8 Δεκ 2019

Η ιστορία επαναλαμβάνεται


Αποτέλεσμα εικόνας για πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Προ ημερών η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), μας μετέδωσε την είδηση πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευρισκόμενος στην Ι. Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους, παρουσία τριών Ηγουμένων Εφραίμ, Αλεξίου και Γαβριήλ της οικείας Μονής, είπε ότι: «Οι διαφορές μας με τους παπικούς είναι κυρίως ιστορικές και όχι δογματικές!». Και πάλι είπε: «Οι παπικοί στο δόγμα και στην πίστη είναι ακριβώς όπως είμαστε κι εμείς», συνεπώς «η ένωση μαζί τους είναι αναπόφευκτη». Άρα λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Πατριάρχης δικαιώνονται αυτοί που κατά καιρούς επισημαίνουν πως ο Πατριάρχης είναι κρυφός ουνίτης, αφού από φοιτητής είχε μυηθεί στα παπικά δρώμενα. Και το βλέπουμε και εμείς τώρα ξεκάθαρα, πως ο Πατριάρχης νοιώθει κατά πάντα όμοιος με τους παπικούς. Και είναι αλήθεια, πως για να νοιώθει κάποιος όμοιος με τους παπικούς, πρέπει κι ίδιος να είναι παπικός, δηλαδή ουνίτης.
Και το βλέπουμε αυτό στην Σύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας, τότε που ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ματαίωσε μόνος του την ψευδοένωση, λέγοντας το αλησμόνητο «ουχ υπογράφω». Αλήθεια, γιατί δεν ένοιωθε ο Άγιος Μάρκος την πίστη του όμοια με τους παπικούς, όπως νοιώθει ο σημερινός Πατριάρχης; Και αν οι πατριαρχικοί μας πούνε πως ο Άγιος Μάρκος έσφαλε στην πίστη, επειδή απέρριψε τους παπικούς, τότε γιατί ο Θεός έμεινε με το μέρος του Μάρκου και τον αγίασε; Γιατί ο Θεός απέρριψε τους τότε εκπροσώπους από την Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπογράψανε την ψευδοένωση και έγιναν καρδινάλιοι;

Έτσι λοιπόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως λέει ο σοφός λαός. Εμπρός λοιπόν Παναγιώτατε, ο δρόμος είναι διάπλατα ανοιχτός. Εάν ο θλιβερός προκάτοχός σας, πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος ο λατινόφρων, παρέλειψε κάτι ή δεν πρόλαβε να τελειώσει το προδοτικό του έργο, εμπρός μην αργοπορείτε, να το συνεχίσετε και να το τελειώσετε εσείς. Μην ανησυχείτε, είναι όλα ευνοϊκά για το «έργο» σας. Η κοσμική εξουσία είναι με το μέρος σας. Ο Αμερικανός πρέσβης, είναι δίπλα σας. Το Βατικανό, είναι και αυτό το πλευρό σας. Τι άλλο θέλετε; Μόνο Παναγιώτατε, οφείλουμε να σας πούμε ειλικρινά πως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, η Κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα είναι απών σ’ αυτό το ανίερο έργο σας εάν, μη γένοιτο, το επιχειρήσετε. Από εμάς Παναγιώτατε, κοσμική αντίδραση δεν θα βρείτε καμία, σε τίποτα. Εμείς, το μόνο όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε, είναι το παντοδύναμο όνομα το «υπέρ παν όνομα» του Ιησού Χριστού. Εσείς, ελάτε όπως επιθυμείτε «εν άρμασι και εν ίπποις».
Αλλά Παναγιώτατε, έχουμε να σας πούμε και τούτα τα λόγια. Εφόσον εσείς και οι ομόφρονές σας νοιώθετε τους παπικούς, κατά πάντα όμοιούς σας, γιατί δεν πηγαίνετε εκεί μαζί τους, αλλά θέλετε να υποτάξετε στα πόδια του Πάπα, την Αγία μας Ορθοδοξία, που είναι Σώμα Χριστού; Πώς θα υποτάξετε τον Μέγα Φώτιο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, τους Αγίους Οσιομάρτυρες Αγιορείτες Πατέρες, που μαρτύρησαν από τους Λατίνους; Μήπως είστε απεσταλμένος να υποτάξετε την Ορθοδοξία μας στα πόδια του Πάπα; Τέλος Παναγιώτατε, στην προαίρεσή σας είναι αν θέλετε να γραφεί το όνομά σας με χρυσά ή με μελανά γράμματα. Με χρυσά γράμματα θα γραφεί αν ακολουθήσετε την οδό του προκατόχου σας Μεγάλου Φωτίου και των λοιπών Αγίων που αγωνίστηκαν εναντίον της παναιρέσεως του παπισμού. Εάν, μη γένοιτο, θελήσετε να πράξετε το αντίθετο, εμείς σιωπούμε και δεν θέλουμε να σχολιάσουμε. Είθε να επιλέξετε το πρώτο. Αμήν.

