5 Νοε 2020

Ψήφισμα Κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κατὰ του κλεισίματος των εκκλησιών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Οι Κληρικοί της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, συμμετέχοντες κατ’ αυτάς σε προγραμματισμένες, κατά τόπους και Αρχιερατικές Περιφέρειες, Ιερατικές Συνάξεις και πληροφορηθέντες από τα Μ.Μ.Ε. τα νέα μέτρα, που, όπως είπαν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα 5-11-2020 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζοντες και τις θέσεις των ευσεβών Χριστιανών μας, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τυχόν κλείσιμο των Εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών.

 Θλιβόμαστε δε βαθύτατα, διότι σε όσα προαναγγέλλονται, δεν φαίνεται να προβλέπεται, μεταξύ των επιτρεπομένων μετακινήσεων για τα αναγκαία προς τη ζωή, ούτε καν η μετάβαση στους Ιερούς Ναούς για προσκύνημα.

 Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση. Και αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμασθεί τελευταία.

Για το Ιερατικό Συνέδριο

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

10 σχόλια:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Όλοι οι χριστιανοί είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο των Εκκλησιών μας και ζητούμε σταθερά από την Πολιτεία να παραμείνουν οι Εκκλησίες μας ανοικτές και να ισχύουν για τους ιερούς ναούς τα ίδια υγειονομικα μέτρα που ισχύουν για τα super markets. Είναι ασφαλώς αδιανόητο σε ένα super market να μπαίνουν εκατό άτομα και στην Εκκλησία να επιτρέπεται να εισέλθουν μόνον εννέα! Εκτός κι αν για το Κράτος μας ο άνθρωπος λογίζεται μόνο σαν σώμα, ή μάλλον σαν εφήμερο και προορισμένο για τον θάνατο ζώο που έχει ανάγκη μόνον υλικής τροφής!

Ανώνυμος είπε...

Στις δύσκολες ώρες, οι δεσποτάδες ξέρουν τις λύσεις. Βάζουν μπροστά τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως! Αν είναι όμως να μιλήσει κάποιος κληρικός την αλήθεια, τότε επεμβαίνουν άμεσα και καταστέλλουν εν μιά στιγμή την "ανυπακοή"! Γιατί δεν μιλάς τώρα μόνος σου, δέσποτα; Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι μόνος; Αφού είσαι απόλυτος άρχοντας επί των "προβάτων"; Γιατί δεν παίρνεις την ευθύνη; Τώρα ζητάς στηρίγματα, παριστάνοντας τον πατέρα και στα υπόλοιπα είσαι ο δεσπότης. Δεν πείθετε, πατέρες, δεν πείθετε! Να βγάλεις μόνος σου ανακοίνωση και όχι να επισφραγίζεις την διαμαρτυρία των άλλων, με ψευτοπαλικαρισμούς και μεσοβέζικες αντιδράσεις, καλυπτόμενος πίσω από αυτήν.
Σάββας Ηλιάδης

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Σας ευχαριστούμε! Περιμένουμε όλες οι μητροπόλεις να πράξουν το ίδιο

Ανώνυμος είπε...

ΟΥ ΠΑΣ Ο ΛΕΓΩΝ ΜΟΙ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΟΙΙΩΝ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑΜΟΥ


ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ
ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ

Διονύσιος είπε...

Διαφωνώ κάθετα με τον σχολιαστή κ.Γκουρβελο Παναγιώτη, πού προτείνει να εφαρμοστούν τα υγειονομικά μέτρα όπως στα Σούπερ μάρκετ, δηλαδή με μάσκες, εντός και εκτός Ι.Ν.

Δεν γνωρίζετε κ. Παναγιώτη,ότι το Άγιον Πνεύμα Θεού,αγιάζει τά πάντα στον Ιερό Ναό,και αποτελεί Μέγα Βλασφημία, φορώντας μάσκα στο πρόσωπο μας κατά την τέλεση τής Θείας Λειτουργίας.
Η ΣΤ' Οικουμενική Σύνοδος στον 62 κανόνα απαγορεύει ρητά την μασκοφόρια τού προσώπου (Καρνάβαλος), πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον ιερό χώρο τών Ιερών Ναών.
Λυπάμαι που Αρχιερείς ασπάζονται και δέχονται αποφάσεις υγειονικων μέτρων της κυβέρνησης στον Ι.Ν.,ο Απόστολος Παύλος μας αναφέρει "Υπακοή στον Τριαδικό Θεό μας και όχι στα ανθρωπακια της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Παπαδημητρίου Στέργιος είπε...

Μια όαση μέσα στο εκκλησιαστικό χάος. Οι ιερείς αποφάσισαν αλλά και ο δεσπότης συνυπογράφει

Ανώνυμος είπε...

σεβ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΝ
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνετε ότι ο λόγος που έκλεισαν και κλείνουν τις εκκλησίες οι θεομαχοι είναι η Θεία Κοινωνία;,το σώμα και το αίμα του Χριστού μας; Θεωρούν οι βλάσφημοι το κοινό ποτηριο και τον ασπασμό των Εικόνων σαν πηγή μολυσμου
Πρέπει να αντιδράσουμε ουσιαστικά

Ανώνυμος είπε...

Μόνο λόγια πράξεις πότε θα δούμε;

Ανώνυμος είπε...

oi θεομαχοι κανουν αριστα την δουλεια τους
οι μητροπολιτεσ τι κανουν
ασ ζητουσαν εστω και 10 ατομα να μπορουν να εισερχονται στον ναο
ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ............................ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΥΤΟ????????????????????????????

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com