5 Μαΐ 2020

Τάδε έφη….Μόσιαλος


Ηλίας Μόσιαλος | Iconology2009's Blog
Ἄνοιξαν πάλι κάτι στοματάκια καί εἶπαν ὅτι κατά τήν μετάληψη τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων μπορεῖ νά μεταδοθεῖ ὁ κορωνοϊός κι ἔτσι νά καταστραφεῖ ὅ,τι κερδίσαμε. Καί προτίνουν τήν ἀλλαγή τοῦ τρόπου μετάδοσης ἤ τήν ἀναστολή μέχρι νά βρεθεῖ τό ἐμβόλιο.
Ὅταν ἔχουμε νά ἀντιμετωπίσουμε ἕνα ἰατρικό πρόβλημα, συμβουλευόμαστε τούς ἰατρούς.
Ὅταν ἔχουμε ἕνα ἱστορικό πρόβλημα, καλοῦμε τούς ἱστορικούς.
Ὅταν τό πρόβλημα εἶναι γλωσσολογικό, τόν λόγο ἔχουν οἱ γλωσσολόγοι κ.ο.κ.
Εἶναι ἀπορίας ἄξιο πῶς γιά τά θέματα τῆς πίστεως, ἔχουν ἄποψη καί λόγο ἄνθρωποι ἄπιστοι, ἄθρησκοι, ἐκκλησιομάχοι κλπ.
Καί σπεύδουν νά κρίνουν, νά κατηγορήσουν, νά βλασφημήσουν, προσβάλλοντας τήν πίστη ἑκατομμυρίων ἀνθρώπων καί ἐπιφέροντας βαθύ πλήγμα στο θρησκευτικό του συναίσθημα.
Ἔ, ὄχι κύριοι! Φτάνει πιά! Τό ἔχετε τερματίσει!
Ποιός σᾶς ἔδωσε τό δικαίωμα νά ἀνοίγετε τό κουτάκι τοῦ μυαλοῦ σας καί νά ἀμολᾶτε κάθε εἴδους ἀνοησία;

Ποιός σᾶς κατέστησε ἐκκλησιαστικό μας σύμβουλο;
Γιατί φυτρώνετε ἐκεῖ πού δέν σᾶς σπέρνουν... καί σπέρνετε ἀμφιβολίες καί καινά δαιμόνια;
Ἄν πιστεύετε ἤ δέν πιστεύετε εἶναι δικό σας, προσωπικό, πρόβλημα καί δέν σᾶς ἐπιτρέπουμε νά ἔχετε ἄποψη σέ ὅ,τι ἱερό καί ὅσιο πιστεύουμε ἐμεῖς!
Τελεία καί παῦλα.
Δείτε σχετικά και :

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Θεία Μετάληψη ας το ακούσουν και ας το εμπεδώσουν οι πάντες και για πάντα, είναι το Μυστήριο των Μυστηρίων, το Α και το Ω και ο πυρήνας της πίστεώς μας. Δια αυτής της Κοινωνίας η ανθρώπινη φύση μετέχει του Αθανάτου, κορφολογεί θείες αρετές ζωοποιήται η ασθενής ανθρώπινη φύση μας, και γεύεται αθανασία, και φως, και υγεία ψυχής και σώματος. Αν αυτή η θυσία του αθανάτου Αμνού καταργηθεί τότε αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση, το αντίχριστο πνεύμα κυριαρχεί, και το βδέλυγμα της ερήμωσης ενθρονίζεται. Μή γένοιτο.

Σοφία Τσέκου είπε...

Θα μιλήσει ,επιτέλους η Ιερά Σύνοδος;Θα σηκώσει το ανάστημα της κόντρα σε αυτές τις δηλώσεις; Επιτέλους πια με την νεκρική σιγή των ....κατά τα άλλα ποιμένων.Ακόμα θα τηρούν σιγή ιχθύος ,φοβούμενοι να ψελλίσουν το αυτονόητο ;Τί γίνεται πια; Να δείτε που ο Μόσιαλος λειτουργεί ,εν προκειμένω , ως ο "λαγός" της Διοικούσας Εκκλησίας .ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν ισχύει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργεί ως "λαγός" της Διοικούσας Εκκλησίας. Η Διοικούσα Εκκλησία ( Δ.Ε.) δεν θέλει ν' αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της θείας Κοινωνίας μήτε ν' απαγορευθεί. Πολύ λίγοι νεωτεριστές ίσως και αν. Μην γενικεύουμε για όλη τη Δ. Ε.

Ζηνάς

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ "ΛΑΓΟΣ" Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ!ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΕΙΠΕ Η ΔΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com