6 Νοε 2020

Οι Ανόητοι

 

Οι Ανόητοι

Αρσένιος Μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Άγιον Όρος

            Με μεγάλη λύπη όλοι μας, εμείς οι χριστιανοί παρακολουθούμε την απροσδόκητη και μεγάλη δοκιμασία που υφίσταται η πατρίδα μας από τον θανατηφόρο κορωνοϊό. Όμως η λύπη μας αυξάνεται κατά πολύ όταν βλέπουμε την κυβέρνηση να αρνείται τη συμβολή της Εκκλησίας μας ενάντια σε αυτήν την απειλή. Πάντοτε αγαπητοί μου, στους έσχατους κινδύνους που αντιμετώπισε η Ελλάδα μας, η Εκκλησία βγήκε μπροστά με τη Θεία Χάρη που διαθέτει και νίκησε όλους τους ορατούς και αόρατους κινδύνους ελευθερώνοντας την πατρίδα μας. Αν κοιτάξουμε την ιστορία, τους αόρατους εχθρούς, δηλαδή τις θανατηφόρες επιδημίες που πέρασε η χώρα μας πάντα η Εκκλησία τις θεράπευε και τις εξουδετέρωνε. Η δε ιατρική επιστήμη ήταν εντελώς ανίσχυρη και άχρηστη σε αυτές τις περιστάσεις.

            Στους δε ορατούς εχθρούς πάλι το ίδιο συνέβη. Με τη βοήθεια της Εκκλησίας δεν ελευθερώθηκε η Ελλάδα απ τον τουρκικό ζυγό; με τη βοήθεια της Εκκλησίας δεν ελευθερώθηκε η πατρίδα μας απ' τον πολεμοχαρή Μουσολίνι του 1940; Οι κυβερνώντες της εποχής του '40 ένα σύνθημα είχαν όλοι τους το αλησμόνητο «Ο Θεός σώζει την Ελλάδα!» Αυτό ήταν το σύνθημα και με αυτό νίκησαν τους εχθρούς!

            Ερωτούμε λοιπόν τη θλιβερή μας κυβέρνηση γιατί δεν παρακαλεί την Εκκλησία μας να σηκώσει τα πνευματικά της λάβαρα που είναι τα Άγια Μυστήρια της, οι λιτανείες, οι ολονύκτιες αγρύπνιες, οι νηστείες, η Θεία Μετάληψη, η εξομολόγηση, η συγχωρητικότητα, η ελεημοσύνη και τόσα άλλα;

            Έως πότε θα παραμένουν εκούσια ανόητοι οι κυβερνώντες; είναι ποτέ δυνατόν να νικηθεί αυτή η θανατηφόρα επιδημία με τη χρήση μιας γελοίας μάσκας; Γιατί δεν βροντοφωνάζει ο πρωθυπουργός τα αθάνατα λόγια των προκατόχων του  «Ο Θεός σώζει την Ελλάδα»; έως πότε θα αρνείται πεισματικά τη βοήθεια της Θείας Χάριτος, η οποία βρίσκεται μόνον στην Ορθόδοξο Εκκλησία;

            Όντως αγαπητοί μου, μεγάλη είναι η λύπη μας, διότι είναι αδύνατον να έρθει η λύτρωση απ' τον επάρατο ιό χωρίς τη συμβολή της Εκκλησίας μας. Αλλά δυστυχώς όχι μόνον δεν ζητούν τη βοήθεια της Εκκλησίας οι θλιβεροί κυβερνώντες μας, αλλά την πολεμούν με πολύ θράσος και αναίδεια.

            Έλεγε πρόσφατα ένας γέροντας Αγιορείτης: «Ευτυχώς ο Θεός δεν μπαίνει στα μυαλά αυτών των σημερινών πολιτικών και βοηθάει την Ελλάδα, διότι αν έμπαινε στα μυαλά τους, θα είχαμε ξεπεράσει σε κρούσματα την Κίνα και την Ιταλία». Θέλει να μας πει αυτός ο απλός γέροντας πως οι σημερινοί κυβερνώντες και όχι μόνον προκαλούν τον Θεό με την αναιδή και απαράδεκτη πολιτική τους και μάλιστα σε ένα κράτος Ορθόδοξο και ένδοξο όπως είναι η πατρίδα μας.

