18 Μαΐ 2020

Στέλνουν στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση

Στοχευμένες κρατικές διώξεις κατά Εκκλησίας και χριστιανών
Απαράδεκτη εντολή προς τα ληξιαρχεία: Στέλνουν στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση

Σε ένα απαράδεκτο όσο και προκλητικό «κυνήγι μαγισσών» επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο ζητά να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν ή βάφτισαν τα παιδιά τους κατά την περίοδο της καραντίνας! Η εντολή αυτή, όμως, αφορά μόνο τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας και όχι στους πολιτικούς γάμους, για τους οποίους υπάρχει μία αδιάντροπη ανοχή! Γι’ αυτό υπάρχει η πεποίθηση ότι πρόκειται για έναν στοχευμένο πόλεμο από την Πολιτεία προς την Εκκλησία και τους πιστούς της.
Οι σφοδρές επιθέσεις της δεξιάς -κατά τ’ άλλα- κυβέρνησης επιβεβαιώνονται καθημερινά με κινήσεις που δηλώνουν εμπάθεια, προκατάληψη και οργανωμένο έγκλημα κατά της Ορθοδοξίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδιώκει να μετατρέψει τους πολίτες σε κουκουλοφόρους μιας άλλης εποχής, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία».
Στην αρχή είχαμε την αναστολή των θείων λειτουργιών, μετά την απαγόρευση εισόδου των πιστών στους ναούς για να ανάψουν ένα κερί και στη συνέχεια την προσαγωγή στον εισαγγελέα ιερέων και αρχιερέων που εκτελούσαν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα. Προέτρεπαν, μάλιστα, τους πολίτες να «καταδώσουν» τους ιερείς που δεν συμμορφώνονταν, κατά τα λεγόμενά τους.
Και τώρα, με επίσημο έγγραφο, το οποίο φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα «δημοκρατία», το υπουργείο Παιδείας ζητά -μέσω του υπουργείου Εσωτερικών- από όλα τα ληξιαρχεία της χώρας να «ρουφιανέψουν» άμεσα τους συμπολίτες αδελφούς μας που παντρεύτηκαν ή βάφτισαν το παιδί τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας! Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων καλεί τους ληξιάρχους να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία των πολιτών, ώστε στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την ποινική διερεύνησή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις! Μάλιστα, τους καλεί να έχουν τον νου τους για τις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα καταχώρισης των σχετικών ληξιαρχικών γεγονότων, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο ή ακόμη και εκπρόθεσμα, εφόσον έχουν τελεστεί κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος.
Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και συνέπεια για τους μουσουλμάνους κατά την περίοδο του Ραμαζανιού, όπως επίσης δεν έγινε καθόλου λόγος για τους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι επιτρέπονται με τον ίδιο αριθμό παρισταμένων!
Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά, για έναν ευθύ πόλεμο κατά της Εκκλησίας. Απλώς, τίθεται το ερώτημα αν ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε χθες το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα τον Αρχιεπίσκοπο, κατά τη συνάντηση που είχαν μετά τη θεία λειτουργία… Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο γενικός γραμματέας έχει καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του με όλες τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων δέκα ετών!
Την ώρα, λοιπόν, που η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να ευχαριστήσει το υπουργείο Παιδείας και την ελληνική κυβέρνηση για την άριστη συνεργασία, τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών φροντίζουν για τον αποδεκατισμό της! Αναμένεται, πλέον, αν σε αυτήν την περίπτωση η Εκκλησία θα ζητήσει επιτέλους την παραίτηση των πολέμιών της ή αν θα συνεχίσει να τους στηρίζει.
Επί της ουσίας: Να ανακαλέσουν
Ιώβειο υπομονή έδειξαν κλήρος και χριστεπώνυμο πλήρωμα σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ακόμη και τις άγιες μέρες του Πάσχα. Παρότι η Εκκλησία αντιμετωπίστηκε με αδικαιολόγητη σκληρότητα, οι πιστοί πειθάρχησαν. Τις τελευταίες εβδομάδες οι παραβάτες αυξάνονται στις πλατείες και στις παραλίες. Όμως οι Αρχές παρατηρούν ατάραχες, αποφεύγοντας ακόμα και τις συστάσεις. Την ίδια ώρα, δύο κορυφαίοι υπουργοί στέλνουν στον εισαγγελέα τους ιερείς αλλά και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση αυτές τις ημέρες!
Το κράτος, ενώ κάνει για τους παραβάτες τα στραβά μάτια, βγάζει απαράδεκτο εκδικητικό μένος αποκλειστικά εναντίον των χριστιανών. Όσοι τέλεσαν πολιτικούς γάμους, αντιθέτως, ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζουν…
Η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη. Ακόμη κι αν η ευθιξία των παραιτήσεων έχει χαθεί, η Ν. Κεραμέως και ο Τ. Θεοδωρικάκος οφείλουν τουλάχιστον να ανακαλέσουν αμέσως την επαίσχυντη εντολή τους!
Σεβάστηκαν τα μέτρα οι πιστοί
Με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας -όπως έχουν οριστεί από την Πολιτεία και την επιστημονική ομάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού- και με την παρουσία πλήθους χριστιανών τελέστηκε χθες το πρωί η κυριακάτικη θεία λειτουργία σε όλες τις Εκκλησίες της χώρας.
