς συμβούλευε. Καὶ πέθανε μὲ καρκίνο καὶ δόξαζε τὸν Θεό. Ἐγὼ τὸ θεωρῶ αὐτό, σᾶς τὸ λέω μὲ ἀγάπη, μία εὐλογία. Θὰ ἐπιτρέψει ὁ Θεὸς νὰ πεθάνω ἀπ΄ τὴν ἀρρώστια καὶ νὰ μὲ πιάσει, σὲ 4 - 5 μέρες νὰ τελειώσω, θὰ φύγω μὲ ὅλη μου τὴν χαρὰ καὶ μὲ ὅλη μου τὴν ἀγάπη. Γιατί πιστεύω μὲ αὐτὸ θὰ μοῦ οἰκονομήσει ὁ Θεὸς τὴν σωτηρία μου. Οὔτε θὰ δώσω ποτὲ εὐλογία σὲ κανέναν (νὰ κάνει τὸ ἐμβόλιο). Τί νὰ πῶ σὰν χριστιανός, ἀφοῦ οἱ δεσποτάδες νὰ ποῦμε, ποὺ εἶναι ἀρχιερεῖς, ποὺ εἶναι γραμματισμένοι, δηλαδὴ προκλητικὰ νὰ ποῦμε πάνε (νὰ κάνουν τὸ ἐμβόλιο), ἂς πᾶνε… Ὁ καθένας εἶναι ἐλεύθερος.. Ἐγὼ ἔχω τόσο πιστεύω, ἐγὼ ὁμολογῶ ὅτι αὐτὸ κρύβει μέσα.. φέρνει τὴν παγκοσμιοποίηση…». 

Ρωμαίικο Οδοιπορικό

11 σχόλια:

Αναστασία μάρα. είπε...

Εύγε Γέροντα Παρθενιε, την ευχή σας να έχουμε... (κάποια σχόλια μου δεν τα δημοσιεύετε κ δεν καταλαβαίνω το λόγο). Ευχαριστώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το εμβόλιο έχει φτιαχτεί από έμβρυα που έχουν υποστεί έκτρωση.
Και οι άλλοι ηγουμενοι του Αγ. Όρους πρέπει να παροτρύνουν τον κόσμο να μην το κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Λέει ο γέροντας στο 8:36 του video:
"...
Ούτε θα δώσω εγώ ποτέ ευλογία σε κανέναν. Να το κάνουν αυτοί πρώτα, να τα δούμε, να δούμε τα αποτελέσματα και εδώ είμαστε. Δεν είμαστε ούτε τέλειοι, ούτε τίποτα. Μπορεί να κάνουμε και λάθος κάτι. Αλλά εγώ σας λέω την αγάπη μου, την δηλώνω, το πιστεύω μου.
..."
Ενώ δεν δίνει ευλογία, κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει και λάθος.
Αυτή δεν είναι απόλυτη θέση και καλά κάνει.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ? ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ?ΣΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ...ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ.
ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ. ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ?Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η.
ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Χάρης είπε...

Είναι θέμα δογματικό;; Κανείς δεν απαντά σε αυτό..
Εάν είναι, να συμμορφωθούμε οι Χριστιανοί
Εάν δεν είναι ας πράξει καθένας κατά βούληση
πόθεν προέρχεται η δυσπιστία; Από κάποιες προφητείες;
Είναι αυτά σοβαρά πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΉΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΆ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ..
ΆΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΕΞΈΦΡΑΣΕ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ..

