11 Αυγ 2020

Άθεοι και ασεβείς

 

Άθεοι και ασεβείς

Πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος και ήδη διάβασα κοροϊδευτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ποικίλους άθεους κατά των πιστών που εκπληρώνουν γονυπετείς το ιερό τάμα τους στη Τήνο, με δημοσιοποίηση χλευαστικών φωτογραφιών των προσκυνητών καθώς είναι γονατιστοί και υποφέρουν κάτω από τον καυτό αυγουστιάτικο ήλιο για να φτάσουν στον ναό. Βλέπετε, δεν ταιριάζει με την αισθητική των υλιστών – ατομικιστών το να ταπεινώνεται ένας πιστός μέσω του πόνου σε δημόσια θέα.

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Παρότι, βέβαια, δεν συμμετέχει κανένας άθεος στο συγκεκριμένο παραδοσιακό τελετουργικό της ανάβασης των σκαλιών προς τον Ναό της Μεγαλόχαρης με τα γόνατα. Είναι καθισμένοι όλοι τους αναπαυτικά στους καναπέδες των σαλονιών τους και δεν επιθυμούν να παρακολουθούν «τέτοιες εικόνες ντροπής» από την τηλεόρασή τους. Αναρωτιούνται δημόσια πόσο υπανάπτυκτοι είμαστε που τολμούν οι χριστιανοί σε αυτή τη χώρα να εκφράζουν έτσι την πίστη τους και αναθεματίζουν που δεν περάσαμε ως χώρα τον Ευρωπαϊ-κό Διαφωτισμό. Ο μανταμσουσουδισμός και η αλαζονεία των ελιτιστών σε όλο του το μεγαλείο.

Η συγκεκριμένη κατηγορία άθεων έχει χάσει κάθε επαφή με την πίστη και τον πόνο που μπορεί να οδηγήσει έναν χριστιανό σε τόσο έντονη πράξη αυτοταπείνωσης. Πιθανόν κιόλας να μην τους έχει τύχει ποτέ κάποια βαριά αναποδιά και όλα να πηγαίνουν πρίμα. Θεωρούν ότι η δημόσια λατρεία του Θεού ενέχει γελοιότητα, ασέβεια, υποκρισία, φαρισαϊσμό και ακρότητα. «Ακραίο» είναι κάτι που συναντούμε πολύ σπάνια, διαφορετικά είναι «σύνηθες».

Η εικόνα των προσκυνητών της Παναγίας είναι πάρα πολύ συνηθισμένη στα θεομητορικά προσκυνήματα σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη! Το γεγονός ότι δελτία ειδήσεων από τα συστημικά ΜΜΕ χλευάζουν το προσκύνημα καταδεικνύει το χαμηλό επίπεδο των καναλαρχών. Κανένα άλλο ΜΜΕ στην Ευρώπη δεν χλευάζει τους προσκυνητές της Θεομήτορος όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Ενημερώνω τους «σοκαρισμένους» άθεους ότι οι περισσότεροι από τους προσκυνητές στην Τήνο είχαν την ασέβεια που είχατε και εσείς. Κάποτε είχαν την ατυχία να βυθιστούν τόσο πολύ στην απόγνωση εξαιτίας κάποιου τραγικού συμβάντος στη ζωή τους, που βρήκαν διέξοδο μέσω της ταπείνωσης και της υλοποίησης του τάματός τους.

Οπότε λίγη προσοχή στην κοροϊδία που εκφράζετε τόσο αλαζονικά. Του χρόνου μπορεί να είστε εσείς στη φωτογραφία που κοροϊδεύετε σήμερα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής

newsbreak,11-08-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com