Με βαθιά συγκίνηση, οι πιστοί πήγαν από νωρίς στους ιερούς ναούς για να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία. Ανδρός και γυναίκες κάθε ηλικίας προσήλθαν στις εκκλησίες με υποδειγματική υπευθυνότητα και σεβασμό προς τις συστάσεις που έχουν επιβληθεί και δεν δίστασαν να ασπαστούν τις εικόνες, να μεταλάβουν των αχράντων μυστηρίων και να πάρουν αντίδωρο από το χέρι του ιερέα.
Σε όλους τους ναούς τηρούνταν τα μέτρα, όπως σύστημα ελεγχόμενης αναμονής, σχολαστική και τακτική καθαριότητα, αποστάσεις μεταξύ των πιστών κατά την προσέλευση στη θεία μετάληψη και σταθμός με αντισηπτικό στις εισόδους. Εσωτερικά υπήρχαν μόνο οι απαραίτητες θέσεις, ενώ σε όσους ναούς το επέτρεπε ο χώρος είχαν τοποθετηθεί καθίσματα στο προαύλιο – πάντοτε με την προβλεπόμενη απόσταση.
Επίσης, δεν ήταν λίγοι οι κληρικοί που είχαν προβλέψει να υπάρχουν εξωτερικά του ναού γιγαντοοθόνες, οι οποίες μετέδιδαν τη θεία λειτουργία. Μάλιστα, σε αρκετές εκκλησίες τελέστηκαν δύο ή και τρεις λειτουργίες, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πιστοί στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας, ύστερα από δύο μήνες αποχής.
Αφορισμό κατά Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά διάβασε ο Αμβρόσιος!
Σε αφορισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά προχώρησε χθες το πρωί ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που είχε ήδη κάνει γνωστή με επιστολή του την πρόθεσή του να αφορίσει την υπουργό Παιδείας, αν δεν ζητούσε συγγνώμη για τη θέση της αναφορικά με τη θεία κοινωνία και δεν δήλωνε δημόσια ότι μετάνιωσε.
Η κυρία Κεραμέως είχε τονίσει σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται με το σάλιο, αφήνοντας σοβαρό υπονοούμενο ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί στους πιστούς και μέσω της θείας μετάληψης.
Οι απόψεις αυτές είχαν προκαλέσει την οργή εκατοντάδων πιστών, αλλά και του μητροπολίτη Αμβροσίου. Ο ιεράρχης καλούσε με προσωπική επιστολή του την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, ώστε να επανορθώσει την ζημιά που προκάλεσε στους πιστούς. Μάλιστα, χαρακτήριζε «βλακώδη» τη δήλωσή της, ενώ είχε σχολιάσει και την αδιαφορία της διοικούσας Εκκλησίας επί του θέματος.
Χθες το πρωί, λοιπόν, κατά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο, ο πρώην μητροπολίτης διάβασε αφορισμό για την υπουργό Παιδείας, τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, θεωρώντας πως και οι δύο τελευταίοι δεν κράτησαν σωστή θέση απέναντι στην Εκκλησία και στους αρχιερείς την περίοδο της καραντίνας.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, αφού φροντίζει να γίνει σαφές ότι αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (ΙΣΙ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των μητροπολιτών της. Παραθέτει, μάλιστα, το σχετικό άρθρο του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) σύμφωνα με τον οποίο:
«Εμείς αποφασίζουμε»
«Η ΙΣΙ της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: […] θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».
Στην ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος χαρακτηρίζει ανυπόστατη την ενέργεια του μητροπολίτη Αμβροσίου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.
Στην ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο κ. Αμβρόσιος είχε παραθέσει το αντίστοιχο κεφάλαιο από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, σύμφωνα με το οποίο θεμελιώνεται αγιογραφικά η τολμηρή, όπως ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει, ενέργειά του.
Προκαλούν Κύρτσος και Σαντορινιός
Συνεχίζονται οι ύβρεις και οι προσβολές προς τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας από μερίδα ανθρώπων, που προσπαθούν με άκομψες δηλώσεις να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μεταξύ αυτών, είναι ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, που θεώρησαν ότι είναι σε θέση να αποφανθούν για το ζήτημα της θείας κοινωνίας, την ώρα που καταξιωμένοι και κορυφαίοι επιστήμονες αποφεύγουν να σχολιάσουν θέματα πίστης ή δηλώνουν πως θα κοινωνούσαν.
Ο κ. Κύρτσος σχολίασε θετικά την απαγόρευση της θείας κοινωνίας στη Γερμανία, τονίζοντας μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι, πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε με τίποτα να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. «Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο» ισχυρίστηκε ο ευρωβουλευτής, που προφανώς αγνοεί τον ρόλο, τον σκοπό και την ιστορία της Εκκλησίας, καθώς συμπλήρωσε ότι «η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της». Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, πως χρειάζεται τροποποίηση της μετάληψης!
«Είναι κατανοητό ότι κάποιοι θέλουν να μεταλάβουν, αλλά μπορούν να υπάρξουν και μέτρα στη μετάληψη, θα μπορούσε να γίνεται με πλαστικό κουταλάκι!» πρότεινε και πρόσθεσε: «Οι Εκκλησίες έκλεισαν, δεν έγιναν λειτουργίες του Πάσχα, για να αποφύγουμε όλο αυτό. Τώρα, ένα περιττό ρίσκο δεν νομίζω ότι πρέπει να ληφθεί». Οι δύο πολιτικοί, λοιπόν, καλούν την Εκκλησία και τους πιστούς να αρνηθούν την παράδοση 2.000 ετών και το ζωντανό θαύμα της πίστης, που είναι η θεία κοινωνία. Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι η Εκκλησία σε αντίστοιχες θέσεις και προσβολές αρκείται μόνο στη λιτή δήλωση: «Το ζήτημα της θείας κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο».
dimokratianews,18|05|2020

