18 Μαΐ 2020

Φρικώδεις συμπροσευχές για τη «σωτηρία» της ανθρωπότητος από τη επιδημία του κορωναϊού !

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 18η Μαΐου 2020
Εκτός από τον εσχάτως εμφανισθέντα στην ανθρωπότητα φονικό κορωνοϊό υπάρχει και ένας άλλος «ιός», πολύ πιο φονικός και επικίνδυνος, επειδή δεν φονεύει το φθαρτό σώμα, αλλά την αθάνατη ψυχή. Δεν είναι νέος αυτός ο «ιός», αλλά μετρά περισσότερο από εκατό χρόνια παρουσίας στον κόσμο. Πρόκειται για τον «ιό» του Οικουμενισμού, Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού, ο οποίος ως άλλη φοβερή μεταδοτική αρρώστια απειλεί να σχετικοποιήσει την σώζουσα αλήθεια της Εκκλησίας μας, να την καταπνίξει και στο τέλος να την εξαφανίσει, ρίχνοντάς την στη φρικώδη χοάνη της εφιαλτικής πανθρησκείας.


 Ο Οικουμενισμός χαρακτηρίστηκε, (και δικαίως), από αγίους και από σημαίνοντα πνευματικά αναστήματα της εποχής μας ως η χειρότερη και η πλέον σατανική αίρεση όλων των εποχών. Κι’ αυτό διότι δεν αλλοιώνει απλώς μία από τις δογματικές διδασκαλίες της Εκκλησίας μας, όπως οι προηγούμενες αιρέσεις που εμφανίστηκαν στη ζωή της, αλλά ανατρέπει συλλήβδην ολόκληρη την αποκεκαλυμμένη αλήθεια της Ορθοδοξίας, αναιρώντας την μοναδικότητά της, με την αναγνώριση των μεν ετεροδόξων ομολογιών ως «Εκκλησιών», των δε άλλων θρησκειών ως «διαφορετικών οδών αναγωγής στον ίδιο Θεό»! Ως οδών  που οδηγούν εξ’ ίσου με την Ορθοδοξία στη σωτηρία! Ο νεοφανής άγιος της σερβικής Εκκλησίας, σύγχρονος μέγας θεολόγος και ομολογητής, Ιουστίνος ο Πόποβιτς χαρακτήρισε, ως γνωστόν, τον Οικουμενισμό ως «παναίρεση», διότι συγκεφαλαιώνει όλες μαζί τις αιρέσεις, ο δε μακαριστός θεοφώτιστος Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος τον χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο πρόδρομο του Αντιχρίστου».     
Το Γραφείο μας έχει δημοσιεύσει πάμπολλα άρθρα για τον Οικουμενισμό, αποκαλύπτοντας όλα το δομικά στοιχεία που τον συνθέτουν, τις καταβολές του, τα σατανικά του σχέδια και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν στα σκοτεινά παρασκήνια και τον προωθούν. Έχει επισημάνει ακόμη  την μέχρι σήμερα πορεία του, την νομιμοποίηση του από την «Σύνοδο» της Κρήτης και την στενή ιδεολογική συγγένειά του με την Νέα Εποχή, την Μασονία και τον Διεθνή Σιωνισμό. Δεν παραλείψαμε ακόμη να τονίσουμε τον ολέθριο ρόλο πολλών εκκλησιαστικών ηγετών, (Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και Επισκόπων), αλλά και πολλών άλλων κληρικών, θεολόγων και λαϊκών, οι οποίοι δυστυχώς διαβρωμένοι και εμποτισμένοι από την ιδεολογία του, ή πιεζόμενοι από ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες, εργάζονται πυρετωδώς, με διοργανώσεις Συνεδρίων διεθνούς εμβελείας, για την υλοποίηση των δολίων και καταστροφικών επιδιώξεών του, γενόμενοι αίτιοι απώλειας πολλών ψυχών υπέρ ων Χριστός απέθανε. Αυτοί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι και οι πλέον επικίνδυνοι, διότι πολεμούν την Εκκλησία εκ των έσω, εμφανιζόμενοι ως ποιμένες, ενώ στην πραγματικότητα είναι «λύκοι άρπαγες».  
Στην παρούσα ανακοίνωσή μας θα αναφερθούμε σε κάποιες από τις πολλές οικουμενιστικές απρέπειες, που έλαβαν χώρα αυτόν τον καιρό με αφορμή την μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πιστός λαός του Θεού είδε την πανδημία ως παιδαγωγία του Θεού και ως αφορμή μετανοίας. Έστρεψε το βλέμμα του προς τον Θεό και με θερμές προσευχές και δεήσεις ζήτησε την εξ ύψους βοήθεια. Όμως την κρίσιμη αυτή περίοδο βρήκαν την ευκαιρία και οι θιασώτες του Οικουμενισμού για να δράσουν. Οργάνωσαν οικουμενιστικές συμπροσευχές, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές, (τις οποίες, όπως είναι γνωστό, απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας με αυστηρά επιτίμια), για να «ενώσουν», όπως ισχυρίζονται, «όλοι οι άνθρωποι, όλων των θρησκευτικών πίστεων τις κοινές προσευχές τους και να ζητήσουν από τον κοινό Θεό τη βοήθεια και τη σωτηρία από την επιδημία». Φρόντισαν μάλιστα να δώσουν μεγάλη δημοσιότητα, θέλοντας έτσι να εμπεδώσουν στους απλοϊκούς και ανυποψίαστους πιστούς την πρώτη και φοβερότερη πλάνη αυτής της παναιρέσεως, ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Ένα δεύτερο μήνυμα που θέλησαν να «περάσουν» στα λαϊκά στρώματα ήταν η ανάγκη ανοικοδομήσεως «θρησκευτικής ενότητας της ανθρωπότητας» όταν αυτή αντιμετωπίζει τέτοιου είδους παγκόσμια προβλήματα. Μια ενότητα όμως, που δεν εδράζεται στο πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στο απολυτρωτικό του έργο, αλλά πάνω σε έναν άγνωστο, απρόσωπο και ανύπαρκτο θεό.  
