8 Οκτ 2020

Οπαδοί της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» επιχείρησαν την κατάληψη Ναού της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Γκαλίνοφκα στη Βολύν

 

Στις 4 Οκτωβρίου 2020 εκπρόσωποι της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ) επιχείρησαν τη βίαιη κατάληψη του ναού του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Γκαλίνοφκα, του δήμου Βλαντίμιρ Βολύνσκι, στην περιφέρεια Βολύν, μεταδίδει το ενημερωτικό-μορφωτικό τμήμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εδώ και καιρό, οπαδοί της ΟΕΟ προσπαθούν να καταλάβουν την εκκλησία. Μετά από προσπάθεια της λεγόμενης «επανακαταχώρησης» της ενορίας υπέρ της «ΟΕΟ», τον Μάρτιο 2019, δεν τα κατάφεραν.

Στις 9 Αυγούστου 2020 στο χωριό, οπαδοί της σχισματικής εκκλησιαστικής δομής αποπειράθηκαν να οργανώσουν μια άλλη συνέλευση, στην οποία δεν συμμετείχαν ούτε ο Προϊστάμενος, αλλά ούτε και οι ενορίτες της θρησκευτικής κοινότητας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκ μέρους της οποίας προσπάθησαν να επανακαταχωρήσουν την ενορία.

Μη έχοντας νόμιμους λόγους για να πάρουν στην κατοχή τους τον ναό, εκπρόσωποι της ΟΕΟ αποφάσισαν τη βίαιη κατάληψή του. Την Κυριακή, ενώ οι κληρικοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τελούσαν τη Θεία Λειτουργία, οπαδοί της ΟΕΟ έσκασαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους. Αμέσως μετά, ομάδα καταληψιών με επικεφαλής μερικούς «κληρικούς της ΟΕΟ» όρμησε στον ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο του εγκλήματος, φώναζαν προσβάλλοντας λεκτικά και απειλώντας τους κληρικούς και πιστούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ακόμη, κατέφυγαν στην βίαιη αντιπαράθεση και έσκισαν τα ιερατικά άμφια δύο ιερέων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία τηρούσε απολύτως παθητική στάση έναντι των πιστών και των κληρικών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και έναντι όσων προξενούσαν φθορές στα αυτοκίνητων των κληρικών.

Παρά την πίεση που δέχθηκαν, δύο Ιερείς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας παρέμειναν στο ιερό και δεν άφησαν τους κακούργους να βεβηλώσουν το σέβασμα.

Την ίδια στιγμή οι καταληψίες, δικαιολογώντας τις πράξεις τους με δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, επικαλέσθηκαν “την επιθυμία τους να καταγράψουν τα περιουσιακά στοιχεία του ναού, προκειμένου να παραδώσουν την περιουσία και τις υλικές αξίες του στο νέο ενοριακό συμβούλιο”. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, τώρα δεν μπορούν να το κάνουν, διότι δεν τους αφήνουν να εισέλθουν μέσα στο ιερό.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Pershy kozatsky» «ΕΔΩ»  ανήρτησε βίντεο από τον τόπο των γεγονότων.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

news.church.ua 10/7/2020 pravoslavie.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com