25 Ιουν 2020

Ρόδος- Καταδίκη για την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο. Που είναι τώρα η Εκκλησία να διαμαρτυρηθεί;

Καταδίκη για την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο
Ποινή φυλακισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ στους τρεις Αρχαγγελίτες και ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον δημοσιογράφο, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2020 για παραβίαση των μέτρων προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Οι κατηγορούμενοι ειδικότερα την 18η Απριλίου και περί ώραν 03:00 π.μ., από κοινού με άλλα άτομα συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου.
Πρόκειται για ένα 45χρονο, έναν 52χρονο ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, έναν 42χρονο κι έναν 47χρονο.
Ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ειδικότερα για διέγερση σε ανυπακοή: Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.
Οι λοιποί διώκονται για παράβαση του άρθρου 285 της ΚΥΑ ενώ εξήχθησαν αντίγραφα για την ανακάλυψη των αγνώστων που συμμετείχαν και φαίνονται στο βίντεο.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικός της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι την 03:00 π.μ., αναρτήθηκαν δύο βίντεο στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στο facebook, όπου φαίνονται τα άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά Επιταφίου στα σοκάκια του παλαιού οικισμού της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου.
Ο αστυνομικός αναγνώρισε ανεπιφύλακτα δύο από αυτούς και συγκεκριμένα τον 45χρονο και τον 47χρονο. Ο 45χρονος προηγείτο της πομπής υψώνοντας την ελληνική σημαία και ο 47χρονος σήκωνε τον Επιτάφιο με άλλα τρία άτομα αγνώστων στοιχείων.
Στο βίντεο που ανήρτησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού συνοδευόταν από μήνυμα που εν ολίγοις δικαιολογούσε την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.
Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού επεσήμανε εξεταζόμενος ότι όφειλε να αναρτήσει τα βίντεο και να καλύψει το γεγονός, ισχυριζόμενος παραπέρα ότι του εστάλησαν. Επεσήμανε ότι δεν είναι κατά των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πράγμα που προκύπτει από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού.
Οι λοιποί κατηγορούμενοι ισχυρίσθηκαν ότι ενημερώθηκαν για την περιφορά και αποφάσισαν να μεταβούν εκεί και να ακολουθήσουν.
Ρεπορτάζ της “Δημοκρατικής”dimokratiki.gr
,,,,,,,,,,,,,,
Φυλάκιση για περιφορά επιταφίου και η Εκκλησία ΣΙΩΠΑ! orthopraxia.
Την εποχή που οι ψευδοποιμένες διαδηλώνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφήνουν τα πρόβατα να τα κατασπαράζει ο βασιλιάς Μολώχ. Η ελληνική κυβέρνηση. Αυτή που αθωώνει παιδεραστές, βιαστές και εγκληματίες, καταδικάζει σε φυλάκιση 6 μηνών τους πολίτες που συμμετείχαν στην περιφορά του επιταφίου. Μιλάμε για ένα …αποτρόπαιο έγκλημα. Είμαστε σε διωγμό κανονικό.
Έκκληση βοηθείας
Πρέπει με κάποιο τρόπο να διαμαρτυρηθούμε και να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας στην Ρόδο. Αν κάποιος δικηγόρος, ή κάποιο Χριστιανικό σωματείο έχει την δύναμη και την θέληση, παρακαλείται να μας υποδείξει τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούμε ώστε να προστατέψουμε τους Ροδίτες αδερφούς. Έτσι ώστε να συνεισφέρουμε χρηματικά ή με κάποιον άλλον τρόπο στην αθώωση των αδερφών μας. Αφού η Ιεραρχία σιωπά, πρέπει να μιλήσουν οι λίθοι.
.......................
Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τους καταδικασθέντες, για τα στεφάνια της ομολογίας τους.
Κατά δεύτερο λόγο, θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Έλληνα δικαστή που τους καταδίκασε αλλά και τον "ευσυνείδητο" αστυνομικό σε -μια τόσο σημαντική και σημαδιακή μέρα για την Ορθοδοξία- έσπευσε να κάνει το "καθήκον" του......
……………………………..
Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ aftodioikisi.gr 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
Ρόδος -καταγγελία: Σύλληψη δημοσιογράφου γιατί δημοσιοποίησε περιφορά επιταφίου
Στην καταγγελία ότι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για την παράνομη περιφορά του επιταφίου στον Αρχάγγελο Ρόδου είναι και δημοσιογράφος που ανάρτησε το σχετικό βίντεο στο facebook προχώρησαν τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο συλληφθείς Τσαμπίκος Δέμελος, ιδιοκτήτης του Ρ/Σ notosnews:  «Σχετικά με τα βίντεο που αναρτήθηκαν από την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο. Το Notos News όφειλε ως μέσο ενημέρωσης, να αναρτήσει το βίντεο και να καλύψει το γεγονός.  Τα σχετικά βίντεο, μας εστάλησαν και οφείλαμε να τα αναρτήσουμε αφού τα γεγονότα έλαβαν χώρα στην Ρόδο. Σε καμία περίπτωση τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, δεν είναι κατά των μέτρων που έχει αποφασίσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και συμμετέχουμε ενεργά σαν μέσο αλλά και σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ατομική του ευθύνη.  Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση…».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και συνεργάτης του, ο δημοσιογράφος Κώστας Σαμιωτάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε μεταξύ άλλων: «Η σύλληψη του Τσαμπίκου Δέμελου έγινε με αφορμή ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του NotosNews στο facebook! Ο συνεργάτης μας ανέβασε βίντεο από την περιφορά του επιταφίου στον Αρχάγγελο δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και την άποψη αυτού ο οποίος του έστειλε το βίντεο. Εξ όσων γνωρίζω αυτό που απαγορεύεται είναι οι συναθροίσεις ατόμων σε ένα πλήθος άνω των δέκα προσώπων. Φαντάζομαι ότι εν έτει 2020 δεν μπορεί να διώκεται κάποιος για την έκφραση προσωπικής άποψης ούτε γιατί δημοσιογραφικά μεταδίδει ένα γεγονός όποιο κι αν είναι αυτό, η μία άποψη όποια κι αν είναι αυτή! Λυπάμαι πολύ αλλά αυτά θυμίζουν άλλες εποχές!! Δεν μπορεί να καταστρατηγείται η ελευθερία του λόγου και της άποψης ακόμα και αν η δικαιολογία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής!! Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επαρκής δικαιολογία που να οδηγεί στη φίμωση ενός μέσου ενημέρωσης!! Πραγματικά θλίβομαι γιατί φέτος η Πρώτη Ανάσταση συνοδεύτηκε με την Ανάσταση αναμνήσεων από άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται και εποχών στις οποίες ποτέ κανείς δεν θέλει να πισωγυρίσει!! Τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες!! Να γίνει γνωστή τώρα αμέσως η κατηγορία με την οποία συνελήφθη ο Τσαμπίκος Δέμελος και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου», καταλήγει.
Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Τσ.Δέμελος συμμετείχε στην περιφορά του επιταφίου και γι’ αυτό και συνελήφθη.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί είναι αυτά τα πράγματα;;;

