4 Αυγ 2020

Επανεμφάνιση των πολεμίων της Θείας Κοινωνίας…

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη στον ΣΚΑΙ του Καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αναβληθούν ορισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως είναι οι λιτανείες, ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα τη Θεία Κοινωνία.
«Η Θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα… Είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε, διότι υπάρχει μια ένταση σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί. Και ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που ξέρουμε ότι η θρησκευτική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο έντονη», είπε ο κ. Δερμιτζάκης.
Ο καθηγητής είπε ότι όπως η πολιτεία ζητεί από τις επιχειρήσεις να τηρούνται αποστάσεις, να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός πολιτών στα καταστήματα και επιβάλει πρόστιμα, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και με άλλες δομές, όπως είναι οι Εκκλησίες.
«Θα έπρεπε το ίδιο να ζητήσουμε από οποιεσδήποτε άλλες δομές, όπως οι Εκκλησίες, να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρουν και την ευθύνη του να μην υπάρχει συνωστισμός ή δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μετάδοση του ιού», πρόσθεσε ο κ. Δερμιτζάκης.
Θα φοράμε μάσκα για καιρό
Για τη χρήση μάσκας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να την φορούν σταθερά για καιρό, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών και όχι από φόβο στα πρόστιμα που επιβάλλονται καθώς τα αυστηρά μέτρα δεν συνιστούν μια βιώσιμη λύση.
«Ας πούμε ότι φοράμε μάσκα και πέφτουμε από τα 77 (κρούσματα) στα 15. Τι θα γίνει; Θα χαλαρώσουμε πάλι; Είναι λάθος. Θα πρέπει να κρατήσουμε τις μάσκες και τις συμπεριφορές γιατί θα ξανανέβουνε», είπε ο καθηγητής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή!!!!
Αίσχος!!!!!!!!!!!!!

Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί την δουλειά τους κάνουν(το διαβόλου).
Το μεγάλο δράμα είναι όταν βλέπεις να τους υπακούουν ανθρώποι στην ενορία σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οί άνθρωποι τής ενορίας σου τί είναι δέν είναι άνθρωποι κι'αυτοί,
Όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει και
η ολιγοπιστία,η αμφιβολία,η ημιμάθεια,η ασχετοσύνη,η πονηρία,κλπ
Εμείς πρέπει μέσα από τόν αγώνα μας νά έχουμε τήν πίστη μας σταθερή,
νά έχουμε τήν ελπίδα μας στόν Κύριο
μας μέ ταπείνωση,μέ προσευχή,
και να συμμετέχουμε στήν εκκλησία μας καί στα αγια μυστήριά της.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com