14 Οκτ 2020

Ιρλανδία: Εξορίζουν τον Χριστιανισμό από τα σχολεία

 

Τέρμα τα χριστιανικά σύμβολα στα δημόσια σχολεία της Ιρλανδίας γιατί εκεί είναι «παιδιά όλων των θρησκειών»

Μετά το περιστατικό στην Σουηδία όπου Χριστιανός μαθητής αναγκάστηκε να βγάλει το σταυρό κατά τη διάρκεια της σχολικής φωτογράφησης, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται στο φως για τον διωγμό των χριστιανικών συμβόλων στα σχολεία, αυτήν την φορά από την Ιρλανδία!

Τα χριστιανικά σύμβολα πρόκειται να σταματήσουν σταδιακά να βρίσκονται σε δημόσια θέα στα σχολεία της Ιρλανδικής Πολιτείας για να «φροντίσουν τα παιδιά όλων των θρησκειών». Αυτό περιλαμβάνει επίσης όλες τις χριστιανικές καθολικές επιρροές όπως υποχρεωτικές Λειτουργίες και επισκέψεις Επισκοπών.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για περισσότερα από 200 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνονται από τα Συμβούλια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Κράτους (ETBs) τα οποία επίσημα κατηγοριοποιούνται ως πολυεθνικά.

Το κρατικό πρόγραμμα σπουδών υπαγορεύει ότι τα σχολεία δεν προσφέρουν θρησκευτική διδασκαλία ή διαμόρφωση πίστης για μια συγκεκριμένη θρησκεία κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, αλλά αντίθετα προσφέρουν θρησκευτική εκπαίδευση στην οποία οι μαθητές μαθαίνουν για μια σειρά διαφορετικών θρησκειών και πεποιθήσεων.

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως υπάρχουν ανησυχίες ότι τα Ρ/καθολικά σχολεία προσφέρουν μόνο καθολική θρησκευτική εκπαίδευση και ότι αποκλείονται παιδιά άλλων θρησκειών. Για αυτό θεωρούν πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα «πλαίσιο» για να περιγράψει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν τα σχολεία για να τα ευθυγραμμιστούν με ένα πολυεθνικό ήθος και να αναγνωρίσουν τις θρησκευτικές ταυτότητες όλων των μαθητών

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com