Ανώνυμος είπε...

Τη μοναδική ημέρα του έτους, την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή, κατά την οποία, πιστοί χριστιανοί, υπείκοντες, όπως κάθε χρόνο, στη φωνή της συνειδήσεώς τους, περιέφεραν με ευλάβεια και κατάνυξη, τον ιερό Επιτάφιο, χιλιάδες καταναλωτών σε όλη τη χώρα, συνωστίζονταν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, για να προμηθευθούν τα προς το ζην.
Οι σχετικές φωτογραφίες και τα συναφή βίντεο, τυγχάνουν αδιάψευστοι μάρτυρες.
Η υπαίθρια περιφορά του Επιταφίου, πηγαία έκχυση λατρευτικής αγάπης, προς τον παραδοθέντα εκουσίως σε επονείδιστο και φρικαλέο θάνατο για τις αμαρτίες ΜΑΣ, Θεάνθρωπο, θεωρήθηκε πράξη άξια κολασμού και καταδίκης, σε αντίθεση με το σκανδαλωδέστατο, προαναφερθέντα συνωστισμό στους ναούς του επισιτισμού και τα τεμένη της κατανάλωσης...
Η καπηλευομένη αισχρώς, το τρίπτυχο "θρησκεία- πατρίδα- οικογένεια", ψευτοσυντηρητική κυβέρνηση του υμνητή της Σιμόν Βέιλ, του γνωστής αισθητικής Χαρδαλιά, της ασεβησάσης, έναντι του Μυστηρίου των Μυστηρίων και Θαύματος των Θαυμάτων, Κεραμέως, του προέδρου της Βουλής Τασούλα, που υπεραμύνθηκε του γάμου των σοδομιτών, και του Τσιάρα, υπουργού Δικαιοσύνης, που μόλις άρχισε να "σκούζει", ο εσμός των ψευτοπροοδευτικών θολοκουλτουριαρέων, έσπευσε να αποσύρει το νομοσχέδιο επαναφοράς της βλασφημίας των Θείων, η εν λόγω, λοιπόν, νεοταξίτικη κυβερνηση, με τις κατάπτυστες ΚΥΑ, μνημεία κατακουρελιάσματος του συντάγματος, το οποίο επ ουδενί προβλέπει την κατάργηση της θρησκευτικής ελευθερίας, σε περίπτωση κινδύνου της δημόσιας υγείας, στραγγάλισε την ελευθερία άσκησης της θρησκευτικής λατρείας, δημιουργώντας άθλιο προηγούμενο, με την ένοχη ανοχή, αν όχι και συναίνεση, της λεγόμενης διοικούσης Εκκλησίας,της οποίας, ένιοι λειτουργοί, έδιδαν την εντύπωση, ότι μιλούσαν και φέρονταν, περισσότερο σαν επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι, παρά ως πιστοί οικονόμοι και υπηρέτες των μυστηρίων του Θεού.
Και φθάσαμε στο ανήκουστο σημείο, να καταδιώκονται ιερείς επειδή μετέδωσαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού στον πεινώντα και διψώντα λαό του Θεού, να μην χτυπούν οι καμπάνες, να μη λειτουργούν τα μεγάφωνα των ναών και να σφραγίζονται οι θύρες των κοιμητηρίων.
Πρόκειται περί κορυφαίου αίσχους, που θα βαρύνει αιωνίως την κυβέρνηση του "γαλάζιου Τσίπρα", που εξελέγη πρωθυπουργός, και χάρη στις ψήφους των εξαπατηθέντων πιστών χριστιανών.
Δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τα πρωτοφανή αίσχη που έλαβαν χώρα, με κυβερνητική πρωτοβουλία, σε βάρος της Εκκλησίας και των λειτουργών Της.
Τα θλιβερά γεγονότα του Κουκακίου, της Χίου, της Εύβοιας, του Αιγίου, της Κέρκυρας, της Δράμας ,της Ρόδου και αλλαχού, θα αποτελούν διηνεκές στίγμα των ενόχων πολιτικών εξουσιαστών, των δικαστικών αρχών και των ποικίλων υποστηρικτών, ανεχομένων και σκανδαλωδέστατα σιωπώντων.
Λ. Ν.

