4 Οκτ 2020

Γιατί δεν είμαι διεθνιστής.

 Η Ορθοδοξία στο στόχαστρο: Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο ...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε διαμάχη για τη φράση της κ. Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «άπατρι και διεθνιστή». Η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ – και άλλων ομάδων της Αριστεράς- είναι η υπεράσπιση του διεθνισμού. Προσωπικά θεωρώ λανθασμένη και εκτός πραγματικότητος τη συζήτηση περί διεθνισμού.

Χαίρομαι που δεν είμαι διεθνιστής. Και εξηγώ γιατί:

1.Πιστεύω στην αξία και στον ιστορικό ρόλο του έθνους. Ως Έλληνας θεωρώ ότι το ελληνικό έθνος έχει διαχρονική συνέχεια και ικανότητα επιβίωσης μέσα από πολλές δυσκολίες. Διαφωνώ με τους εθνο-αποδομητές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε ελληνικό έθνος πριν από το 1821. Οι ιστορικές μαρτυρίες είναι πολλές. Ας διαβάσουν τον Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο, τον Ιωάννη Βατάτζη, τον Κύριλλο Λούκαρι, τον Ηλία Μηνιάτη, τον Καποδίστρια κ.α. Το έθνος δημιούργησε το κράτος και όχι το αντίστροφο. Ο Διονύσιος Σολωμός καλεί τους Τριακόσιους του Λεωνίδα να θαυμάσουν τον αγώνα των παιδιών τους, το 1821.

2.Σέβομαι το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο κάνει συχνές αναφορές στο έθνος. Χαρακτηριστικά θυμίζω το άρθρο 1, παρ 3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους. Ας θυμηθούμε και το άρθρο 16, παρ. 2. Εκεί ορίζεται ως ένας εκ των σκοπών της Παιδείας η ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως.

3.Ο διεθνισμός χρησιμοποιήθηκε από ολοκληρωτικά καθεστώτα για να δικαιολογήσει ένοπλες εισβολές. Το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης επέδειξε τη «διεθνιστική αλληλεγγύη» του στέλνοντας τα σοβιετικά τανκς να εισβάλουν στην Ουγγαρία, στην Τσεχοσλοβακία, στο Αφγανιστάν. Ο διεθνισμός ήταν μία υποκρισία των κομμουνιστικών καθεστώτων. Στην πραγματικότητα κάθε κράτος υπεράσπιζε τα εθνικά συμφέροντά του.

4.Ο μαρξιστικού τύπου διεθνισμός οδήγησε ένα τμήμα της ελληνικής Αριστεράς σε απαράδεκτες θέσεις στο Μακεδονικό και σε άλλα εθνικά ζητήματα. Ιστορική συνέχεια αυτών των λαθών είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την ανύπαρκτη «μακεδονική γλώσσα»  και το κατασκευασμένο από τον Τίτο «μακεδονικό έθνος». Επί πλέον έδωσε  στα Σκόπια το δικαίωμα να διεκδικούν προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας, όπως είναι οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

5.Μία άλλη μορφή διεθνισμού είναι η ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση. Και αυτή βρίσκεται σε υποχώρηση. Πρώην υποστηρικτές της, όπως ο Αμερικανός Πολιτικός Επιστήμων Φράνσις Φουκουγιάμα, παραδέχονται ότι έκαναν λάθος στις προβλέψεις τους και δέχονται ότι τα εθνικά κράτη και οι εθνικές ταυτότητες θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις. Μάλιστα ο Φουκουγιάμα στο βιβλίο του με τίτλο «Ταυτότητα» εκφράζει την άποψη ότι η δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα μέσα στα εθνικά κράτη.

6.Η αντίθεση προς τον διεθνισμό δεν πρέπει να μας οδηγεί στον ακραίο εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία. Πιστεύω ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση είναι ο καλύτερος οδηγός για να συνδυάσουμε την οικουμενικότητα και τη διάθεση συνεργασίας με τον πατριωτισμό. Ο Άγιος Νεκτάριος, τον οποίο τιμούμε φέτος για τα 100 χρόνια από την κοίμησή του, είναι Οικουμενικός και τιμάται από όλους τους Ορθοδόξους λαούς. Ταυτοχρόνως επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και για το μέλλον του έθνους μας.

7.Αν οι Σαλαμινομάχοι ήταν διεθνιστές, σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη!

Άρθρο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 3.10.2020

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

– Ζάεφ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες γιά εμάς» 18 Σεπτεμβρίου, 2020

-Τσίπρας σε Ζάεφ: «Χαίρομαι που το κυβερνών κόμμα δίνει μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»16-9-20
- Καθηγητὴς Κοντογιώργης: Ἡ «Ἐπιτροπὴ 2021» ἀποτελεῖται ἀπὸ κακομοίρικα ξεπεσμένα σαπρόφυτα τῆς «διανόησης» ποὺ ὑποφέρουν ἀπὸ τὸν Ἑλληνισμὸ.
Προσθήκη δική μου : προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού

Και όμως στο απυρόβλητο ο Αλέξης Μητσοτάκης ! Κατάντημα !

Ανώνυμος είπε...

....Αν οι Σαλαμινομάχοι ήταν διεθνιστές, σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη!

και επειδή ο Μητσοτάκης είναι διεθνιστής αύριο δεν θα υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ κ. Χολέβα !

Σοβαρευτείτε !!

Ανώνυμος είπε...

Η στρεβλή, διεθνιστική και εθνοαποδομητική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει γνωστή από το παρελθόν και τις ολέθριες συνέπειές της, τις υπέστη η χώρα μας, με κορύφωση την προδοτική συμφωνία της αισχύνης.
Το θέμα δεν είναι εν προκειμένω, τι φρονεί και τι πράττει, ένα κόμμα, του οποίου η διεθνιστική ιδεολογία διακηρύσσεται αναίσχυντα και κυνικά, χωρίς να καμουφλάρεται.
Το ζήτημα έγκειται στην απαράδεκτη και προδοτική στάση ενίων κορυφαίων στελεχών της κυβερνώσης παρατάξεως όπως για παράδειγμα της εθνομητρός κας Μπακογιάννη που προέβη στην κάτωθι κατάπτυστη δήλωση για την προμνημονευθείσα συμφωνία
https://www.sofokleousin.gr/nt-mpakogianni-i-symfonia-ton-prespon-prosferei-statherotita.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας συλλαμβάνεται ανιστόρητος ισχυριζόμενος ανακριβώς ότι η ελληνική επανάσταση του 1821 "εμπνεύστηκε από την αμερικανική" sic. Βλέπε https://primeminister.gr/2020/09/29/24887
Δυστυχώς, η λεγόμενη νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της κυβερνώσης παρατάξεως υπονομεύει και αυτή, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εθνικά δίκαια.
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τον αξιότιμο και αξιόλογο επιστήμονα κ. Χολεβα, να τοξεύσει τα βέλη της κριτικής του και προς τα εκεί...
Λ. Ν.

Ανώνυμος είπε...

Οι ευπατριδεις που μας έδωσαν το δώρο της αξιοπρεπούς ελεύθερης ζωής μας ήταν ήρωες και θα παραμείνουν ήρωες...το πρόβλημα είναι πότε θα πάρουν οι επόμενοι ήρωες την κατάσταση στα χέρια τους...ας προσευχηθουμε να ξυπνήσουμε από την υποτιθέμενη και προσωρινή βολή μας...δεν φτάσαμε ως εδώ χωρίς...κοπο

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com