            Παρατηρούμε επίσης πως ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του εκτός του ότι εκτελούν στο ακέραιο εντολές των εχθρών της πατρίδας μας αμερικανών και ευρωπαίων συγχρόνως, εκτελούν και τις εντολές του ανθελληνικού Σύριζα!

            Σαν δαμόκλειος σπάθη κρέμονται τα βλέμματα του Σύριζα πάνω απ' την κυβέρνηση! Όταν κάνει παρατηρήσεις ο θλιβερός Τσίπρας προς την κυβέρνηση, φόβος, τρόμος και πανικός επικρατεί στο επιτελείο του Μητσοτάκη! Και γιατί γίνεται αυτό; διότι αγαπητοί μου, το έχω αναφέρει και σε παλαιότερο μου κείμενο, πως η αριστερά είναι ένα από τα εργαλεία του αντιχρίστου συστήματος. Και η Νέα Δημοκρατία το γνωρίζει πολύ καλά. Γι αυτό και έγινε αυτή η μετάλλαξη του κόμματος. Δηλαδή από δεξιό, έγινε αριστερό! Και νομίζω κανείς δεν αμφιβάλει γι' αυτό. Αφού όλοι μας είδαμε το δεξιό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία να κλείνει τις Εκκλησίες, να στέλνει τους ιερείς και τους πιστούς στον εισαγγελέα μόνο και μόνο επειδή έλαβαν τη Θεία Κοινωνία και τόσα άλλα απαράδεκτα και εχθρικά. Μήπως θα έκανε περισσότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση; δε νομίζω. Άρα λοιπόν ούτε δεξιό κόμμα υπάρχει πλέον, ούτε γνήσιο αριστερό. Αλλά μία πολιτική της καταραμένης παγκοσμιοποίησης. Μία παγκοσμιοποίηση που δεν θέλει πατρίδα, θρησκεία κι οικογένεια. Όντως, οι σημερινοί ανάξιοι πολιτικοί μας, μισούν πολύ αυτές τις τρεις ιερές λέξεις που προαναφέραμε. Θέλουν να τις εξαλείψουν εντελώς αν είναι δυνατόν. Κι ο λόγος είναι το όραμα τους, η παγκόσμια κυβέρνηση. Που δουλεύουν με πολλή σπουδή γι' αυτήν. Έτσι λοιπόν έχουν θεοποιήσει τα μέτρα που τους συνιστούν οι «Ειδικοί» και κάθε τόσο προσθέτουν και καινούργια μέτρα. Ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους ήδη κουρασμένους Έλληνες πολίτες. Ενώ, αν από την αρχή της εμφάνισης της «χολέρας» του ιού, η κυβέρνηση ζητούσε τη βοήθεια της Εκκλησίας, όπως προείπαμε, τα πράγματα τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Και αυτή η απειλή εκ του ιού θα είχε εξαφανιστεί εντελώς με τη βοήθεια της Θείας Χάριτος που διαθέτει η Εκκλησία μας.

            Αλλά δυστυχώς οι ανόητοι κυβερνώντες μας κάθε μέρα μας αποδεικνύουν πως γίνονται ανοητότεροι των ανόητων.

2 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Οι ανόητοι κυβερνώντες εκλέχτηκαν με την ψήφο του λαού, άρα , ο λαός είναι ακόμη πιο ανόητος που συνέχισε και έφερε στην εξουσία αυτούς τους ανόητους. Που δεν είναι ανόητοι , απλά , πούλησαν την ψυχή τους στον διάολο , για ένα πιάτο φακής!

Ανώνυμος είπε...

Δυναμικό το άρθρο του καλού Μοναχού Αρσενίου που ήταν για χρόνια διάδοχος του κελλίου του Αγίου Παϊσίου.

Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com