4 Φεβ 2020

Ας προσέξουμε μαζί με τις επενδύσεις να μη γεμίσει η πατρίδα μας με τζαμιά.

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία, μία χώρα με μεγάλα κεφάλαια τα οποία η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να δει να έρχονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα κατά τις συναντήσεις στη Σαουδική Αραβία εκφράστηκε ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες (ήδη υπάρχει σχετική τοποθέτηση σαουδαραβικών κεφαλαίων στη χώρα μας, όπως και στην Ισπανία), καθώς και ενδιαφέρον για τους τομείς του τουρισμού και του real estate.
Για αυτό άλλωστε συμφωνήθηκε, μάλιστα, τον επόμενο μήνα οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης να επισκεφθούν τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να υπογράψουν επενδυτική συμφωνία.
Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προσέλκυση επενδύσεων ειδικά από τη Σαουδική Αραβία, όχι μόνο καθώς οι Σαουδάραβες λόγω πετροδολαρίων διαθέτουν ισχυρά κεφάλαια αλλά και γιατί πρόκειται για μία κεντρικά ελεγχόμενη οικονομία, άρα οι όποιες αποφάσεις για επενδύσεις θα ληφθούν από το κράτος κεντρικά, γεγονός που θα διευκολύνει και επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσημα άδεια σε τρία τζαμιά σε Κω και Ρόδο -Ενώ η Άγκυρα μιλάει περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» σε αυτά

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com