10 Αυγ 2020

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «δεν αλλάξαμε, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας»

 Παρέμβαση Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Θεία Κοινωνία: «Δεν αλλάζουμε τον τρόπο μετάδοσής της» – Τι είπε στο ρωσικό ποίμνιο της Πόλης

Παρέμβαση Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Θεία Κοινωνία: «Δεν αλλάζουμε τον τρόπο μετάδοσής της» – Τι είπε στο ρωσικό ποίμνιο της Πόλης

Νέα παρέμβαση για την Θεία Κοινωνία πραγματοποίησε το πρωί η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στο Αγιορείτικο Μετόχι της Ι. Μονής Αγίου Παντελεήμονος, στον Γαλατά της Πόλεως.

Ο Παναγιώτατος απευθυνόμενος στο ρωσικό ποίμνιο της Κωνσταντινούπολης τους συνεχάρη που μετείχαν στη Θεία Κοινωνία:

«Σας συγχαίρω διότι προσήλθατε όλοι, όλες οι κυρίες, εις την Θεία Κοινωνία, τα Άχραντα Μυστήρια. Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος, πολύ συζήτηση για τη Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το σώμα και το αίμα του κυρίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορωνοϊού. Για αυτό και δεν αλλάξαμε, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας» υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Στην αρχή της ομιλίας του, έκανε λόγο για μια «ευλογημένη συνάντηση σήμερα του πατέρα με τα παιδιά του: «Διότι αν ολόκληρο το ευσεβές ρωσικό έθνος είναι παιδιά πνευματικά της Κωνσταντινουπόλεως, πολύ περισσότερο εσείς που κατοικείτε εδώ, είστε δικά μας παιδιά. Διότι από εδώ το ρωσικό έθνος πήρε τον Χριστιανισμό, πήρε τα φώτα, πήρε το βάπτισμα. Για αυτό και ήρθα σήμερα κοντά σας μετά από πρόσκληση του πατρός Τιμοθέου και το πατρός Αλεξίου για να συμπροσευχηθούμε και να τιμήσουμε τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος είναι μεγάλος γιατρός. Και σήμερα που περνούμε μία δύσκολη περίοδο με την πανδημία τον χρειαζόμαστε τον Άγιο Παντελεήμονα και τους Αγίους Αναργύρους, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Παρακαλούμε τον Άγιο Παντελεήμονα να μας προστατεύει»

Ο Παναγιώτατος κατέληξε λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που είμαι ανάμεσά σας και κάνουμε όλοι μαζί αυτή την πανήγυρη, όπως και κάθε Δεκέμβριο πηγαίνω στον Άγιο Ανδρέα και συμπροσεύχομαι εκεί με τους Σλαβόφωνους αδελφούς μας».

orthodoxianewsagency

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δέν λέει καί "ευχαριστώ πού ήρθατε όλοι μέ μάσκες, που δείχνει ότι κανένας δέν πιστεύει πραγματικά τον Θεό ως παντοδύναμο;";;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν αλλάξαμε τον τρόπο αλλά η μασκούλα εκεί για να περνάει το μήνυμα του φόβου και της υποταγής στους "ειδικούς". Και μια απορία αδαούς: όπως φαίνεται στην αρχή του βίντεο όλοι φοράνε μασκούλες για να μην κολλήσουν μικρόβια , ιούς κλπ. όταν όμως κοινωνούν όλοι από το ίδιο Ποτήριο ΤΟΥΣ ΦΕΎΓΕΙ ΞΑΦΝΙΚΆ Ο ΦΌΒΟΣ? Δηλαδή μόνο το Σώμα και Αίμα του Χριστού είναι αμόλυντο αλλά όλα τα υπόλοιπα γύρω , ο Οίκος του Θεού είναι μολυσμένα?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com