1 Απρ 2020

Κοροναϊός: Η Σεούλ υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον της αίρεσης Shinchonji «Ναός της Σκηνής του Μαρτυρίου» (Temple of the Tabernacle of the Testimony)

Wristwatch overshadows South Korea sect leader's coronavirus ...
Κοροναϊός: Η Σεούλ υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον αίρεσης
Η δημαρχία της Σεούλ κατηγορεί την θρησκευτική αίρεση Σιντσεονζί ότι δεν επέτρεψε να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.
Η δημαρχία της Σεούλ υπέβαλε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών της Εκκλησίας της Σιντσεονζί του Ιησού για ανθρωποκτονία, κατηγορώντας τη θρησκευτική αυτή αίρεση ότι δεν επέτρεψε να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.
Εδώ και μερικές ημέρες η χώρα είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας covid-19, από την οποία έχουν μολυνθεί συνολικά περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι. Το 60% εξ αυτών συνδέεται άμεσα με την αίρεση αυτή.
Οι νοτιοκορεάτικες αρχές έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία εντοπισμού των κρουσμάτων προκειμένου να καταφέρουν να καθορίσουν το συντομότερο δυνατό το εύρος της επιδημίας και προσπαθούν να ελέγξουν τους περισσότερους από 266.000 πιστούς της Εκκλησίας, όμως η οργάνωση κατηγορείται ότι δεν έχει παραδώσει στις αρχές ακριβή κατάλογο των πιστών της.
Η δημαρχία της Σεούλ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον 12 ηγετικών στελεχών της αίρεσης, ανάμεσά τους και ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι. Τους κατηγορεί κυρίως για ανθρωποκτονία και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ελέγχου των μολυσματικών ασθενειών,
«Δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συνεργαστούν ενεργητικά με τις αρχές», σύμφωνα με τη δημαρχία.
Ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Ουόν- σουν έγραψε στον ιστότοπο του στο Facebook: «Αν είχαν λάβει εγκαίρως ενεργητικά μέτρα, θα είχαμε καταφέρει να εμποδίσουμε την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων της covid-19 στη Ντέγκου και την επαρχία Βόρεο Γκιεονγκμπούκ, όπως και τον θάνατο πολλών ανθρώπων».
Τώρα εναπόκειται στην εισαγγελία να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει ή όχι έρευνα μετά τη μήνυση, με το πρακτορείο Yonhap να μεταδίδει ότι αυτή εξετάζεται.
Η Εκκλησία Σιντσεονζί του Ιησού, που ιδρύθηκε το 1984 από τον Λι που πλέον είναι 88 ετών, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ο ιδρυτής της ισχυρίζεται ότι την Ημέρα της Κρίσης θα οδηγήσει στον Παράδεισο 144.000 ανθρώπους, αν και πλέον ο αριθμός των πιστών της εκκλησίας είναι πολύ μεγαλύτερος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ news247.gr-
Wristwatch overshadows South Korea sect leader's coronavirus apology
News Focus] Shincheonji head's political fashion provokes controversy
Ν. Κορέα: Έπεσε στα γόνατα, ζήτησε συγγνώμη για την εξάπλωση του κοροναϊού μέσω της αίρεσής του Απολογήθηκε μπροστά στις κάμερες για τις ενέργειες της αίρεσης
  Με πληροφορίες από BBC, Bloomberg  Πηγή: www.lifo.gr
Ο ηγέτης της αίρεσης, η οποία είναι στο επίκεντρο της αιφνίδιας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα, έπεσε στα γόνατα και ζήτησε συγγνώμη, μπροστά στις κάμερες.  
Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Λι Μαν-χι, μετά την έξαρση της επιδημίας στη Νότια Κορέα, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 4.300 κρούσματα και έχουν πεθάνει 28 άνθρωποι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας εκτός Κίνας.  
 Ο 88χρονος ιδρυτής της αίρεσης μίλησε στους δημοσιογράφους φορώντας μάσκα, τη Δευτέρα. Μία ημέρα νωρίτερα, οι αρχές της Σεούλ ζήτησαν από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του Λι Μαν-χι και άλλων στελεχών της αίρεσης, μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία, για τους θανάτους από την επιδημία.
