4 Αυγ 2020

και....γράμματα γνωρίζω και Χριστόν μαρτυρώ!

Βγαίνει τώρα ένας κάποιος καθηγητής Γενετικής και μας λέει ότι η θεία κοινωνία αποτελεί πρόβλημα, όσον αφορά την μετάδοση του κορονοϊού και οπωσδήποτε έχει δίκιο αναφορικά με ανθρώπους που δεν πιστεύουν. 

Δηλαδή το να χρησιμοποιήσεις το κουτάλι που κάποιος άλλος είχε στο στόμα του, αν δεν πιστεύεις ότι παίρνεις Σώμα και Αίμα Χριστού, είναι επικίνδυνο. Τόσο επικίνδυνο, όσο το να τρως σούπα από το ίδιο πιάτο με κάποιον άλλο, σε καιρό πανδημίας.
Το βασικό λάθος όμως του κυρίου καθηγητή αλλά και των ομοϊδεατών του είναι πως δεν διαχωρίζουν το Μυστήριο, από το λογικώς συνεπάγεται. 
Εδώ δεν συνεπάγεται λογικώς αλλά τεκμαίρεται μυστηριακώς.
Όσοι δε κοινωνούμε είμαστε συνειδητοποιημένοι Χριστιανοί και γνωρίζουμε τί παίρνουμε μέσα μας, εις ίασιν ψυχής και σώματος και ζωήν αιώνιον.
Επίσης ο κύριος αυτός μιλάει για τις θρησκευτικές συνάξεις του Δεκαπενταυγούστου και προτείνει να...αναβληθούν! (Ό,τι του φανεί του λωλοΣτεφανή...).
Λες και πρόκειται για ποδοσφαιρικούς αγώνες ή συναυλίες. 
Αλλά τι λέω...Οι συναυλίες γίνονται, οι παραστάσεις δίνονται, οι Παρακλήσεις στην Κυρά την Παναγιά, να σταματήσουν!
Και κοντά στα άλλα "όμορφα" μαθαίνουμε και ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως όσοι γράφουν πως δεν υπάρχει κορονοϊός και είναι "παραμύθι", θα στέλνονται με εντολή του στον εισαγγελέα. 
Εγώ αυτά δεν τα πιστεύω αφ' ενός διότι έχουμε δημοκρατία και καθείς δικαιούται να έχει την γνώμη του και να την δημοσιοποιεί και αφ' ετέρου διότι έχω διαβάσει ένα σωρό προσβλητικά για την Εκκλησία, τους Χριστιανούς, την Θεία Κοινωνία και γενικώς τα ιερά και τα όσιά μας και κανείς δεν εστάλη στον εισαγγελέα!
Αυτά (προς το παρόν) και....γράμματα γνωρίζω και Χριστόν μαρτυρώ (αναξίως και με την δύναμη Του)!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θράσος κάποιων δοκησίσοφων παραγόντων της επιστημονικής κοινότητας δεν έχει όριο.
Αποφαίνονται για θέματα τα οποία υπερβαίνουν την επιστήμη.
Ο αξιοθρήνητος αυτός κύριος να κρατήσει τις ιδεοληψίες του για τον εαυτό του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com