Χριστιανομάχος η κυβέρνηση!
dimokratianews,18|05|2020
Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» είναι συγκλονιστική: Με έγγραφο που υπογράφουν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος ζητούν από τα Ληξιαρχεία της χώρας ενημέρωση για τα ονόματα όσων έκαναν θρησκευτικούς γάμους και βαπτίσεις την περίοδο της καραντίνας. Θέλουν να διώξουν τους χριστιανούς που συμμετείχαν στα μυστήρια του γάμου και της βαπτίσεως, ενώ για τις πολιτικές «τελετές» δεν ενδιαφέρονται! Επιδιώκουν να καταστήσουν… καταδότες χριστιανών τους ληξιάρχους!
Με αυτό το κατάπτυστο έγγραφο ο κ. Θεοδωρικάκος δικαιώνει το παρελθόν του στο ΚΚΕ και η κυρία Κεραμέως τη θητεία της στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Αυτό το… πράγμα δεν είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο τρόπος που ασκείται η εξουσία δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα των πιστών χριστιανών, των καλών Ελλήνων νοικοκυραίων που κάνουν τον σταυρό τους στη χαρά και τη λύπη, στον κάματο της εργασίας, στην αναψυχή και την ανάπαυση. Οι Ελληνες έχουν σταθεί επί αιώνες δίπλα στον Κύριο κάνοντας τα κορμιά τους ασπίδες που αμύνονται στις επιθέσεις αλλοφύλων και πάσης φύσεως και προέλευσης αντιχριστιανών και δεν έφτιαξαν κράτος σηκώνοντας τα όπλα εναντίον των Τούρκων για να διώκονται απηνώς από νεοταξική κυβέρνηση «συντηρητικού» κόμματος.
Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» δεν αφορά ένα στιγμιαίο ξαστόχημα της κρίσης κάποιων πολιτικών. Δεν πρόκειται για λάθος, για υπερβολή, για απόφαση έπειτα από ελλιπή ενημέρωση και κακή εκτίμηση των δεδομένων. Είναι προμελετημένο το έγκλημα. Εκδηλώνει παγιωμένο μίσος εναντίον των χριστιανών και διάθεση εκδίκησης! Η κυβέρνηση, που έχει ως υποχρέωσή της να εκφράζει και να ενώνει τους Ελληνες, διώκει την πλειονότητα για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της!
Το ζήτημα δεν είναι μόνο εκκλησιαστικό. Ούτε σχετίζεται μόνο με τη φοβερή κακότητα να επιθυμείται η τιμωρία όσων θέλησαν να εφαρμόσουν τον νόμο του Κυρίου. Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό.
Οι Έλληνες, στην πλειονότητά τους, επιθυμούν κυβέρνηση να στέκεται δίπλα τους και όχι απέναντί τους. Δεν επιτρέπεται ο λαός του Θεού να διώκεται από την κυβέρνησή του. Άπαντες οφείλουν να λάβουν θέση σ’ αυτό το θέμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για μία ακόμη αθλιότητα της
ψευτοσυντηρητικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Κατεδείχθη, πανηγυρικότατα τις τελευταίες μέρες, η εκκλησιομάχος διάθεση της νεοταξίτικης κυβέρνησης, η οποία, όμως, ανήλθε στην αρχή, με τις ψήφους πολλών συντηρητικών ψηφοφόρων.
Οι μάσκες έπεσαν μετά πατάγου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται, κάθε μέρα που περνά, ένας νέος ολετήρας του Έθνους.
Λ. Ν.

