22 Απρ 2020

Καστοριάς Σεραφείμ: «Λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι»…

«Τέτοιες βλασφημίες που ακούστηκαν για το θεοσύστατο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, εγώ έχω τόσα χρόνια κληρικός… έχω κοινωνήσει ανθρώπους με ηπατίτιδα, έχω κοινωνήσει ανθρώπους ετοιμοθανάτους… τέτοιες βλασφημίες δεν είχαν ακουστεί ποτέ» είπε, μεταξύ άλλων, και με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, μιλώντας εμφανώς συγκινημένος, λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.
Ο Μητροπολίτης με δάκρυα ευχήθηκε στον κόσμο της Καστοριάς Καλή Ανάσταση, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι όταν όλα περάσουν θα ειπωθούν όλα όσα πρέπει να ειπωθούν. Κάλεσε τέλος όλους τους πιστούς να βγουν τα μεσάνυχτα στα μπαλκόνια τους, κρατώντας ένα αναμμένο κερί, μία λαμπάδα, για το Χριστός Ανέστη.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:

4 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

"...όταν όλα περάσουν θα ειπωθούν όλα όσα πρέπει να ειπωθούν", λέει ο δεσπότης! Πάντα περιμένουμε να σβήσει το κάρβουνο που καίει και μετά μιλάμε! Ωραίος τρόπος υπεκφυγής. Γιατί δεν μιλάτε τώρα; Τι είναι αυτό που σας κωλύει; Αλλά,να είσαι σίγουρος πως δεν θα περάσουν, δεσπότη μου! Ακόμη είμαστε στην αρχή και δεν το κατάλαβες. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πέρασαν τα μεγαλεία και οι ένδοξες ημέρες, που οι προδότες απολάμβαναν την εύνοια των αυτουργών. Τώρα θα ακούσουν το φοβερό:"Τι προς ημάς; Σύ όψει"!

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ὄταν οἰ Κυβερνῶντες θά κόψουν τούς μισθούς τοῦ κλήρου καί θά καταργήσουν τό ράσο, γιατί αὐτό θά γίνει ἄν κρατήσουν τίς Ἐκκλησίες κλειστές ἤ ἄν τίς κλείνουν γιά μακρά χρονικά διαστήματα ἐπικαλούμενοι κάθε φορά μία πρόφαση (ἕναν ἰό ἤ κάτι ἄλλο) καί μάλιστα διά τοῦ Νόμου περί καραντίνας πού ψήφισαν, τότε θά μιλήσουν ἀλλά θά εἶναι ἀργά.

Σέ αὐτήν τήν περίπτωση οἰ στρογγυλοκαθήμενοι στήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων θά χωρίσουν Κράτος καί Ἐκκλησία ἐπικαλούμενοι τό οἰκονομικό κράχ ταυτόχρονα μέ τήν ἀχρηστία τοῦ ράσου-ἐφόσον οἰ Ἐκκλησίες ἐπί τῆς οὐσίας εἶναι κλειστές ἄρα ἄχρηστες-καί ἀφήνοντας τήν Ἐκκλησία ξεκάρφωτη νά αὐτοσυντηρεῖται μέ δικά της ἔσοδα, ἐάν μπορεῖ..., ἀλλά καί πάλι θά ἰσχύει ὀ Νόμος περί καραντίνας, ὁπότε ἡ ζημιά θά εἶναι διπλή.

Δέν θεωρῶ βεβαίως πώς ὁ οἰκονομικός παράγοντας πρέπει νά εἶναι τό κριτήριο γιά τούς ἐκκλησιαστικούς ἀνθρώπους ὥστε νά πράττουν τό καθῆκον τους, ἀλλά ἀποκλειστικά ἡ ἀγάπη πρός τόν θεό ἡ ὁποία καλύπτει τούς πάντες καί τά πάντα.

Γιατί τότε ἀναφέρω τά ἄνωθι;
Γιά νά τσούξουν καί τά ἐπίγεια κριτήρια τήν πληγή πού ἄνοιξαν οἰ Δεσποτάδες, ἐφόσον τά ἐπουράνια δέν τούς πόνεσαν.
Μήπως ἔτσι δοῦνε τήν πληγή καί σπεύσουν νά θεραπεύσουν ἐκ τῶν ὑστέρων ὅ,τι θεραπεύεται παρ' ἀνθρώποις!

Φυσικά, τό Κράτος ἀνάμεσα στά δύο σενάρια πού προανέφερα (ἀνενεργή-χειροπόδαρα δεμένη Ἐκκλησία ἤ διαχωρισμός Κράτους-Ἐκκλσηίας), θά ἐπιλέγει πάντα νά πράττει μέ κριτήριο τό πῶς θά ἔχει τόν καλύτερο ἔλεγχο τῆς Ἐκκλησίας καί σύμφωνα μέ τά δαιμονικά (ὅπως ἀποδείχθηκε στήν πράξη) νεοταξικά συμφέροντά της.

