21 Ιαν 2020

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προς Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου : “Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό».

20/01/2020
ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ
Την 20η Ιανουαρίου ε.έ., η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέπτηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Tawadros II, προκειμένου να ευχηθεί για την εορτή των Θεοφανείων κατά το Ιουλιανό εορτολόγιο.

Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, του Θεοφ. Επισκόπου Ταμιάθεος κ. Γερμανού, καί Κληρικών τής Πατριαρχικής Αυλής.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, τονίζοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελείται στην δοκιμαζόμενη μεγάλη Αφρικανική Ήπειρο. “Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό». Η Ελλάδα μαζί με την Αίγυτο αγωνίζονται για την ειρήνη στη Λιβύη και γνωρίζω οτι εσείς προσεύχεστε, διότι έχετε ποίμνιο εκεί και το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα Μαρτύρων της Κοπτικής Εκκλησίας και αυτό το αίμα φωνάζει για «ελευθερία και ειρήνη» ”.
Ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Tawadros II, στην αντιφώνισή του ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την αδελφική επίσκεψη και τις θερμές ευχές του. “Κάθε φορά που σας συναντώ αισθάνομαι μία εσωτερική χαρά. Η παρουσία σας και τα λόγια σας, μας γεμίζουν όλους με ευφρόσυνα συναισθήματα. Παρακολουθώ και θαυμάζω την διακονία σας σε όλες τις Χώρες της Αφρικής, κυρίως στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό σύστημα και την φροντίδα στους πονεμένους ανθρώπους. Έχουμε το ίδιο Όνομα, εργαζόμαστε στον ίδιο αγρό και «είμαστε παιδιά του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου»”.
Εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης κ. Tawadros II, τόνισε οτι η Λιβύη είναι μία όμορφη Χώρα και ότι πάντοτε προσεύχεται για τη δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη. “Εγώ προσωπικά έζησα σε διάφορα μέρη και σε διαφορετικές περιόδους στην περιοχή και υπηρέτησα σε πολλές Κοπτικές Εκκλησίες”. Κλείνοντας πρόσθεσε, οτι εμείς προσευχόμαστε για την ειρήνη αυτής της Χώρας και όλου του κόσμου.
Την 18η Ιανουαρίου 2020, εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, τρία νέα παιδιά απο το Κονγκό, τα οποία θα φοιτήσουν στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος», προκειμένου να καταρτησθούν κατάλληλα για την μελλοντική τους πορεία.
Η Σχολή αποτελεί πνευματικό φυτώριο για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου θα προετοιμάζονται τα αυριανά στελέχη της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, στις δύσκολες Ιεραποστολές στην Αφρικανική Ήπειρο.
Δείτε και
Δείτε σχετικά και:
-Οικουμενιστικό προσκύνημα ή περί Βασούλας Ρύντεν ( Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς)  http://aktines.blogspot.gr/2013/11/blog-post_28.html
-Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Οικουμενισμός και η Βασούλα Ρύντεν http://aktines.blogspot.gr/2012/01/blog-post_7552.html

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΜΑΡΙΑ είπε...

Πηγαίνουν γιά ἐπίσημη "ἕνωση" μέ Οὐνίτες!
Οἱ σχισματικοί Οὐκρανοί τοῦ Ἐπιφανίου καί κρυφο-οὐνίτες καί κρυφο-παπικοί πού "ἀναγνωρίστηκαν" ἦταν τό ὄχημα γιά τήν δημόσια κι ἐπίσημη "ἕνωση". Γι' αὐτόν τόν λόγο καί πρίν καί μετά τήν "ἀναγνώριση" οἱ Ἐπιφανικοί ἀπροκάλυπτα συλλειτουργοῦν μέ Οὐνίτες. Γιά νά μᾶς σερβιρισθεῖ ἡ «ἕνωση» ἐξαπίνης.
Δέν εἶναι λοιπόν τυχαῖο λοιπόν, ὅτι μετά τήν «ἀναγνώριση» βγαίνουν δημόσια καί σχεδιασμένα ἀρχιποιμένες τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί τῆς Πανθρησκείας τοῦ ἐπερχομένου Ἀντιχρίστου καί φλερτάρουν ἀσυστόλως μέ τούς Οὐνίτες, ἐξομοιώνοντας τήν Ὀρθοδοξία μέ τήν αἵρεση τοῦ Μονοφυσιτισμοῦ!
Τό ἀμέσως ἑπόμενο βῆμα θά εἶναι ἡ ἐπίσημη καί δημόσια «ἕνωση» μέ τόν παπισμό!
Ἀμεσως μετά, ἀφοῦ ὁ κόσμος θά δεῖ αὐτήν τήν "ἀγάπη", θά ζητήσει νά ἐρωτοτροπήσουν ὅλες μαζί καί οἰ ὑπόλοιπες θρησκεῖες ἐν ὀνόματι τῆς "ἀγάπης", ἀλλά ὄχι ἐν ὀνόματι τοῦ Χριστοῦ καί μόνου Ἀληθινοῦ Θεοῦ!

