16 Ιουλ 2020

Διαχρονική βαρβαρότης του τουρκικού φασισμού

Αγιά Σοφιά: Η απόφαση που έγραψε μόνος του ο Ερντογάν | kontranews.gr
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
Του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Κ. Διώτη, Θεολόγου – Δημοσιογράφου – Συγγραφέως - Εκδότου

Δευτέρα Άλωσις
Η μετατροπή του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας εν Κωνσταντινουπόλει εις μουσουλμανικόν τζαμί αποτελεί μέγα ανοσιούργημα και προκλητική ιεροσυλία του Προέδρου της Τουρκίας. Το κορυφαίον αυτό θρησκευτικόν μνημείον της Ορθοδοξίας δεν πρέπει να λειτουργή ούτε ως μουσείον. Είναι και αυτό βεβήλωσις. Η φυσιολογική και μοναδική λειτουργία του Ναού της Αγίας Σοφίας είναι αυτονόητος. Το μεγαλούργημα αυτό είναι ιστορικός τόπος, διά να λατρεύεται ο Τριαδικός Θεός, όπως συμβαίνει και εις άλλους Ιερούς Ναούς της Κωνσταντινουπόλεως. Η ανίερος αυτή ενέργεια του ανιέρου Ταγίπ Ερντογάν είναι μία δευτέρα άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως.
Ψευδολογεί και εξαπατά ο Ερντογάν
Προσπαθεί ο ανισόρροπος αυτός άνθρωπος να εξαπατήση την διεθνή κοινήν γνώμην με τας συνεχείς δηλώσεις του ότι η Αγία Σοφία είναι ιδική του. Γίνεται και γελοίος. Αυτός είναι μουσουλμάνος. Κατά ποίαν έννοιαν κατέχει ορθόδοξον χριστιανικόν ναόν; Έχει αποδεικτικά στοιχεία ιδιοκτησίας του;  Ο μεγαλοπρεπής και περικαλλέστατος αυτός Ναός δεν εκτίσθη υπό προγόνων του Ερντογάν και επί τουρκικού εδάφους. Ο Ναός αυτός εκυριεύθη βιαίως διά των όπλων με πολλούς φόνους, βιασμούς και λεηλασίας. Ο βάρβαρος αυτός τρόπος δεν δημιουργεί πραγματικήν, νόμιμον και ηθικήν ιδιοκτησίαν. Διά των όπλων απεκτήθη και διά των όπλων παρακρατείται ακόμη.
Και άλλοι εξωφρενισμοί του Ερντογάν
Ήκουσα, κατ’ επανάληψιν, τον Ερντογάν (δεν τον αποκαλώ κύριον) να ομιλή διά «Τουρκικήν Δημοκρατίαν της Βορείου Κύπρου». Εξωφρενισμός, ψεύδος και απάτη. Δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει τοιούτον κράτος. Εις την Βόρειον Κύπρον υπάρχει βάρβαρος εισβολή και παράνομος κατοχή. Την ανατρεπτικήν πάσης διεθνούς νομιμότητος αυτήν κατάστασιν έχουν καταδικάσει ο ΟΗΕ και το Συμβούλιον Ασφαλείας, καθώς και όλη η διεθνής κοινότης. Εδραπέτευσεν η σοβαρότης από τον εγκέφαλον του Ερντογάν.
Επίσης, ο παρανοικός Ερντογάν συνεχώς ομιλεί διά τα σύνορα της καρδίας του, τα οποία επεκτείνει προς ανεγνωρισμένα και κατωχυρωμένα σημερινά εδάφη της Ελλάδος. Τα σύνορα της ιδικής μας καρδίας είναι πραγματικά και προς Βορράν και προς Ανατολήν. Προς Ανατολήν δε από τον Πόντον μέχρι την Άγκυραν και την Σμύρνην. Τα πραγματικά σύνορα της καρδίας του Ερντογάν εκτείνονται από την οριογραμμήν της Μικράς Ασίας προς τα ανατολικά βάθη της Ασιατικής Ηπείρου από όπου ήλθεν η τουρκική φυλή και εγκατεστάθη αποκλειστικώς και μόνον εις τα ελληνικά εδάφη της Μικράς Ασίας. Όλαι αι πόλεις του χώρου