Καλά ξεμπερδέματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα περάσουν έτσι εύκολα όλα αυτά, δεσπότη μου. Δεν βλέπετε δηλώσεις από παντού για "άλλη πνευματικότητα", για "νέα κοινωνία", δεν είδατε που μας έδωσε συγχαρητήρια όλος ο πλανήτης επειδή πειθαρχήσαμε και δεν προσκυνήσαμε τον Αναστάντα Κύριο; Μας το λένε ξεκάθαρα, στα μούτρα μας. Αν περιμένετε να τελειώσουν όλα για να μιλήσετε, δεν θα βρείτε εκκλησία να σας ακούσει.
Αλλά εγώ δε θέλω να μιλήσετε, ούτε τα δάκρυά σας με βοηθάνε (για των οποίων δακρύων τη γνησιότητα δεν αμφιβάλω καθόλου). Ανθρωπίνως θα ήθελα να σας είχα μπροστά μου, να εναγκαλιστούμε (και να πα να κουρεύεται ο κορωνοϊός και το social distancing), ΑΛΛΑ και να δούμε τι κάνουμε από δω και πέρα. Η μυστηριακή ζωή είναι που πρέπει να ξαναμπεί μπροστά. Πετραχήλια ενεργά θέλουμε για να εναποθέσουμε τα δικά μας δάκρυα, όχι συνεντεύξεις για να ακούσουμε τα δικά σας. Αντιγράφω κάποια πράγματα που έγραψα και χτες σχολιάζοντας το άρθρο του Σεβασμιωτάτου Κισσάμου.
Μήπως να καταλάβουμε ότι καλά την είχαμε 17 αιώνες αλλά τώρα τέρμα το πάρτυ; Μήπως να καταλάβουμε ότι το μετανεωτερικό κράτος προσδίδει στον εαυτό του όσο πάει και περισσότερο χαρακτηριστικά high-tech Ρώμης; Μήπως να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν αναστραφεί τα αποτελέσματα του διατάγματος των Μεδιολάνων; Και ότι η ελευθερία της λατρείας μας ή η καταστολή αυτής από δω και πέρα θα εναπόκειται στην καλή προαίρεση ή τα συμφέροντα του εκάστοτε Καίσαρα;
Πρέπει να αποκατασταθεί τάχιστα η μυστηριακή ζωή. Έχουμε μείνει πέντε άνθρωποι. Ένα μήνα ακόμα χωρίς μυστηριακή ζωή δε θα έχουμε μείνει ούτε εμείς. Μήπως να κοιτάξουμε τους αιώνες πριν τα Μεδιόλανα για τρόπους να γίνει αυτό;
Πες πες, ποιος ξέρει τι μπορεί να βγει. Άλλο τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς οι αποκλεισμένοι λαϊκοί.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός σας κατοχυρώνει Σεβασμιότατε ότι όλα θα τελειώσουν; Τώρα έχουν ξεσαλώσει τα πράγματα χειρότερα. Δεν βλέπετε και δεν ακούτε ειδήσεις και τι εξαγγέλουν οι πολέμιοι του Θεού πολιτικοί κι επιστήμονες; Πού ζείτε;

Δεν βλέπετε πως οι σκοτεινές δυνάμεις και τα όργανά τους στην γη έχουν ξεσηκωθεί γιατί τους δώσαμε δικαιώμτα κλήρος και λαός και διαλύουν Εκκλησία, Ελλάδα και μας πάνε για αμφιλεγόμενο ως προς το περιεχόμενο εβμόλιο-τσίπ-χάραγμα;

Γυρνάει πίσω το ότι όλοι οι Δεσποτάδες παραδώσατε την Εκκλησία στα χέρια της πολιτικής εξουσίας αμαχητί και συναινετικά κι ότι βλασφημήσατε τα Θεία Μυστήρια, τον Οίκο του Θεού και την Θεία Κοινωνία ως επικίνδυνα για μετάδοση ιού;
Γυρνάει πίσω το ότι οι Δεσποτάδες βάλατε τάχα την αγάπη προς τον πλησίον πάνω από όλα, άρα κι από την αγάπη και την λατρεία προς τον Θεό;

Μετανοήστε, πάτε στους πνευματικούς σας (ΑΝ ΕΧΕΤΕ, γιατί ένα πουλάκι μου λάλησε πως κάποιοι ΔΕΝ έχετε) κι εύχομαι να σας συγχωρέσει ο Θεός, με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξετε ρότα από δω κι εμπρός. Βρείτε όλοι σας τον τρόπο έτσι που τα κάνατε, γιατί δημιουργήσατε τετελεσμένο.
Δώσατε επιπλέον λαβή στους αντίχριστους πολιτικούς να επικαλούνται ανυπακοή στις διαταγές "της Εκκλησίας και της εγκυκλίου της Δ.Ι.Σ.", κάθε φορά πού ανοίξει ένας απλός Ιερέας ή ένας πιστός το στόμα του και υπερασπισθεί το συνταγματικό δικαίωμα περί θρησκευτικής λατρείας και την ισότητα βάσει της αναλογικότητας που ισχύει για άλλες περιπτώσεις μετακίνησης πολιτών.

Επισκοπείτε εσείς την Εκκλησία; Είστε οι φύλακες-σκοπί της;

Προδώσατε με το Κολυμπάρι την Πίστη κι έκανε ο Θεός υπομονή 3,5 χρόνια μέχρι τον ξέσπασμα του κορωνοϊού. Συμβολικός αριθμός γιατί θυμίζει τα 3,5 δύσκολα χρόνια του αντιχρίστου.
Προδώσατε με το Ουκρανικό είτε με αποδοχή, είτε με σιωπή.
Αφορίσατε ποτέ κανέναν πολιτικό που βλασφημά με τον άλφα ή βήτα τρόπο;
Τώρα συναινέσατε να μπει λουκέτο για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρξεως της Ορθοδοξίας από καταβολής κόσμου, είτε με αποδοχή, είτε με σιωπή και πάλι.

Ναι, είμαστε όλοι αμαρτωλοί κι ελεεινοί γι' αυτό μας παραχωρεί ο Θεός σε όλα αυτά.
Αλλά υποτίθεται πως οι Ποιμένες οδηγούν το ποίμνιο.
Μας οδηγήσατε στο μαντρί ή έξω από αυτό;
Ρωτώ!
Απαντήστε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com