22 Φεβ 2020

«Όχι» από την Εκκλησία της Βουλγαρίας για τη Σύναξη στο Αμάν

Δεν θα στείλει αντιπροσώπους η Εκκλησία της Βουλγαρίας στην πολυσυζητημένη Σύναξη Προκαθημένων στο Αμμάν της Ιορδανίας. Αυτό ξεκαθάρισε χθες με σχετική ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει όμως την αγάπη της προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και το βαθύ σεβασμό της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – τον φύλακα του ζωοποιού Τάφου του Κυρίου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, η Ανακοίνωση από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας σχετικά με την πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για συμμετοχή στη συνάντηση στο Αμμάν της Ιορδανίας αναφέρει:
«Σε σχέση με τις επιστολές που έλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τις οποίες προσκαλούνται οι Προκαθήμενοι και οι Αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να παρευρεθούν σε αδελφική συνάθροιση στο Αμμάν της Ιορδανίας, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Βουλγαρίας ανακοινώνει ότι αποφεύγει να συμμετάσχει στην παραπάνω συνάντηση και κατά συνέπεια δεν θα αποστείλει αντιπροσώπους της στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την προσωπική αδελφική αγάπη της για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και το βαθύ σεβασμό της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – τον φύλακα του ζωοποιού Τάφου του Κυρίου».
Съобщение от Канцеларията на Св. Синод във връзка с покана от Йерусалимския патриарх за участие в среща в Аман, Йордания
Във връзка с получени писма от Негово Блаженство Йерусалимския патриарх Теофил III, в които отправя покана за участие в братско събрание на Предстоятелите на Поместните православни църкви и техните делегации в Аман, Йордания, Св. Синод на БПЦ-БП съобщава, че се въздържа от участие в горепосочената среща и съответно няма да изпрати свои представители в Аман, столица на Йордания. Св. Синод изразява личната си братска любов към Негово Блаженство Йерусалимския патриарх Теофил III и дълбоката си почит към Йерусалимската Патриаршия - хилядолетна пазителка на животворящия Гроб Господен.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ,ΣΙΓΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

eastwest είπε...

Να πάει ένας Έλληνας Επίσκοπος ως παρατηρητής ή και δύο-τρεις Επίσκοποι ακόμη.
Ας πούμε ο Κυθήρων, ο Πειραιώς κλπ.
Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε ορθόδοξος χριστιανός - σε μια ελεύθερη κοινωνία - έχει το δικαίωμα να παρευρεθεί σε μια οποιαδήποτε ορθόδοξη σύναξη, οπουδήποτε στον κόσμο. Εκτός εάν η σύναξη που έχει προσκαλέσει ο κ. Θεόφιλος απευθύνεται μόνο σε προκαθημένους.

Αλλά ως παρατηρητές ενδέχεται να τους απαγορευθεί; Εδώ επιτράπηκε σε παπικούς να παρευρεθούν στην ορθόδοξη σύνοδο του Κολυμπαρίου, δεν θα επιτραπεί σε ορθόδοξους;

Τι λένε οι λίγοι αλλά αντιστασιακοί μας δεσπότες; Θα μας δώσουν τη χαρά που μας έκοψε ο Αθηνών;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία πρόταση

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ! ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΘΟΛΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com