4 Φεβ 2020

ΠτΔ: Δεκανίκι του Φαναρίου η Εκκλησία της Ελλάδος

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας που εκφώνησε στον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Οι δηλώσεις του κατευθύνονται από την Αμερικανική πολιτική στην οποία έχει υποταχθεί η Ελληνική Κυβέρνηση. Σημαντικότερο όμως είναι να αναφερθούμε στο γεγονός ότι σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα με πηχαίους τίτλους αναφέρουν οτι ο κ. Παυλόπουλος διατύπωσε την φράση:  “Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνο ο Οικ. Πατριάρχης”!!!
Αν δεί κανείς τις δηλώσεις θα καταλάβει και μόνος του οτι το μόνο έχει προστεθεί !!!
Προσπαθούν λυσσαλέως να μας πείσουν ότι θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας είναι μόνο το Φανάρι και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει!!
Τρεις σπουδαίες πληροφορίες εξάγονται απ’όσα είπε ο ΠτΔ.
Πρώτον, ο ΠτΔ προεξόφλησε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα στηρίξει και στη συνέχεια τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπερ σημαίνει ότι ετοιμάζεται το Φανάρι και για νέες αποφάσεις και  επεμβάσεις. Θα είναι ίσως για την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων;
Δεύτερον, ο ΠτΔ μίλησε σαν να κινδυνεύει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Προφανώς δέχεται μεγάλες πιέσεις εξαιτίας των καταστροφικών για την Ορθοδοξία ενεργειών του. Επίκειται απομάκρυνσή του και ραγδαίες εξελίξεις τις οποίες γνωρίζει ο ΠτΔ; Γιατί δεν ενημερώνουν με σαφήνεια το τι συμβαίνει;
Τρίτον, δεν είναι εθνοφυλετισμός η διακήρυξη του ΠτΔ ότι η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας στηρίζεται στον Πατριάρχη; Με την καταπάτηση των Ι. Κανόνων δεν αναιρείται η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας; Η οικουμενικότητα της Εκκλησίας απορρέει από την Κεφαλή της που είναι μόνον ο Κύριος και όχι κάποιος Πατριάρχης.
Αυτή είναι η αμερόληπτη δημοσιογραφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com