Πρώτος ο ΟΗΕ επεσήμανε την ανάγκη, να ενωθούν όλες μαζί οι θρησκείες του κόσμου, προκειμένου να δώσουν από κοινού την κοινή μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Ειδική έκκληση στους θρησκευτικούς ηγέτες όλων των πίστεων, “να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να επικεντρωθούν στην κοινή μας μάχη να νικήσουμε τον COVID-19”, απηύθυνε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή ότι “μαζί μπορούμε και θα νικήσουμε τον ιό, με συνεργασία, αλληλεγγύη και πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα”. “Κάνω έκκληση σε μια ειδική περίοδο του πνευματικού ημερολογίου. Για τους Χριστιανούς είναι ο εορτασμός του Πάσχα. Οι Εβραίοι γιορτάζουν το εβραϊκό Πάσχα. Σύντομα, οι Μουσουλμάνοι θα αρχίσουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού” ανέφερε ξεκινώντας το μήνυμά του ο Αντόνιο Γουτέρες. Εξίσου εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του σε όσους εορτάζουν “τις σημαντικές αυτές στιγμές” και σημείωσε: “Πάντα γνωρίζαμε αυτές τις περιστάσεις ως τις κοινές μας στιγμές. Των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Του εναγκαλισμού και της χειραψίας, της συνάντησης της ανθρωπότητας”» (Ιστ. «Ξυπνήστε»)! Στις παρά πάνω δηλώσεις έχουμε μία ακόμη απόδειξη ότι ο διεθνής αυτός Οργανισμός  βρίσκεται στα χέρια των σκοτεινών δυνάμεων του Διεθνούς Σιωνισμού και της Νέας Εποχής, που προωθούν την εφιαλτική πανθρησκεία, η οποία θα προετοιμάσει, όπως έχουν αποκαλύψει θεοφώτιστα πρόσωπα της Εκκλησίας μας, την φρικώδη θρησκεία του μιαρού Αντιχρίστου!
Από τις συμπροσευχές που πραγματοποιήθηκαν, μνημονεύουμε αυτήν που έγινε στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 25 Μαρτίου ε.ε. Σύμφωνα με τη  ειδησεογραφία: «Ο Παπικός καρδινάλιος του Σικάγου μέσα από τον παπικό Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία του Ορθόδοξου Μητροπολίτη και του Προτεστάντη πάστορα, καλεί τους Παπικούς, τους Ορθόδοξους αλλά και τους Ευαγγελικούς – Μεθοδιστές Λουθηρανούς, να συμπροσευχηθούν στη δύσκολη αυτή στιγμή, μέσω των social media. Οι τρεις προκαθήμενοι απαγγέλλουν το Πάτερ ημών όλοι μαζί και στο τέλος προσεύχονται στο Θεό – και οι τρεις μαζί πάλι – για να μας έχει όλους ο Θεός καλά. Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ της Μητρόπολης του Σικάγου, κατά τον χαιρετισμό του λέει τα εξής: ‘Αδέλφια μου φίλοι, ο Χριστός είναι μαζί μας! Καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθούν οι επιπτώσεις του Κορωνοϊού, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Πράγματι, οι θυσίες που έκαναν πρώτα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, και ο κλήρος για την ανακούφιση των άρρωστων, αλλά και οι προσωπικές πράξεις αγάπης και ελέους προς τον συνάνθρωπο μας, μας διδάσκουν πως αν και για λίγο καιρό θα είμαστε σε κοινωνική απόσταση, θα παραμείνουμε όμως πολύ ενωμένοι ως τοπική, εθνική και παγκόσμια Χριστιανική οικογένεια – κοινότητα. Ο Θεός μαζί σας και στους δικούς σας’» (https://derkamerad.com)! Ακούει ο Θεός τέτοιες κοινές προσευχές; Αναμφίβολα όχι, διότι ο θεός, στον οποίο όλοι αυτοί  συμπροσευχήθηκαν, είναι ανύπαρκτος. Όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, οι αιρετικοί, (και εν προκειμένω οι Παπικοί, και οι Προτεστάντες) είναι κατ’ ουσίαν άθεοι, όπως οι ειδωλολάτρες, διότι η αίρεση είναι ένα δεύτερο είδος αθεΐας: «Δεύτερον δε γένος αθεΐας εστίν η πολυσχιδής και πολύμορφος απάτη των αιρετικών…», (αγίου Γρηγόριου του Παλαμά, «Προς Διονύσιον», ΕΠΕ 4,404-412). Αφού πλέον εξέπεσαν και αποκόπηκαν από το Σώμα της Εκκλησίας, έχουν απολέσει την Χάρη του Θεού και κάθε ελπίδα σωτηρίας. Η συμμετοχή των Ορθοδόξων σ’ αυτές τις φρικώδεις συμπροσευχές είναι βαρύτατη αμαρτία και κατ’ ουσίαν εμπαιγμός του αγίου Πνεύματος.
