10 Οκτ 2020

10.000 διαδηλωτές, δεν πειράζουν

10.000 διαδηλωτές, δεν πειράζουν

*Θανάσης Διαμαντόπουλος,ιατρός.

Κύριε Διευθυντά,

Η δίκη της Χρυσής Αυγής τελείωσε και μπορούμε πλέον καλόπιστα να διατυπώσουμε μια απορία. Ο κορονοϊός έχει πολιτικά φρονήματα; Το λέω αυτό γιατί σύμφωνα με όσα έχουν διαταχθεί από τους καθ' ύλην επιστημονικά και κυβερνητικά αρμόδιους, στην Αχαΐα όταν υπάρχει για οποιονδήποτε λόγο συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων αυξάνει ο κίνδυνος των κρουσμάτων. Αλλά και συγκέντρωση ενός ατόμου αν δεν φορά μάσκα στον δρόμο επίσης. Για τον λόγο αυτό επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρότατα πρόστιμα αλλά και εκτίθενται στη δημόσια χλεύη.

 Χρακτηριστικά ο σύνοφρυς κ. Χαρδαλιάς, οι ειδικοί κ.κ. Σύψας, Τσιόδρας, Λινού ονειδίζουν τους ανεύθυνους νέους που πίνουν καφέ, χορεύουν στη παραλία, ή τραγουδούν στις σκάλες του Αγίου Νικολάου αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις για αυτό ο ιός θα ρίξει φωτιά να μας κάψει και αυστηρότερα μέτρα θα ληφθούν. Είδαμε όμως χθές και σήμερα στην Πάτρα και αλλού δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων κολλημένων ο ένας επάνω στον άλλον χωρίς μάσκα να διαδηλώνουν καί χωρίς καμιά επέμβαση από την αστυνομία, ή αν αυτό δεν ήταν πρακτικά εφικτό, χωρίς ηθική καταδίκη από τον κ. Χαρδαλιά και τους ανωτέρω αναφερθέντες. Αντιθέτως, μάλλον ενθαρυντικά συμπεριφέροντο. Φαίνεται πως οι 20.000 άνθρωποι συνωθούμενοι έξω από το Εφετείο της Αθήνας ήταν μικρότερος λοιμογόνος παράγοντας από τα 20 περίπου άτομα στην εντός του Ναού λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος για την οποία δικάζεται τώρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Επίσης επειδή τους προέτρεψε να κοινωνήσουν, αφού ο μη λοιμοξιολόγος, μη επιδημιολόγος, μη ιατρός καθηγητής κ. Δερμιτζάκης απεφάνθη πως η Κοινωνία διασπείρει τον ιό.

Είναι τόσο αναμφισβήτητα εμφανής η χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών με υποκριτικά κριτήρια που οι νέοι μας δικαιολογημένα δεν τα λαμβάνουν υπ' όψη. Οταν μάλιστα συχνά οι ίδιοι νέοι συμμετέχουν σαρδεληδόν στις διαδηλώσεις και επαινούνται σαν δημοκρατικοί πολίτες, οι ίδιοι νέοι το βράδυ όταν πίνουν το ποτό τους στις πλατείες να θεωρούνται οι ανεύθυνοι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Δεν τα λαμβάνουν επίσης υπ 'οψη για έναν επιπλέον λόγο. Από την απαρχή της επίθεσης του κορονϊού έχουν πεθάνει στην Ελλάδα περίπου 400 άτομα. Κατά πλειοψηφία υπερήλικες με σοβαρά νοσήματα. Την ίδια περίοδο έχουν πεθάνει στη χώρα μας περίπου 80.000 άτομα από άλλες αιτίες. Δύσκολο να αποδεχθούν την ύπαρξη πανδημίας.

Και θα τελειώσω, αν και μη νομικός, με μια νομικίστικη πρόταση. Οποιος μαγαζάτορας ή απλός πολίτης συλληφθεί ή κληθεί να πληρώσει πρόστιμο να αρνηθεί επικαλούμενος μεροληπτική, καταχρηστική και πολιτική πράξη την δίωξη του χωρίς υγειονομικό κίνητρο. Αφού τα ίδια διωκτικά όργανα εθελοτυφλούσαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Ακόμη πάρα πέρα. Οι νομικοί μας ας εξετάσουν αν νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε πολίτης να στραφεί νομικά εναντίον των τοπικών Αστυνομικών Διευθύνεων γιατί με την αδιαφορία τους τον εκθέτουν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τις απόψεις των απολύτως αρμοδίων επιστημόνων και κρατικών αξιωματούχων.

pelop.gr,9/10/2020

6 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Αγαπητέ μου Ιατρέ αυτό έγινε στο όνομα της "Δημοκρατίας" και της "Αγάπης". Συγγνώμη, της αγαπολογίας είναι το σωστό!!! Τι λέτε τώρα!!! Πρόοδος!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν πάμε έξω από το δικαστήριο, για να συμπαρασταθούμε στον Άγιο Κερκύρας, θα μας συλλάβουν;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν πάμε έξω από το δικαστήριο, για να συμπαρασταθούμε στον Άγιο Κερκύρας, θα μας συλλάβουν;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ.ΑΙ ΦΘΟΡΟΠΟΙΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗ- ΣΕΩΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑΝ ΥΓΕΙΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑ- ΤΙΑΣ.

Μαρία είπε...

Ὅταν ἔγραφα γιά κοροϊδοϊό κάποιοι, καί ἐκ τοῦ χώρου τῆς ἰατρικῆς, στηλίτευαν τήν χρήση αὐτοῦ τοῦ χαρακτηρισμοῦ.

Ὁρίστε οἱ ἀποδείξεις τῆς κοροϊδίας, ἄν κι ἔχουν ἔλθει στό φῶς κι ἄλλες πολλές καί σοβαρές μέχρι τώρα!

Ὁ κοροϊδοϊός χρησιμοποιεῖται γιά τήν ὑποταγή τῶν λαῶν κατά τό βούλευσθαι τῶν ὑπηρετῶν του μέ ἐντολές ἄνωθεν ἐκ σκοτεινῶν στοῶν!
Ὑπάρχει, ἀλλά τόν καταχρῶνται μέ σκοτεινούς σκοπούς καί γιά τήν ὑλοποίηση δαιμονικῶν σχεδίων, γι' αὐτό καί οἱ ἀντιφάσεις.

Ἄν πάλι πολλοί ὑγειονομικοί συνεχίζουν νά μήν τόν βλέπουν πόσο κοροϊδοϊός εἶναι, ἔ τότε τί νά πῶ;
Ἄς κρατήσουν τήν κοροϊδία γιά τόν ἑαυτό τους, γιατί δέν ἔχουν κανένα δικαίωμα νά ἀποβλακώσουν κι ὁλόκληρη τήν κοινωνία, πολλῷ δέ μᾶλλον τούς ἀσθενεῖς τους!

Συγχαίρω ὅσους ὑγειονομικούς ἔχουν τό θάρρος νά ὑψώσουν ἀνάστημα ἀληθείας, τόσο πνευματικά-πού εἶναι τό ἀνώτερο-ὅσο καί ἐπιστημονικά καί ἀνθρώπινα.

Γιώργος είπε...

Εμείς οι ίδιοι που καυτηριάζουμε την ιδιαίτερη μεταχείριση που έδειξαν οι αρχές στους διαδηλωτές στο Εφετείο Αθηνών , είμαστε αυτοί που περιμένουμε κάποιον άλλον να βγάλει τι φίδι από την τρύπα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com