14 Ιαν 2020

Ακύρωσαν (την ορθότατη) καμπάνια κατά των αμβλώσεων. Ντροπή σας, κ. Καραμανλή

Ντροπή σας, κ. Καραμανλή
Το ακούσαμε κι αυτό! Θυμίζει, λέει, Μεσαίωνα η καμπάνια κατά των αμβλώσεων. Είναι ντροπή -μας λένε- να υποστηρίζει κάποιος ότι δεν πρέπει να σκοτώνεις το παιδί σου. Είναι... οπισθοδρόμηση η αντίδραση, αλλά όχι ο φόνος μιας ανυπεράσπιστης ψυχής. Εκεί έφτασε η εποχή μας! 

Μια αφίσα που αναρτήθηκε στο μετρό έστελνε το μήνυμα της υπεράσπισης των ζωών που χάνονται εξαιτίας των εκτρώσεων. Ομως οι γνωστοί «ευαίσθητοι» λύσσαξαν. Απαίτησαν η καμπάνια να διακοπεί και μίλησαν για σκοταδισμό. Μάλιστα, επέκριναν τη διοίκηση του μετρό που επέτρεψε τις αφίσες, λες και επρόκειτο για κάποια καμπάνια κακοποιών. Αν όμως οι αφίσες εξυμνούσαν το χασίς, την ασυδοσία, την αθεΐα ή την ομοφυλοφιλία, προφανώς δεν θα ενοχλούσαν κανέναν. Αυτό είναι το κατάντημά μας.
Όμως προσέξτε ποια είναι η παγίδα. Ολοι αυτοί απαιτούν να μας κλείσουν το στόμα. Απαγορεύουν κάθε συζήτηση για τα ηθικά θέματα. Επιβάλλουν δικτατορικά σιωπητήριο. Αν τολμήσεις να πεις ότι η άμβλωση έχει ηθικές διαστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη, σπεύδουν να σε φιμώσουν. Θέλουν να ακούγονται μόνο οι απόψεις της ψευτοπροόδου!
Την τελική επιλογή για τέτοιας φύσεως ζητήματα έχουν οι μέλλοντες γονείς και μόνο. Ο νόμος τούς επιτρέπει την άμβλωση. Οι συγκεκριμένες αφίσες δεν ζητούν την επαναφορά της απαγόρευσης, όπως υποστηρίζουν ψευδώς οι επικριτές της καμπάνιας. Απλά θυμίζουν τις ηθικές και τις ιατρικές διαστάσεις του ζητήματος. Τι θέλουν λοιπόν οι διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί; Να σταματήσουν οι άνθρωποι να σκέπτονται και να προβληματίζονται; Να μην ακούν καν την αντίθετη άποψη μήπως τύχει και επηρεαστούν; Να, λοιπόν, ποιοι ισοπεδώνουν τα πάντα. Είναι σαν να μας λένε ότι, επειδή το κάπνισμα είναι νόμιμο, δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι το τσιγάρο σκοτώνει, για να μην... ενοχληθούν οι καπνιστές!
Η μεγαλύτερη ντροπή, βέβαια, είναι του αρμόδιου υπουργείου, που έσπευσε να υποκύψει σε αυτές τις αντιδράσεις. Ευθυγραμμίστηκε με τους φωνακλάδες της Αριστεράς και έδωσε εντολή να κατέβουν οι αφίσες. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν... Οι αφίσες του Gay Pride με τα ομοφυλοφιλικά φιλιά στις στάσεις λεωφορείων δεν είχαν ενοχλήσει τους αρμοδίους. Το έμβρυο τους πείραξε!
Δυστυχώς, ένας λαός που έχει υποκύψει σε αυτή την ισοπεδωτική προπαγάνδα δεν έχει κανένα μέλλον. Η πατρίδα μικραίνει σε όλα τα επίπεδα και κυρίως αριθμητικά. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν ποιος φταίει για την παρακμή μας. Μόνοι μας βγάζουμε καθημερινά τα μάτια μας. Και όταν το καταλάβουμε, θα είναι πολύ αργά...
dimokratianews,14.01.2020
Ακύρωσαν (την ορθότατη) καμπάνια κατά των αμβλώσεων
dimokratianews 14.01.2020
Με «φοβική» εντολή Καραμανλή κατέβηκαν οι αφίσες από το μετρό, υποχωρώντας στις αναίτιες και ηθικοπλαστικές αντιδράσεις ορισμένων

Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα ΚΤΥΠΑ η ΚΑΡΔΙΑ του; Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ κύματα; Από την 8η εβδομάδα ΟΛΑ τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από τη 10η εβδομάδα ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΟΝΟ. Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής». 
Το εν λόγω μήνυμα, που παρουσιάζει μόνο μια σειρά ηθικών διλημμάτων σχετικά με τις αμβλώσεις, αναγράφεται στην αφίσα του κινήματος «αφήστε με να ζήσω!». Η εν λόγω πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια άρχισε (και τερματίστηκε) χθες, αφού το υπουργείο υποχώρησε στις αναίτιες και ηθικοπλαστικές αντιδράσεις ορισμένων.
Είχε τοποθετηθεί σε 31 πλαίσια 17 σταθμών του μετρό και ήταν προγραμματισμένη να παραμείνει έως τις 26 Ιανουαρίου 2020. Παρ’ όλα αυτά, η καμπάνια διακόπηκε πρόωρα, στερώντας το δικαίωμα των σωματείων που εναντιώνονται στις εκτρώσεις να προβάλουν τις απόψεις τους, ενώ δεν είχαν καταφερθεί εναντίον οιουδήποτε.
Η αφίσα προκάλεσε αντιδράσεις πολιτών, αλλά και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ., που έσπευσαν να μιλήσουν για προσβολή της γυναίκας που έχει κάνει έκτρωση, ενώ πουθενά δεν υπήρχε στις αφίσες τέτοια αναφορά και σε καμία περίπτωση δεν έθιγαν οι αφίσες τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων που κατοχυρώθηκαν με τον ν. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ. Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το υπουργείο Μεταφορών να αδιαφορήσει για τα ηθικά και κοινωνικά διλήμματα που θέτει η καμπάνια και να δώσει μια «φοβική» εντολή να αφαιρεθούν οι αφίσες.
Υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στους σταθμούς είναι η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «το υπουργείο δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, όπως και η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι η καμπάνια του κινήματος «αφήστε με να ζήσω!» στρέφεται «εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών». Παρεμπιπτόντως, στην αφίσα δεν γίνεται άμεση αναφορά στις αμβλώσεις, παρά στα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου από τη σύλληψή και μετά, γεγονός που δείχνει το φοβικό σύνδρομο με το οποίο κινήθηκε το υπουργείο.
Το υπουργείο αναφέρθηκε στην ευθύνη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.: «Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του μετρό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.
Ζήτησε εξηγήσεις
Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του μετρό». Κύκλοι της ΣΤΑΣΥ έλεγαν ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν μια καμπάνια παρά μόνο αν αυτή προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και πως «αυτή η καμπάνια κρίθηκε ότι δεν προκαλεί, καθώς δεν έχει άμεση αναφορά στις αμβλώσεις».
Ο νόμος σχετικά με τις αμβλώσεις στην Ελλάδα επιτρέπει την έκτρωση μόνο με τη συναίνεση της εγκύου και μόνο από γιατρό μαιευτήρα - γυναικολόγο εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης σε κάθε περίπτωση και εντός των πρώτων 24 εβδομάδων, αν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου.
Στο κίνημα «αφήστε με να ζήσω!» συμμετέχουν 19 ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία Αθηνών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), ενώ ως σκοπός του αναφέρεται «η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού».

5 σχόλια:

ΣΤΑΝΕΓΛΟΥΔΗΣ Βασιλειος είπε...

μικρα αναστηματα για αποφασεις ζωης αμα σκοτωσεις σκυλο σε τρεχουν αμα σκοτωσεις εμβρυο κανενα προβλημα κατα τα αλλα θα λυσουμε το δημογραφικο προβλημα μας

Ανώνυμος είπε...

Να βγάλουμε φωτοτυπίες την αφίσα, και να την βάλουμε παντού!

Ανώνυμος είπε...

Η λυσσώδης αντίδραση των θολοκουλτουριάρικων και ψευτοπροοδευτικών κύκλων, που λυμαίνονται την πολιτική, τη δημοσιογραφία και γενικότερα το δημόσιο βίο, καταδεικνύει περίτρανα, το γεγονός, ότι η θεοφιλής ενέργεια της ΑΣΠΕ και των ορθοδόξων χριστιανικών σωματείων, όχι απλά τους ενόχλησε και τους εξόργισε, αλλά "τους κάθησε στο στομάχι", κατά το κοινώς λεγόμενο, τους έτσουξε και τους τσιγάρισε.
Προφανώς, οι προαναφερθέντες κύκλοι της ανομίας, της παρακμής και του σκότους, έτρεφαν την ψευδαίσθηση, ότι η νομιμοποίηση της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας, και η συνοδεύουσα, αυτή, φαιά προπαγάνδα, τουλάχιστον από τα τέλη της δεκαετίας του 70 και τα μέσα της δεκαετίας του 80, θα αρκούσε, ούτως ώστε να μη θεωρείται νοητή και δυνατή, στους δύστηνους καιρούς της ραστώνης, του ωχαδελφισμού, του δεν-μεμελισμού, του συμβιβασμού και του εφησυχασμού, όπως οι τωρινοί, οιαδήποτε δημόσια παρέμβαση-καμπάνια, εναντίον των αμβλώσεων, από της πλευράς σωματείων και συλλογικοτήτων, γενικότερα.
Αποδείχθηκε, πανηγυρικά, ότι έπεσαν έξω στους υπολογισμούς και τους σχεδιασμούς τους.
Ό,τι και να μηχανευθούν οι υπηρέτες της "πολιτικής ορθότητας", της ιδιότυπης αυτής χούντας, που έχει διαβρώσει το δημόσιο βίο, σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, και έν τινι μέτρω και σε εκκλησιαστικό, σε επίπεδο ηγεσίας, προκειμένου να απαξιώσουν, περιθωριοποιήσουν και φιμώσουν, όσους αγωνίζονται για την προάσπιση του θεόσδοτου δώρου της ανθρώπινης ζωής, δεν πρόκειται να επιτύχουν το στόχο τους!
"Ο λόγος του Θεού, ου δέδεται"!
Και θα ηχεί ελεγκτικός στα ώτα τους, και θα αποκαλύπτει διαρκώς το μέγεθος του ανοσιουργήματος, που συνεπάγονται οι αμβλώσεις, το ιδιαζόντως ειδεχθές αυτό έγκλημα, το δικαίωμα στη διάπραξη του οποίου, αυτοί αναίσχυντα προβάλλουν και υποστηρίζουν!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Efstathios Efstathios είπε...

Κάποιον πατέρα που σκότωσε το παιδί του τον χαρακτήριζαν οι "προοδευτικοί" πα(Τέ)ρας και τα γρυλίσματα στα κανάλια είχαν την τιμητική τους. Αυτούς που σκοτώνουν ανυπεράσπιστα έμβρυα πώς τους ονομάζουν οι προοδευτικοί, που μουντζοκλαίνε όταν ψοφάει ένα σκυλί???

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com