Μια άλλη μιαρή συμπροσευχή είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών στα Ιεροσόλυμα, στην καρδιά των Αγίων Τόπων. Εκεί συγκεντρώθηκαν, στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών (και σε συνεργασία με το Ισραηλινό ΥΠΕΞ). Σύμφωνα με την ειδησεογραφία: «Και – στραμμένοι προς το Τείχος των Δακρύων – συμπροσευχήθηκαν με αφορμή τον κορωνοϊό, σε μία μοναδική και ιστορική στιγμή, όπως ισχυρίζεται ο ραβίνος Ντέιβιντ Ρόζεν… Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο ημέτερος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ενώ μετείχαν ακόμη ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ Σεφάρντι, (μαζί και με άλλους ραβίνους, καθώς και τον πρόεδρο του Μεγάλου Ραβινικού Δικαστηρίου), ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστα, ο Ιμάμης Σεΐχ Γκαμάλ Ελ Ουμπρά, ο Ιμάμης Σεΐχ Άγκελ Αλ-Ατράς και ο πνευματικός ηγέτης των Δρούζων της Γαλιλαίας Σεΐχ Μοουάφακ Ταρίφ. Όσο για τα λόγια της κοινής προσευχής όλων αυτών (που τη συνέγραψε και την εκφώνησε ο Ισραηλίτης Αρχιραβίνος), καμαρώστε ένα μικρό τμήμα της: Θεέ του πρώτου και του εσχάτου, θεέ όλων των πλασμάτων της Γης, άρχοντα όλων των γενεών. Εσύ που αφυπνίζεις τους κοιμωμένους και ξυπνάς τους αδρανούντες, θεραπεύεις τους αρρώστους, ανοίγεις τους οφθαλμούς των τυφλών. Ερχόμαστε μπροστά σου σκυμμένοι ταπεινά και σε παρακαλούμε: Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν, εκατομμύρια αρρώστησαν. Σώσε μας και στείλε μας ευημερία! Δώσε πλήρη ανάρρωση στους άρρωστους, απότρεψε την πανούκλα από τον κόσμο σου. Σε παρακαλούμε, Θεέ, εσύ που μας έθρεψες σε καιρό πείνας και μας έσωσες από σοβαρές ασθένειες. Βοήθησέ μας και τώρα…’» (https://inkomotini.news/vid-i-nea-epoxi-einai-edo-i-simprosefxi-stin-taratsa-tou-ksenodoxeiou-king-david-sta-ierosolima/)! Ο «θεός του πρώτου και του εσχάτου», για τον οποίο εδώ γίνεται λόγος, είναι ένας θεός ανύπαρκτος, που δεν έχει καμιά σχέση με τον ένσαρκο Θεό Λόγο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Και τούτο διότι με τη παρά πάνω φράση, άλλον θεό εννοούν οι Εβραίοι και άλλον οι Μουσουλμάνοι. Και πάντως σε καμιά περίπτωση τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον οποίον οι μεν Εβραίοι σταύρωσαν ως κακούργο και συνεχίζουν να ανασταυρώνουν με την εμμονή τους στο Ταλμούδ και την Καμπαλά, διά των οποίων διεστράφη η Τορά και ο προφητισμός, οι δε Μουσουλμάνοι θεωρούν ως κτίσμα.  Με φρίκη και αποτροπιασμό είδαμε μέσα στον συρφετό των αιρετικών και αλλοθρήσκων να παρίσταται και να συμπροσεύχεται και ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.
Τα παρά πάνω θλιβερά γεγονότα επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά, ότι η παναίρεση του Οικουμενισμού προχωρεί ακάθεκτη, χωρίς να φαίνεται προς το παρόν καμία ελπίδα καταστολής της και Συνοδικής καταδίκης της. Αντίθετα μάλιστα η Συνοδική νομιμοποίησή της στη «Σύνοδο» της Κρήτης έδωσε σ’ αυτήν νέα ισχυρή ώθηση παγκοσμίως. Οι πρωτεργάτες της προχωρούν τώρα με περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό, στην υλοποίηση των στόχων τους, επικαλούμενοι τις κακόδοξες αποφάσεις της, για να δικαιολογήσουν συμπροσευχές και άλλες παραβάσεις των Ιερών Κανόνων, συλλείτουργα με αιρετικούς και  μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε ετεροδόξους, γενόμενοι εκόντες, άκοντες όργανα της Νέας Εποχής. Τα θλιβερά αυτά γεγονότα δεν μας εκπλήσσουν, ούτε μας απογοητεύουν, αφού και άλλοτε στο παρελθόν  η Εκκλησία αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις. Αντίθετα θα πρέπει να γίνονται αφορμή για περισσότερη επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα του πιστού λαού του Θεού, ο οποίος καλείται πάντοτε να ενθυμείται τους λόγους του Κυρίου μας:   «Βλέπετε, μη πλανηθήτε. Πολλοί γαρ επί τω ονόματί μου ελεύσονται λέγοντες, ότι εγώ ειμί ο Χριστός· και πολλούς πλανήσουσι» (Λουκ.21.8). «Προσέχετε εαυτοίς από των ψευδοπροφητών οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες·  από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς….Ου δύναται δένδρον αγαθόν καρπούς πονηρούς ποιείν, ουδέ δένδρον σαπρόν καρπούς καλούς ποιείν» (Ματθ.7,15-18). Οι αιρετικοί είναι «κλέπτες και ληστές», μη εισερχόμενοι «διά της θύρας εις την αυλήν των προβάτων, αλλ’ αναβαίνοντες αλλαχόθεν», (πρβλ. Ιω. 10,1). Είναι οι «αλλότριοι», τους οποίους τα πρόβατα καλούνται να μην ακολουθήσουν, αλλά να φύγουν από αυτούς, (πρβλ. Ιω. 10,5). Είναι εκείνοι για τους οποίους ισχύει εκείνος ο φοβερός λόγος Του: «Ουαί υμίν ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών˙ υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν» (Ματθ.23.14).

