9 Νοε 2020

Ανοιχτά τα κομμωτήρια, οι ναοί ερμητικά κλειστοί!

«Ούτε στον πόλεμο δεν κλείνουν οι ιεροί ναοί» γράφει ο Κυθήρων Σεραφείμ σε ανοιχτή επιστολή προς τον Μητσοτάκη

«Δεν έχει τον Θεό της» η ελληνική κυβέρνηση, δείχνοντας, ακόμη μία φορά, το σκληρό της πρόσωπο απέναντι στην Εκκλησία. Την ώρα που οι πολίτες συνωστίζονταν στα κομμωτήρια για να φτιάξουν τα μαλλιά τους, ώστε να παραμείνουν σπίτι τις επόμενες εβδομάδες, οι έλεγχοι στους ιερούς ναούς ήταν εντατικοί και σχολαστικοί.

Χθες, ημέρα μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη και συμπολεμιστή των Ικάρων στους αιθέρες, οι εκκλησίες ήταν ερμητικά κλειστές και οι θείες λειτουργίες τελέστηκαν χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ άνδρες της Αστυνομίας έκαναν ελέγχους και παρατηρήσεις σε όσους πιστούς ήταν έξω από τους ναούς.

Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά, αφού το δικαίωμα της ελεύθερης θείας λατρείας απορρέει από το Σύνταγμα, και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως μη αναστελλόμενο, ακόμη και σε περίοδο πολέμου. Θεωρεί, επίσης, άδικο τον αποκλεισμό των πιστών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις σχολικές αίθουσες στις οποίες διδάσκονται 20-25 παιδιά, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο σεβασμιότατος ανέφερε, επίσης, ότι ακόμη και στις πιο σκοταδιστικές περιόδους της Ιστορίας οι ορθόδοξοι ναοί δεν έκλεισαν, ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μιμηθεί τον πατέρα του, ο οποίος, όταν ανέβηκε, ως πρωθυπουργός, στο προσκύνημα της Αγίας Ελέσας Κυθήρων, το 1992, από τα σκαλιά του ναού μέχρι τον θρόνο της αγίας, σύρθηκε με την κοιλιά, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα του. Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Σεραφείμ ζητεί από τον πρωθυπουργό να ανακληθεί αυτό το οποίο διέρρευσε, ότι δηλαδή οι μητροπολίτες είναι «κότες» και τα δέχονται όλα αδιαμαρτύρητα.

Παράλληλα, οι κληρικοί της Μητρόπολης Χαλκίδος εξέδωσαν ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν αντίθετοι στο κλείσιμο των εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι θλίβονται που δεν προβλέπεται μεταξύ των επιτρεπόμενων μετακινήσεων η μετάβαση στους ιερούς ναούς για προσκύνημα. Υπογραμμίζουν, εξάλλου, ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνο την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση, τονίζοντας πως «αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμαστεί τελευταία».

dimokratianews,9|11|2020

2 σχόλια:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Όλοι οι χριστιανοί, όλη η Εκκλησία (κλήρος+ λαός) διαμαρτυρόμαστε έντονα προς την Κυβέρνηση για το αυθαίρετο, αντισυνταγματικό, αντιχριστιανικό και απάνθρωπο μέτρο του κλεισίματος των Εκκλησιών μας!

Αναστασία μάρα. είπε...

Σεβασμιωτατε, δυστυχώς όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και μεις δεν έχουμε το θεό μας... Που αντί να προσευχηθουμε και ν,αντιδράσουμε γι, αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν, φροντίζουμε για την ομορφιά της αμυαλης κεφαλής μας...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com