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ὀφείλουν οἱ Ἱεράρχες νά λάβουν θέση ὑπέρ των καί μέτρα γιά τόν διωγμό τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ἐδῶ καί τώρα! Ἔχουν γίνει ρεζίλι καί δέν γίνεται νά ὑπεκφεύγουν κι ἀκόμη χειρότερα νά συναινοῦν σέ ἀκατανόματα πράγματα!

Ἄν δέ τό κάνουν μήπως ὁ Σεβασμιότατος κ. Ἀμβρόσιος νά ρίξει καί ἄλλους ἀφορισμούς;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=P3WYG-VQLzY&feature=emb_title

Δεῖτε καί αὐτό:
"Ἱερατική Σύναξη Ἱ. Μητροπόλεως Ναυπάκτου ἐν ὄψει τοῦ ἀνοίγματος τῶν Ἱ. Ναῶν γιά Μυστήρια"!
(θέλουν νά μᾶς ἐμβολιάσουν καί νά κάνουμε ὑπακοή στήν Ἱερά Σύνοδο, ἔτσι, ἀπροϋπόθετα! Ὄχι στόν Θεό!):

https://poimin.gr/eratiki-synaxi-m-naypaktoy-n-psei-to-noigmatos-t-n-na-n-gia-mystiria/

Δεῖτε καί αὐτό:
Φίλης: “Νά σταματήσει ἡ μετάδοση τῆς Θείας Κοινωνίας”! (ξύπνησαν κι ἄλλα φίδια):

https://orthodoxia.info/news/%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5/

Αὐτοί εἶναι καί οἱ πολιτικοί μας. Ἀπό ὅποιο κόμμα κι ἄν εἶναι, στό ἴδιο "κλάμπ" ἀνήκουν! Τῆς διάλυσης Ἑλλάδας καί διωγμοῦ τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν!
Ἄν ἀκούσετε κανένα κόμμα νά ἔχει σωστές θέσεις ὑπέρ Χριστοῦ καί Ἑλλάδας καί νά τίς λέει εὐθέως, δημοσίως καί σταράτα, εἰδοποιῆστε με!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com