ΜΑΡΙΑ είπε...

Γιατί δέν ἐπεβλήθησαν οἱ ποινές φυλάκισης καί τά πρόστιμα στήν Πρωτοψάλτη, στόν Μητσοτάκη (δημόσια συναυλία καί περιφορά ὀρχήστρας μέ ὄχημα), στόν Μπακογιάννη (ἐγκαίνια καί συνωστισμός στό νέο συντριβάνι Ὁμοινοίας) καί σέ ὅλους τούς ἐμπλεκομένους παρισταμένους στά δύο συμβάντα, γιά παρόμοιες καί χειρότερες παραβάσεις;
Σημειωτέον πώς καί στίς δύο περιπτώσεις παρίσταντο καί δημοσιογράφοι καί ἀστυνομικοί!
Ἡ ρουφιανιά ὄμως γίνεται "ἐπιλεκτικά καί ἰδιαιτέρως" εἰδικά ὄταν ἀφορᾶ τούς Χριστιανούς...

Ἐπίσης, γιατί δέν ἐφαρμόζονται οἱ νόμοι σέ πλείστους πολιτικούς πού συνωστίζονται κατά καιρούς ὅποτε καί ὅπου θέλουν χωρίς τίς ἀνάλογες ποινές;

Εἶναι σαφές πώς οἱ ἡγέτες προσπαθοῦν νά ἐγκαθιδρύσουν παγκόσμια καί ἐθνική ἀπολυταρχία, ὥστε νά διώξουν ὁριστικά τήν Ὀρθοδοξία καί νά χειραγωγήσουν φοβισμένες μάζες πολιτῶν χωρίς ἀντιστάσεις στά ἑπόμενα σιωνιστικά πλάνα τους, μέσα στά ὁποῖα ὑπερέχουν ὁ ὁλοκληρωτικός ἔλεγχος καί τό χάραγμα!

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα ο μητροπολίτης Αργολίδος δεν βλέπει διωγμό...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα συλλυπητήρια του συντάκτη του άρθρου στο δικαστή και τον αστυνομικό.

Efstathios Efstathios είπε...

Το ποιός παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα είναι το μεγαλύτερο ερώτημα για το οποίο πρέπει να ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση!!!

Ανώνυμος είπε...

Αθλιότητες μιας ανεκδιήγητης εξουσίας.
Κλασσική πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρηση τρομοκράτησης των πιστών εν όψει του νέου lock down.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ;ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!

Ανωνυμο είπε...

Η Μητρόπολη Ρόδου δεν θα τους βοηθήσει;

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Ντροπή πρώτα στην Ιεραρχία και στη συνέχεια στους Άθεους που παριστάνουν τους "υπακουους" στην εξουσία

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι!

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!!!

Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com