2 σχόλια:

Maria V. είπε...

Επιτέλους!!!Αυτό π περιμέναμε πως κ πως!Αφού σχεδον κανεις πλεον δε διαμαρτύρεται για τα συμβαίνοντα,π αγγίζουν τη βλασφημια,να η ανακοίνωση π περιμέναμε!Δόξα σοι Ο Θεός!

Ανώνυμος είπε...

Εὐχαριστοῦμε ἐκ βάθους καρδίας τό ἀγαπητό Γραφεῖο ἐπί τῶν Αἱρέσεων καί τῶν Παραθρησκειῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς, γιά τήν ἐν λόγω προσδοκώμενη παρά πάντων τῶν πιστῶν στηλίτευση, τῶν θλιβερῶν συμπροσευχῶν Ὀρθοδόξων μετά αἱρετικῶν καί ἀλλοθρήσκων.
Εὐχόμαστε καί προσευχόμαστε ὅπως ὁ Κύριος τούς σπλαχνιστεῖ καί τούς ἐλευθερώσει ἀπό τά δεσμά τῆς πλάνης, ὥστε νά ἀξιωθοῦν μέ παρρησία νά διαλαλήσουν τό:
«πάντες οἱ θεοὶ τῶν ἐθνῶν δαιμόνια» (Ψαλμ. 95,5), Κύριε, «σὺ μόνος Ὕψιστος ἐπὶ πᾶσαν τὴν γῆν.» (Ψαλμ. 82,19).
Μετά τοῦ προσήκοντος σεβασμοῦ.
Θεόδωρος Σ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com