10 Αυγ 2020

Θαυματουργικές επεμβάσεις σε λοιμούς και πνευματικά εφόδια

 Τότε που στη Μεσαρά έκαναν λιτανείες για να βρέξει! Μια λιτανεία στην  Πόμπια… | e-mesara

Ευάγγελος Θ.

Θαυματουργικές επεμβάσεις σε λοιμούς και πνευματικά εφόδια

Το 1860 ο Πύργος Ηλείας μαστίζεται απο πανώλη (πανούκλα). Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν και η νόσος φαίνεται ανίκητη. Οι κάτοικοι μετά από συνεχείς παρακλήσεις σώζονται από θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους, όπου τον είδαν να διώχνει ένα λευκό σύννεφο και να το ρίχνει στην θάλασσα.

Το 1743 η Λευκάδα μετρά εκατοντάδες νεκρούς επίσης απο τον λοιμό της πανώλης. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους μεταφέρεται από τα Τρίκαλα στο νησί η κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης. Η Λευκάδα σώθηκε θαυματουργικά.

Η Κοζάνη το 1918 μετρά νεκρούς λόγω της ισπανικής γρίπης. Όλοι διακατέχονται από φόβο και πανικό. Ένα μήνα μετά υποδέχονται τα λείψανα του Αγίου Νικάνορος και κάνουν συνεχώς δεήσεις.  Λίγες μέρες μετά πλέον δεν μετρούν άλλα θύματα χάρη στο θαύμα του Αγίου.

Το 1918 οι πόλεις της Αιτωλοκαρνανίας μαστιίζονται απο γρίπη. Οι νεκροί καθημερινά δεκάδες και η επιστήμη φαίνεται να μην μπορεί να κάνει κάτι. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας  της Προυσιώτισσας φτάνει στο Αγρίνιο. Γίνονται συνεχείς παρακλήσεις και η ακολουθία των Αχράντων μυστηρίων όπου συνεχώς μεταλαμβάνουν. Μια μέρα μετά δεν μετρά ούτε ένα νεκρό. Το ίδιο γίνεται ό ταν φτάνει η εικόνα στο Μεσολόγγι και μετά στο Αιτωλικό.

Αυτά είναι λίγα από τα θαύματα ενώ έχουν γίνει και άλλα. Του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα κ.α.

Ο Θεός μάς έχει δωρίσει κάποια «όπλα», κάποια εφόδια για να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση τους λοιμούς. Μέσα από την πίστη στον Θεό ότι θα τους βοηθήσει και αυτήν την φορά, όπως είχε κριτήριο για θαύματα την πίστη «μὴ φοβοῦ· μόνον πίστευε, καὶ σωθήσεται.»(Λουκ. 8, 50) αλλά και μέσα από δάκρυα μετανοίας για όσα διέπραξαν όπως έκλαψε πικρά ο Πέτρος «ἔκλαυσε πικρῶς.»(Ματθ. 26, 75). Έκαναν λιτανείες για να ευωδιαστούν από την Θεία Χάρη, παρακαλούσαν, ικέτευαν τον Θεό για να τους βοηθήσει, μεταλάμβαναν το Σώμα και το Αίμα για να σωθούν «ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ ἐγὼ ἀναστήσω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ.»(Ιω. 6,54 ). Αυτά ήταν και είναι τα βασικά μας εφόδια όχι μόνο τώρα αλλά πάντοτε. Έτσι λοιπόν ας μην τα ξεχνούμε και ας παραδειγματειστούμε από τα προαναφερόμενα θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com