6 Ιουλ 2020

Γεωργία -«Το κλείσιμο των Εκκλησιών είναι επίθεση κατά του Θεού»

«Το κλείσιμο των Εκκλησιών είναι επίθεση κατά του Θεού»
«‘Ενα έθνος που είναι πιστό στον Θεό και την πατρίδα του ως εκ θαύματος θα ευλογηθεί από τον Θεό» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σατσχέρε και Τσιατούρα κ. Δανιήλ κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος. «Ένα θαύμα ζήσαμε στη Γεωργία, όπου δεν υπήρχε έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι οι Εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ, όπως σε τόσες άλλες χώρες» τόνισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος. 

«Κάποιος ίσως αναρωτηθεί πως επέζησε το έθνος μας, επέζησε για δύο λόγους: Ήταν αφιερωμένο στην πατρίδα και τον Θεό. Όποιος αφιερώνεται στον Θεό και στην πατρίδα του δεν εγκαταλείπεται από τον Θεό αλλά συχνά σώζεται από το Μέγα Έλεός Του» σημείωσε ο Μητροπολίτης Σατσχέρε και Τσιατούρα κ. Δανιήλ.
«Αυτού του ελέους γίναμε μάρτυρες σήμερα, στον τρόπο που η χώρα παρά τα τόσα προβλήματα, προστατεύτηκε πολύ περισσότερο από τα μεγάλα κράτη, και αυτό έγινε επειδή ο λαός δεν έκανε έξοδα και εκπτώσεις και οι άνθρωποι που παλεύουν για την χώρα, την αγάπη και την ηθική θα βιώσουν το Θαύμα του Θεού. Αυτό το Θαύμα είδαμε στην Γεωργία» είπε ο Σεβασμιώτατος.
Και κατέληξε: » Ο Θεός θα κάνει θαύμα για το έθνος που είναι πιστό στο Θεό και την πατρίδα του, η Γεωργία έχει τέτοιους αφοσιωμένους πατριώτες και για αυτό επιβίωσε, Η ζωή χωρίς τον Χριστό είναι θάνατος και ο θάνατος με τον Χριστό είναι ζωή. Αυτή η πίστη μας έσωσε από την επιδημία. Τον Μάρτιο ο Πατριάρχης Γεωργίας τόνισε ότι το κλείσιμο των Εκκλησιών είναι αδικαιολόγητη επίθεση κατά του Θεού». 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν σκεπτόμαστε αγαθά, αγαθό λόγο εκφέρουμε. Έτσι πολύ σωστά λέει ότι το κλείσιμο των λατρευτικών χώρων που είναι οι ναοί στους οποίους συγκεντρώνονται οι πιστοί και συμπροσεύχονται όταν μένουν κλειστοί είναι εκ του πονηρού. Μα ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να τον αναζητούν και να τον θέλουν, να του ζητούν και να τον επικαλούνται. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι μαζί εν αυτώ,τόσο χαίρετε. Ποιός ο σκοπός του σφραγίσματος του ναού; Ποιός ο σκοπός της απομάκρυνσης μεταξύ των ανθρώπων; Ποιός ο σκοπός της αποστασιοποίησης μεταξύ των ανθρώπων; Ποιός ο σκοπός της καχυποψίας μεταξύ των ανθρώπων; Ποιός ο σκοπός της αποξένωσης μεταξύ των ανθρώπων; Ένας ιός μας κρατάει σε απόσταση ..ασφαλείας εκ Θεού ή εκ του πονηρού προέρχεται;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com