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΑΘΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΗΣΣΙΕΣ...ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ,ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ ΤΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ...ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΟ ΟΜΙΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Η Πίστη μας (πχ. "Θεωρητικό", Αγ Θεόδωρος Εδέσσης, Φιλοκαλία) διδάσκει ότι υπάρχουν δύο ειδών γνώσεις : η μία είναι η γνώση που αποκτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο με τα δικά του φυσικά μέσα δηλ. μέσω των Επιστημών (πχ. Ιατρική) και με τη χρήση του σωματικού μυαλού του. Είναι μια γνώση μέσω του σώματος και κτιστή. Όμως, ο άνθρωπος είναι σωματοψυχή και υπάρχει και γνώση στην οποία έχει πρόσβαση ο άνθρωπος μέσω της ψυχής. Η γνώση αυτή δεν κατακτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο αλλα χορηγείται εξ Αποκαλύψεως ως δώρο από το Θεό σε όσους έχουν καθαρίσει επαρκώς τη ψυχή τους δηλ. σε αγίους ανθρώπους. Είναι μια γνώση μέσω ψυχής, είναι άκτιστη και, συνεπώς, είναι μια γνώση παντοδύναμη, απόλυτη και τελεία όπως είναι ο ίδιος ο Θεός. Ενώ, αντίθετα, η γνώση της επιστήμης του ανθρώπου είααι σχετική, ατελής, αποσπασματική και ως κτιστό έχει τροπή (μεταβολή). Πολλοί επιστήμονες έχουν διαφορετικές απόψεις και θεωρίες για το ίδιο ζήτημα ενώ πολλές επιστημονικές θεωρίες, μέθοδοι, θεραπευτικά μέσα κλπ. που αναγκαστικά στηρίζονται μόνον στην απόδειξη, τα δεδομένα και την επαληθευσιμότητα (Καρλ Πόππερ), έχουν τροπή και ρευστότητα και υποχρεωτικά ανασκευάστηκαν και διορθώθηκαν πολλές φορές στην ιστορική πορεία από τα γεγονότα, όταν αυτά τις διέψευσαν. Η επιστήμη μπορεί σήμερα να είναι έτσι αλλά αύριο να είναι αλλιώς. Εχει προφανή ρευστότητα, δεν είναι κάτι σταθερό. Ο κατηχημένος πιστός χριστιανός πορεύεται στη ζωή του με βάση τα λόγια της Γραφής και των Αγίων κι όχι της δήθεν "ορθολογικής" επιστήμης, που μεταξύ άλλων απορρίπτει και το θαύμα, και ακούει πάντοτε πολύ πολύ προσεκτικά εξαγνισμένους και φωτισμένους αγίους ανθρώπους όπως ο γ. Παρθένιος. Οσοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του εμβολίου επειδή "το λέει η τηλεόραση", "το κόμμα που υποστηρίζουν" και ιδίως "το δικό τους μυαλό" (ενώ εμείς οι χριστιανοί γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να στηριχτούμε στο φτωχό κι αδύναμο μυαλό μας, αφού ο Πονηρός το μπερδεύει και μας δημιουργεί σύγχυση θέλοντας το κακό μας), ας αναλογιστούν, μεταξύ άλλων, το πολύ απλό : ότι αυτό το εμβόλιο ΔΕΝ έχει ελεγχθεί για μακροχρόνιες επιπτώσεις παρά μόνο για τις επιπτώσεις ολίγων μηνών δηλ. όσο κράτησαν οι δοκιμές. Ας το κάνουν οι ίδιοι, αφού το επιθυμούν, είναι τολμηροί και έχουν πειστεί αλλά ας σιωπήσουν και να μην πιέζουν, απειλούν, χλευάζουν, υβρίζουν κλπ. όσους έχουν απορίες και ερωτηματικά και δεν επιθυμούν να το κάνουν. Κι ας είναι προσεκτικοί, διότι πολλοί στην εποχή τους κορόιδευαν και χλεύαζαν τον Αγ Παίσιο, Πορφύριο και Ιάκωβο Ευβοίας για όσα έκαναν και έλεγαν, όπως τώρα χλευάζουν τον γ. Παρθένιο, και σήμερα τους προσκυνούν ως αγίους. Κι ήταν όλοι τους αγράμματοι μοναχοί (μοναχός=βδέλυγμα και αμορφωσιά για πολλούς ανθρώπους) και φυσικά δεν ακολουθούσαν τις επιστήμες αλλά την επιστήμη του Τριαδικού Θεού. Κρείττον το σιγάν.

Χάρης είπε...

Προς χρήστη Mats

Αγαπητέ προφανώς και η γνώμη σας για το εμβόλιο δεν έχει σχέση με τις γραφές και προφανώς έχει σχέση με τον ορθολογισμό ΚΑΙ με το δικό σας θέλημα/γνώση.
Άρα το σχόλιο σας αυτό-αναιρείται και δεν βγάζει νόημα.
Οι δε σύγχρονοι άγιοι φυσικά και ως άνθρωποι έσφαλαν επηρεασμένοι από τους γύρω τους συμβούλους.
Υπενθυμίζω πως ο αγ. Παίσιος, θεωρούσε τον αγ. Ιωσήφ τον ησυχαστή πλανεμένο για κάποιο διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Aυτά που λέει ο Γέρων Παρθένιος είναι απόλυτα λογικά.

Δεν είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε ένα εμβόλιο ή οποιοδήποτε φάρμακο δημιουργήθηκε υπό την αφόρητη πίεση των συνθηκών και βγήκε στην κυκλοφορία χωρίς να παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα για να δοκιμαστεί. Πολλώ δε μάλλον αφού πρόκειται για σχετικά νέα τεχνολογία η οποία δεν γνωρίζουμε τι παρενέργειες έχει μακροπρόθεσμα...
Θυμίζω την περίπτωση της θαλιδομίδης, της οποίας οι πωλήσεις είχαν αγγίξει αυτές της ασπιρίνης, καθώς οι ειδικοί τη θεωρούσαν απόλυτα ασφαλή (έλεγαν χαρακτηριστικά ότι δεν έβρισκαν δόση ικανή να σκοτώσει ποντικό!!!).

Γι' αυτό ορθώτατα λέγει ο Γέροντας «Να το κάνουν αυτοί πρώτα, να τα δούμε, να δούμε τα αποτελέσματα και εδώ είμαστε».

Είναι δε τουλάχιστον ύποπτο το να πιέζεται τόσο πολύ ο κόσμος να εμβολιαστεί και (άκουσον, άκουσον!) να αναλαμβάνει την ευθύνη υπογράφοντας όπως αναφέρει και ο Γέροντας... και θα πρέπει και μετά τον εμβολιασμό να συνεχίσει να φορά μάσκες και να τηρεί μέτρα (άρα μικρή αποτελεσματικότητα εμβολίου άρα προς τι η πίεση;). Κι αυτό ενώ οι ίδιοι οι υγειονομικοί έχουν αμφιβολίες, οι γνώμες τους διίστανται και πολλοί αρνούνται να το κάνουν, ενώ πλέον υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά φάρμακα για θεραπεία του ιού που δεν χρησιμοποιούνται (!) κι ενώ ποτέ κανείς δεν μας προέτρεψε να εμβολιαστούμε για την κοινή γρίπη η οποία δύναται να προκαλέσει μύρια όσα προβλήματα (και κάθε χρόνο γεμίζει τις ΜΕΘ) κι εν τούτοις ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις, ούτε εθνική εκστρατεία εμβολιασμού!

Ανώνυμος είπε...

Χάρη τα έχεις μπλέξει πολύ τα πράγματα.

Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com