Δέν ντρέπονται οἱ βαρεῖς λύκοι;
Ὅσο ἀναμιγνύεται τό νερό μέ τό λάδι, ἄλλο τόσο ἀναμιγνύεται τό φῶς μέ τό σκότος, ἡ ἀλήθεια μέ τό ψέμα, ὁ Χριστός μέ τόν Διάβολο!
Κανδήλια ἀνάβουν, ἀλλά μυαλό δυστυχῶς δέν ἔχουν καί σβήνουν τήν χάρη τοῦ Θεοῦ ἐξάπαντος!

Αἶσχος!

Καλή μετάνοια, ἄν καί δέ βλέπω νά τήν θέλουν οἱ πολλοί...

Διονύσιος είπε...

Μπράβο στους δύο σχολιαστές.
Η ένωση των ετεροδόξων αιρέσεων με την ορθοδοξία είναι πραγματικότητα μετά την ληστρική ψευδοσυνοδο στο Κολυμπάρι τής Κρήτης.

Ανώνυμος είπε...

Καθαίρεση!

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Δύο τινά μπορούν να εκφέρουν εμπόνως τα χείλη,του δευτέρου βεβαίως υπερέχοντος:
Ώ, της αφελείας!!!
Ω, της απονοίας!!!

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Μάλιστα! Ο διάδοχος του Μεγάλου Αθανασίου φωτογραφίζεται όλος καμάρι δίπλα στον καταδικασμένο αιρετικό μονοφυσίτη διάδοχο του Διοσκόρου....
Αχ Άγιέ μου Αθανάσιε! Ποιός να διανοηθεί το μέγεθος της λύπης σου;

Ζούμε καιρούς μεγάλης κατάπτωσης και προδοσίας της αμωμήτου ορθοδόξου Πίστεως από τους φύλακες επισκόπους...
Κάθε μέρα κι μία νέα αιρετική τοποθέτηση ή αντικανονική και αντιπατερική στάση από προκαθημένους της Εκκλησίας μας, που πλέον όχι μόνο δεν Την εκφράζουν αλλά προδήλως Την πολεμούν έσωθεν.

Η αίρεση του οικουμενισμού προελαύνει με απίστευτη ταχύτητα και διαβρώνει την ορθόδοξη δογματική συνείδηση του ευσεβούς λαού, ο οποίος έχει συρρικνωθεί- γνωστό το πόσο πολύ μόνο στον Κύριό μας. Η αίρεση της εικονομαχίας φαντάζει εμπρός τον οικουμενισμό ως μία κάκωση, ένα κάταγμα εμπρός τον καρκίνο.

Δε θα αφήσει όμως ο Χριστός την Εκκλησία Του χωρίς έναν νέο Μέγα Αθανάσιο, Μάρκο Ευγενικό, ή Μάξιμο Ομολογητή και Θεόδωρο Στουδίτη. Εμείς μόνο να μείνουμε στην Αλήθεια και στην αγιοπατερική διδαχή, ομολογούντες Χριστόν για να μείνουμε μέσα στην Εκκλησία.

Η Εκκλησία είναι Μία και είναι η Ορθόδοξη. Εκτός Αυτής δεν υπάρχει σωτηρία (extra ecclesiam nulla salus).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com