20 Σεπ 2020

Ο διωγμός της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι εκκλησιαστικές διασκέψεις και λιτανείες χαρακτηρίζονται ρωσική προπαγάνδα

 

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αλεξέι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση «ορισμένων θρησκευτικών εκδηλώσεων μπορούν να εξελιχθούν και να θεωρηθούν ως μέσα αντι-ουκρανικής δραστηριότητας» ιδιαίτερα παραμονές των τοπικών εκλογών.

Με βάση αυτή την άποψη, δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «αποτελεσματικό μέσο του ρωσικού υβριδικού πολέμου» και απείλησε με ποινικές ευθύνες, τους διοργανωτές αυτών των ειρηνικών Ορθοδόξων εκδηλώσεων.

Ο κ. Ντανίλοφ δήλωσε ότι: «Ένα από τα πιο αποτελεσματικά όργανα του ρωσικού υβριδικού πολέμου ενάντια στην Ουκρανία είναι η χρήση θρησκευτικών εκδηλώσεων με τη μορφή διοργάνωσης "διασκέψεων", "στρογγυλών τραπεζών", "διεθνών φόρουμ", "λιτανειών" και άλλων παρόμοιων. Αυτά αποτελούν βασικούς κινδύνους και απειλές που σχετίζονται με τη διαδικασία προετοιμασίας και διεξαγωγής των προσεχών εκλογών για τα τοπικά συμβούλια. –Σκοπός τέτοιων εκδηλώσεων είναι η προώθηση των ιδεών του λεγόμενου "ρωσικού κόσμου", η δικαιολόγηση της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας και προώθηση αντι-ουκρανικών θέσεων και ρωσικής προπαγάνδας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρόμοια μακροχρόνια δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας» οδήγησε στην κατοχή της Κριμαίας και σε τμήματα των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

«Στους διοργανωτές διαφόρων "φόρουμ ειρήνης" θα ήθελαν να υπενθυμίσω την ποινική ευθύνη για αντικυβερνητικές δραστηριότητες και να σημειώσω ότι το Γραφείο Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο κράτος παραμονές των εκλογών και η ουκρανική αστυνομία θα ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε απόπειρες υπονόμευσης της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Αυγούστου η Ιερή Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει στις 21 Σεπτεμβρίου στη Λαύρα του Σβιατογκόρσκ, το φόρουμ ειρήνης «Άνθρωποι του Κόσμου». Στο φόρουμ συμμετέχουν γνωστοί Ουκρανοί που υποστηρίζουν τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο στόχος του φόρουμ είναι να αναπτύξει ένα πρόγραμμα δράσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης και την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στην Ανατολική Ουκρανία.

spzh.news-oukraniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com