   «Δεν είναι στιγμή για απόδοση ευθυνών. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις υγειονομικές αρχές», είπε ο 88χρονος. «Δώσαμε τη λίστα με τα ονόματα των πιστών μας και συμφωνήσαμε στη διεξαγωγή πλήρους έρευνας», δήλωσε. Κάποια στιγμή, διέκοψε τις δηλώσεις, γονάτισε και ακούμπησε το κεφάλι του στο πάτωμα, κίνηση μεταμέλειας στην κορεατική παράδοση.
«Δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό. Ξέρουμε ότι κάναμε λάθος. Δεν ήταν πρόθεσή μας, αλλά πολλοί άνθρωποι μολύνθηκαν. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά δεν ήμασταν ικανοί να εμποδίσουμε την εξάπλωση», συμπλήρωσε.  
Το 57% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα συνδέονται με την αίρεση που έχει ιδρύσει ο Λι Μαν-χι. Ο αριθμός των ασθενών στη χώρα εκτινάχθηκε, αφότου μια πιστή της αίρεσης είχε πάει σε δύο εκκλησιαστικές λειτουργίες στις οποίες παραβρέθηκαν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι.  
Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν η 31η ασθενής στη Νότια Κορέα και είχε βρεθεί θετική στις 17 Φεβρουαρίου. Από τότε, τα κρούσματα εκτινάχθηκαν και έφτασαν τα 4.300, τα περισσότερα στην πόλη Νταεγκού, όπου βρίσκεται η έδρα της αίρεσης. Μάλιστα, αρχικά, οι άνθρωποι της αίρεσης αρνούνταν να δώσουν στις αρχές τα ονόματα των πιστών τους, καθυστερώντας έτσι τον εντοπισμό όσων είχαν μολυνθεί, με συνέπεια να εξαπλωθεί ο ιός.
……………………………….
Κοροναϊός: Ηγέτης αίρεσης στη Ν. Κορέα αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία, για τους θανάτους
Πηγή: www.lifo.gr
Η αίρεση είναι στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στη χώρα
Ο ηγέτης της αίρεσης, η οποία είναι στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία.  
 Οι αρχές της Σεούλ ζήτησαν από τους εισαγγελείς να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του Λι Μαν-χι, ιδρυτή της εκκλησίας Shincheonji και άλλους 11 ανθρώπους. Τους κατηγορούν ότι απέκρυψαν τα ονόματα κάποιων εκ των μελών της αίρεσης, ενώ οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν ασθενείς, προτού εξαπλωθεί ο νέος κοροναϊός.  
Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας εκτός της Κίνας. Μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί 3.730 κρούσματα, ενώ 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι μισές μολύνσεις και πλέον αφορούν μέλη της εν λόγω χριστιανικής αίρεσης.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα μέλη της αίρεσης μόλυναν ο ένας τον άλλον, στην πόλη Νταεγού, τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη συνέχεια ο κοροναϊός εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή, η δημοτική αρχή της Σεούλ έκανε καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές ενάντια σε 12 ηγετικά στελέχη της αίρεσης.
Τους κατηγορούν για ανθρωποκτονία, πρόκληση βλάβης και παραβίαση της νομοθεσίας για τις μολυσματικές ασθένειες.  
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στη Σεούλ, Λόρα Μπίκερ, η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη οργή του κόσμου κατά της αίρεσης. Από τα 230.000 μέλη της, σχεδόν 9.000 ανέφεραν ότι εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κοροναϊού.  
Μια 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης, που βρέθηκε θετική, ήταν από τα πρώτα κρούσματα. Αρχικά, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και πήγε σε αρκετές συγκεντρώσεις της αίρεσης, προτού βρεθεί θετική στον ιό.
Ποιος είναι ο ιδρυτής της αίρεσης  
Ο Λι Μαν-χι, ο ιδρυτής της αίρεσης που ισχυρίζεται ότι είναι ο μεσσίας, έχει εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό και περιμένει τα αποτελέσματα.  
Ο 88χρονος ισχυρίζεται ότι αποτελεί τον δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού και λέει ότι είναι ο «αναμενόμενος πάστορας» που αναφέρει η Βίβλος. Ίδρυσε την εκκλησία Shincheonji (νέος παράδεισος και Γη στα κορεάτικα) το 1984.  
 Οι ακόλουθοί του πιστεύουν ότι θα πάρει 144.000 ανθρώπους στον παράδεισο μαζί του. Η αίρεση λέει ότι έχει περισσότερους από 20.000 πιστούς εκτός της Νότιας Κορέας, μεταξύ άλλων στην Κίνα και την Ιαπωνία.
Δείτε σχετικά και: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com