αυτού, τας οποίας κατέχει σήμερον η Τουρκία, είναι ελληνικαί, ως μαρτυρούν αδιαψεύστως όλα τα αρχαιολογικά μνημεία. Οι Τούρκοι δεν ίδρυσαν ούτε μίαν πόλιν και ουδέν προσέφερον εις τον πολιτισμόν της ανθρωπότητος. Εις την Ιστορίαν είναι γνωστοί ως βάρβαροι κατακτηταί και βιασταί. Δεν υπάρχει ουδείς Τούρκος φιλόσοφος, ενώ οι Έλληνες επαινούνται και δοξάζονται παγκοσμίως ως οι κορυφαίοι φιλόσοφοι, ως οι θεμελιωταί των επιστημών και ως οι βασικοί δημιουργοί του παγκοσμίου πνευματικού πολιτισμού. Όταν εις την Μικράν Ασίαν ήκμαζεν η Ελληνική φιλοσοφία και εκαλλιεργούντο τα Ελληνικά Γράμματα, οι Τούρκοι δεν είχον ούτε Αλφάβητον.
Τώρα τί ποιήσωμεν;
Ἀδελφοὶ Ἕλληνες ἁπανταχοῦ τῆς Γῆς, ἡ προσβολὴ τῆς Ὀρθοδοξίας εἶναι μεγάλη. Ἀτιμάζεται δὲ καὶ ὁ Ἑλληνισμὸς μὲ τὴν βεβήλωσιν τῆς Ἁγίας Σοφίας. Πρέπει νὰ προκληθῇ παγκόσμιος συνταραγμός, διότι ἀνατρέπεται καὶ πᾶσα ἄλλη πολιτιστική, πνευματική καὶ ἠθικὴ τάξις. Προτείνω μερικὰς ἐνεργείας:
1) Νὰ συγκληθῇ ἐκτάκτως ἡ Ἱεραρχία τῆς ἐν Ἑλλάδι Ἐκκλησίας, ἡ ὁποία ἔπρεπεν ὁπωσδήποτε νὰ εἶχε συγκληθῆ ἀμέσως μετὰ τὴν εἴδησιν ὅτι ὁ Ἐρντογὰν θὰ μετατρέψῃ καὶ πάλιν τὴν Ἁγίαν Σοφίαν εἰς μουσουλμανικὸν τέμενος. Τὸ ἐκπληκτικὸν καὶ καταπληκτικὸν εἶναι ὅτι, καίτοι παρῆλθον ἀρκεταὶ ἡμέραι ἀπὸ τὴν δευτέραν ἅλωσιν τῆς Πόλεως, ἐν τούτοις, δὲν συνεκλήθη ἀκόμη ἡ Ἱεραρχία. Ὅμως, ἐν πρωτοφανεῖ καὶ προκλητικῇ σπουδῇ, ἡ Ἱεραρχία εἶχε συγκληθῆ ἐκτάκτως καὶ ἐπειγόντως διὰ τὴν 12ην Ὀκτωβρίου 2019 μὲ μοναδικὸν καὶ ἄκρως ἐπείγοντα σκοπὸν ἀναγνωρίσεως τῆς ψευδοαυτοκεφαλίας εἰς τὴν ψευδοεκκλησίαν τοῦ Πατριάρχου π. Βαρθολομαίου ἐν Οὐκρανίᾳ ἀπὸ καθῃρημένους, αὐτοχειροτονήτους καὶ σχησματικούς. Φρίκη καὶ ἀποτροπιασμός!!! Τὸ σκανδαλῶδες Οὐκρανικὸν ζήτημα ἐκρίθη ὅτι εἶναι μεγαλυτέρας σημασίας ἀπὸ τὴν βεβήλωσιν τοῖς Ἁγίας Σοφίας.
Ποτὲ ἄλλοτε δὲν ἦτο τόσον ἀδήριτος ἡ ἀνάγκη νὰ συγκληθῇ πάραυτα ἡ Ἱεραρχία, διὰ νὰ διαμαρτυρηθῇ, κατὰ τὸν πλέον ἔντονον τρόπον, πρὸς τὰ ὕψη τοῦ οὐρανοῦ καὶ τὰ πέρατα τῆς Γῆς διὰ τὴν νέαν τουρκικὴν βαρβαρότητα.
Λόγῳ ὅμως τῆς συγκλονιστικῆς περιπτώσεως, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν φραστικὴν ἀντίδρασιν, πρέπει νὰ ἀκολουθήσῃ, κατὰ τὴν γνώμην μου, καὶ τὸ πρωτοφανὲς φαινόμενον παγκοσμίου ἐκπλήξεως καὶ καταπλήξεως. Ὁλόκληρος ἡ Ἱεραρχία τῶν 80 Μητροπολιτῶν μὲ ἐπὶ κεφαλῆς τὸν Ἀρχιεπίσκοπον νὰ μεταβῇ εἰς τὴν Κωνσταντινούπολιν μὲ τὰ ἐγκόλπια καὶ τοὺς σταυροὺς καὶ ἐὰν ἐμποδισθοῦν τὰ μέλη τῆς Ἱεραρχίας νὰ εἰσέλθουν ἐντὸς τῆς Ἁγίας Σοφίας, κατὰ τὴν 24ην Ἰουλίου ἡμέραν τῆς πρώτης μουσουλμανικῆς προσευχῆς ἐντὸς τοῦ Ναοῦ, νὰ βροντοφωνήσουν ἔξωθεν τοῦ Ναοῦ: «Τῇ Ὑπερμάχῳ στρατηγῷ...» καὶ τὸν ἐθνικόν μας ὕμνον.
