10 Σεπ 2020

Ο Επιφάνιος απαιτεί από τις Ουκρανικές αρχές να «προστατεύσουν» την σχισματική Εκκλησία (OCU)

 

Ο σχισματικός Μητροπολίτης Επιφάνιος καταλαβαίνει οτι με την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει εύκολα στην αρπαγή των ενοριών και εκκλησιών από την κανονική Εκκλησία του Μητρ. Ονουφρίου (UOC) και για αυτό διαμαρτύρεται στην κυβέρνηση ότι τον άφησε απροστάτευτο. Αφού ο πιστός ουκρανικός λαός του γύρισε την πλάτη ψάχνει για πολιτικά στηρίγματα. Αλλά οι πολιτικοί και οι άθεοι δεν γεμίζουν τις Εκκλησίες, αλλά ο πιστός λαός!

Ο επικεφαλής της OCU Επιφάνιος Ντουμένκο ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να προστατεύσουν εκείνες τις ενορίες που αποφάσισαν να «μετακινηθούν» στη θρησκευτική του δομή, αναφέρει η έκδοση cbn.com.ua.

Σύμφωνα με τον Ντουμένκο, μετά την παραλαβή τοτ Τόμο της Αυτοκεφαλίας, αρκετές εκατοντάδες ενορίες μεταφέρθηκαν στην OCU. Ωστόσο, παραπονέθηκε, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, αυτή η διαδικασία σταμάτησε, η οποία “διευκολύνεται επίσης από ορισμένους αξιωματούχους”.

«Δεν ζητάμε από τις αρχές να μας βοηθήσουν. Τους ζητάμε να υπερασπιστούν την επιλογή εκείνων των πιστών που έχουν αποφασίσει να πάνε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας », είπε ο Epiphany.

Ο επικεφαλής της OCU είναι πεπεισμένος ότι σύντομα η διαδικασία της «μετάβασης» των ενοριών στην OCU θα κινηθεί ξανά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξάντερ Μπαχόφ πιστεύει ότι ο πραγματικός τρόπος επέκτασης της νεοσύστατης OCU είναι μέσω της κατάσχεσης εκκλησιών UOC.

Ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της UOC, Αρχιεπίσκοπος Αλεξάντερ Μπαχκόφ, σχολίασε το αίτημα της Epiphany Dumenko για τις ουκρανικές αρχές να προστατεύσουν την OCU και εκείνους τους πιστούς που αποφάσισαν να «μετακινηθούν» στη νεοσύστατη δομή, αναφέρει ο ιστότοπος της Νομικής Υπηρεσίας UOC.

Ο σχολιασμός του ήταν επίσης μια αντίδραση στα λόγια του Alexander Shkuratovsky, δασκάλου στη Σχολή Πολιτισμού Tulchin, ο οποίος υποσχέθηκε ότι οι υποστηρικτές του OCU θα συνεχίσουν να παίρνουν εκκλησίες από την UOC.

“Αυτή η έκκληση αντικατοπτρίζει τον πραγματικό τρόπο επέκτασης του νεοσυσταθέντος OCU – με την κατάσχεση των εκκλησιών του UOC”, έγραψε ο πατέρας Alexander.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες των κατασχέσεων των εκκλησιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αναγνωρίζοντας τη θρησκευτική κοινότητα με την εδαφική, οι τοπικές αρχές, χωρίς τη γνώση των πιστών της UOC, πραγματοποιούν παράνομη επανεγγραφή και διευκολύνουν την κατάσχεση εκκλησιών. “

Σημείωσε ότι «στις περισσότερες ενορίες που αναλήφθηκαν με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να παρατηρήσουμε την απουσία λειτουργικής ζωής – οι εκκλησίες είναι κενές και οι πιστοί του UOC είτε χτίζουν νέες εκκλησίες είτε προσεύχονται σε σπίτια».

Ο δικηγόρος αναρωτιόταν αν ο κύριος στόχος της OCU είναι να αυξήσει τον αριθμό των ενοριών του “για μια ασήμαντη βελτίωση των στατιστικών και μόνο να” απομακρύνει “από την UOC;”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλέξανδρος Μπαχόφ υποσχέθηκε ότι το Νομικό Τμήμα και οι πιστοί του UOC «θα υπερασπιστούν τις εκκλησίες μας με κάθε νόμιμο τρόπο και θα ανταποκριθούν σε κάθε περίπτωση κατάσχεσης και παραβίασης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών κοινοτήτων του UOC».

spzh.news

Ορθόδοξος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com