23 Φεβ 2019

Η πολυπολιτισμικότητα όχημα για τις σέκτες


Η Κορεάτικη οργάνωση Shincheonji ή «Ναός της Σκηνής του Μαρτυρίου» (Temple of the Tabernacle of the Testimony), διακηρύττει ότι ο ιδρυτής της Lee Man-hee έχει πάρει τη θέση του Ιησού Χριστού στη γη και θα οδηγήσει 144,000 ανθρώπους στον Παράδεισο, ψυχή τε και σώματι, κατά την ημέρα της Κρίσεως. Όμως, οι υποστηρικτές του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν τον αριθμό και οι επικριτές λένε ότι οι οπαδοί του υποβάλλονται σε ένα ατέρμονο συναγωνισμό επίδειξης αφοσίωσης στο πρόσωπο του ηγέτη, ώστε να κερδίσουν την εύνοιά του και να συμπεριληφθούν στους σωζόμενους, θυσιάζοντας την καθημερινότητά τους και προκαλώντας σοβαρές οικογενειακές διαμάχες καθώς έχουν ήδη διαλύσει εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες οικογένειες στη Νότια Κορέα.

Ιδρυμένη το 1984 από τον Lee Man-hee, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είδε τον Ιησού και από τότε έγινε αθάνατος, η οργάνωση έχει επεκταθεί ραγδαία.
Πασίγνωστη για τη χρήση τεχνικών εξαπάτησης, προσεγγίζει τους ανθρώπους μέσω διαφόρων ομάδων-βιτρίνες όπως είναι η ένωση εθελοντών Μαννάμ, Ουράνιο Πολίτευμα, Παγκόσμια Ειρήνη και Επιστροφή-Αποκατάσταση του Φωτός [Mannam Volunteer Association and Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL)]. 
Πρόσφατα, ο αριθμός των μελών της αυτοκαλούμενης «εκκλησίας» μειώθηκε, όταν η δεύτερη στην ιεραρχία της οργάνωσης Κιμ Ναμ-χι αποσχίσθηκε, με αποτέλεσμα να την ακολοθούσει μεγάλος αριθμός οπαδών.
Επίσης, η λατρεία Shincheonji αφού απέσπασε 1.2 εκατομμύρια από μέλη της που απέτυχαν στις εκστρατείες προσηλυτισμού νέων μελών, οδήγησε πολλούς απ’ αυτούς στην έξοδό τους από τους κόλπους της.
Η Οργάνωση στράφηκε στο εξωτερικό όπου έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη κυρίως στην Κίνα, τη Νότια Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γερμανία, προσελκύοντας νέα μέλη και προωθώντας την ομάδα μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, κορεάτικων επιχειρήσεων καλλυντικών, πολυπολιτισμικών κέντρων και μαθημάτων εκμάθησης της κορεάτικης γλώσσας.
H Κορεάτικη οργάνωση του αυτοαποκαλούμενου «προφήτη» Lee Man-hee προσπαθεί με επιστολές και τηλεφωνήματά της, να επηρεάσει θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες ανά το παγκόσμιο. Κατ’ επανάληψη έχουν επικοινωνήσει και με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ζητώντας της συνεργασία.
ΠΗΓΕΣ: koreatimes.co.kr  & thenational.ae/uae & pri.org  & ppu.org.cy
Δείτε σχετικά και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com