Λόγω όμως της συγκλονιστικής περιπτώσεως, εκτός από την φραστικήν αντίδρασιν, πρέπει να ακολουθήση, κατά την γνώμην μου, και το πρωτοφανές φαινόμενον παγκοσμίου εκπλήξεως και καταπλήξεως. Ολόκληρος η Ιεραρχία των 80 Μητροπολιτών με επί κεφαλής τον Αρχιεπίσκοπον να μεταβή εις την Κωνσταντινούπολιν με τα εγκόλπια και τους σταυρούς και εάν εμποδισθούν τα μέλη της Ιεραρχίας να εισέλθουν εντός της Αγίας Σοφίας, κατά την 24ην Ιουλίου ημέραν της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής εντός του Ναού, να βροντοφωνήσουν έξωθεν του Ναού: «Τη Υπερμάχω στρατηγώ...» και τον εθνικόν μας ύμνον.
2) Κατά την ημέραν αυτήν, να ευρεθούν εκεί και να ενωθούν με την Ελλαδικήν Ιεραρχίαν και αι Ιεραί Σύνοδοι όλων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των άλλων αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
3) Την ως άνω ημέραν να ηχήσουν πενθίμως αι καμπάναι όλων των Ιερών Ναών ολοκλήρου της ανά τον Κόσμον Ορθοδοξίας.
4) Την αυτήν ημέραν και ώραν 7ην μετά την μεσημβρίαν να διοργανωθούν, πανελληνίως, λαικαί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Επειδή χρονικώς δεν υφίσταται η δυνατότης να καταρτίσω οργανωτικήν επιτροπήν, λαμβάνω πρωτοβουλίαν και ορίζω την αυτήν ημέραν και ώραν συγκέντρωσιν λαού εις την πλατείαν του Δημαρχείου (Κοτζιά) πλησίον της Ομονοίας Αθηνών.
5) Να συνεδριάση  εκτάκτως και η Βουλή των Ελλήνων. Να καταγγείλη τον τουρκικόν ολοκληρωτισμόν και να απευθύνη δραματικήν έκκλησιν προς όλα τα δημοκρατικά κράτη του κόσμου να δραστηριοποιηθούν όλα μαζί με διαφόρους τρόπους, ώστε να αναγκασθή ο Ερντογάν να ανακαλέση την σατανικήν αυτήν απόφασίν του.
6) Η Ακαδημία Αθηνών να διαμαρτυρηθή και να κινητοποιήση και τα άλλα ομόλογα αυτής κορυφαία πνευματικά Ιδρύματα του κόσμου προς τον σκοπόν αυτόν.
7) Το Μουσουλμανικόν τέμενος του Βοτανικού, το οποίον εκτίσθη επί στρατιωτικού εδάφους και με χρήματα του ελληνικού λαού, να μη δοθή τελικώς εις τους Μουσουλμάνους, αλλά να χρησιμοποιηθή δι’ ανάγκας του ελληνικού Δημοσίου.
8) Όλοι να συνειδητοποιήσωμεν περισσότερον τον αποτροπιασμόν μας διά τα απάνθρωπα εγκλήματα των Τούρκων της σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων, Αρμενίων και Ελλήνων (κυρίως κατοίκων του Πόντου).
9) Η Ιεραρχία της εν Ελλάδι Εκκλησίας και η Βουλή των Ελλήνων να απαιτήσουν από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να αναχαιτίσουν την διαχρονικήν βαρβαρότητα του τουρκικού φασισμού. Τι συμβαίνει; Οι Οργανισμοί αυτοί επί τόσας δεκαετίας δεν δύνανται να απελευθερώσουν την Κύπρον από την εχθρικήν εισβολήν της Τουρκίας και να ανακαλέσουν εις την τάξιν τον σημερινόν πολλαπλώς παρανομούντα και ασχημονούντα Ερντογάν; Δεν δύνανται λοιπόν η δεν θέλουν; Εάν δεν δύνανται, τότε δεν έχουν λόγον υπάρξεως. Εάν όμως δύνανται, αλλά δεν θέλουν διά διαφόρους σκοπιμότητας, τότε αποτελούν τα μεγαλύτερα κέντρα εξαπατήσεως της ανθρωπότητος.

1 σχόλιο:

Efstathios Efstathios είπε...

Και διαχρονική Ελληνική ανευθυνότητα μέχρι χαζομάρας!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com