11 Ιουν 2020

Η παράνοια του πολιτικά ορθού

Εκτός της ταινιοθήκης του HBO Max τέθηκε την Τρίτη η ταινία του 1939 “Όσα παίρνει ο άνεμος” στα πλαίσια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matters στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσο η δικαιωματική παράνοια προελαύνει, τόσο περισσότερα πράγματα και ελευθερίες χάνουμε από τις ζωές μας. Το πιο πρόσφατο που πήραν οι άνεμοι της ανοησίας που πνέουν στο δυτικό κόσμο, είναι η ταινία “Όσα παίρνει ο άνεμος” από την ψηφιακή ταινιοθήκη της καινούριας συνδρομητικής πλατφόρμας. Κυριολεκτικά "εξαφανίστηκε" από την πλατφόρμα μετά από ένα άρθρο του σεναριογράφου του "12 χρόνια σκλάβος", Τζον Ρίντλεϊ, στο οποίο απαιτούσε να κατέβει η ταινία καθώς, κατά τη γνώμη του, διαιωνίζει ρατσιστικά στερεότυπα και εξευμενίζει την εικόνα του Νότου.
Με αυτή την λογική πρέπει να απαγορευτεί η ταινία "Ραν" του Ακίρα Κουροσάβα, γιατί διαιωνίζει τα φεουδαρχικά στερεότυπα και τον ανελέητο βρώμικο πόλεμο για την εξουσία. Το "Κουρδιστό πορτοκάλι" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ γιατί διαιωνίζει τα στερεότυπα της ανηλεούς και παράλογης βίας. Το γουέστερν "ο Καλός, ο Κακός και Άσχημος" του Σέρτζιο Λεόνε, γιατί διαιωνίζει τα στερεότυπα του Cisgender δηλαδή των μη τρανς ατόμων που νιώθουν οικεία και αυθεντικά στο φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Την ταινία "Μπεν Χούρ" του Γουίλιαμ Γουάιλερ, γιατί διαιωνίζει τα στερεότυπα του μίσους μεταξύ διαφορετικών λαών κ.ο.κ.
Η παράνοια της μαρξιστικής σκέψης που εκφράζεται με το λεγόμενο "πολιτικά ορθό" οδηγεί στο παράλογο και στον φασισμό και έχει ανάγκη έναν σύγχρονο Αλμπέρ Καμύ ή έναν Πιραντέλο για να το εκφράσει.
Οι νεοκομμουνιστές και οι αριστεροί που κρύβονται πίσω από το λεγόμενο "πολιτικά ορθό" κάνουν ακριβώς ότι και οι ναζί όταν έκαιγαν τα βιβλία. Αυτοί "καίνε" τις ταινίες και γενικότερα τον παραδοσιακό δυτικό πολιτισμό, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε άλλη άποψη, εξαφανίζοντας έτσι και την Δημοκρατία. Ποιος δεν θυμάται την ταινία "Ελένη" του  Νίκου Γκατζογιάννη. Αυτή την αληθινή ιστορία που καταγράφει τα εγκλήματα των κομμουνιστών. Προκαλούμε τους αναγνώστες να πάνε σε ένα βίντεο κλάμπ να την αναζητήσουν. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα την βρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com