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Σεβαστέ Γέροντα, στό ἐρώτημά σας:
"Εφόσον εσείς και οι ομόφρονές σας νοιώθετε τους παπικούς, κατά πάντα όμοιούς σας, γιατί δεν πηγαίνετε εκεί μαζί τους, αλλά θέλετε να υποτάξετε στα πόδια του Πάπα, την Αγία μας Ορθοδοξία, που είναι Σώμα Χριστού;",ὑπάρχει ἀπάντηση.

Ἐσεῖς σίγουρα τήν ξέρετε, ἀλλά τήν γράφω πρός ὠφέλειαν ἀγαπητῶν ἀναγνωστῶν.

Ἐπειδή ἡ αἴρεση εἶναι ἀλλοίωση τῆς ἀληθείας ἡ ὁποία εἶναι ὑποστατική, δηλαδή εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Κύριος· «ἐγὼ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή» (Ιωάννης ιδ, 1-14), γι' αὐτό ἀντιθέτως ἡ αἴρεση εἶναι ψεῦδος καί κατά τό Εὐαγγέλιο ὁ πατήρ τοῦ ψεύδους εἶναι ὀ Διάβολος.
Ἄρα,
ἐπειδή πίσω ἀπό κάθε κακόφρονα (συνοδικά κατεγνωσμένο ἤ μή ἀκόμη...) κρύβεται καί ἐνεργεῖ ὁ ἴδιος ὁ Διάβολος, αὐτός δέν ἀρκεῖται νά φύγουν μόνο αὐτοί ἀπό τό μαντρί τοῦ Χριστοῦ καί νά μᾶς ἀδειάσουν τήν γωνιά ἀφήνοντάς μας ἥσυχους, ἀλλά ὡς μισόθεος καί μισάνθρωπος ἐπιθυμεῖ νά διαλύσει καί ὅλο τό μαντρί καί νά πάρει καί ἄλλα πρόβατα μαζί τους καί μαζί του!

Γι' αὐτό ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης καί οἱ σύν αὐτῷ "ὁμόφρονες" δέν ἀρκοῦνται στό νά ὑπαχθοῦν σέ ἄλλες "ὁμολογίες" τίς ὁποῖες ἀγαποῦν πολύ. Θέλουν νά παρασύρουν ὅλη τήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ εἰ δυνατόν στά δικά τους "πιστεύω" καί στίς δικές τους "ἀγάπες".
Ὅπως ὁ Διάβολος, ἐνῶ γνωρίζει ὅτι θά πάει στήν κόλαση, ἀντί νά μετανοήσει, ἐργάζεται πυρετωδῶς καί ἀκαταπαύστως γιά νά πάρει πολύ κόσμο μαζί του, εἰ δυνατόν ὅλη τήν ἀνθρωπότητα.
Φυσικά «καί πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ. 16,18), ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ θά παραμείνει εἰς τόν αἰῶνα, ἀλλά σίγουρα χάνονται πολλοί Ὀρθόδοξοι πού ἀκολουθοῦν τά χνάρια τῶν μή ὀρθοτομούντων τόν Λόγο τῆς Ἀληθείας καί πολλοί αἰρετικοί μέ καλή προαίρεση πού πιθανόν νά ἐπέστρεφαν στήν Ἐκκλησία, ἀντί νά ἀκοῦνε τήν ἀλήθεια καί νά συνέλθουν, βλέπουν "ὀρθοδόξους" καί μάλιστα κληρικούς ὑψηλά ἱσταμένους νά ἔρχονται πρός αὐτούς, ὀπότε ἐπαναπαύονται ὅτι αὐτοί εἶναι σωστοί κι ἔτσι χάνεται κάθε ἐλπίδα σωτηρίας τους.

Ὁ Θεός νά δώσει σέ ὅλους μας μετάνοια, γιατί θέλει πάντας σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν.
Ἀμήν, γένοιτο.

Ανώνυμος είπε...

«Οι διαφορές μας με τους παπικούς είναι κυρίως ιστορικές και όχι δογματικές!».
«Οι παπικοί στο δόγμα και στην πίστη είναι ακριβώς όπως είμαστε κι εμείς».

Τα προηγούμενα λόγια του Πατριάρχη, είναι ψευδή και απατηλά.

Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ και το ΑΛΑΘΗΤΟ του Πάπα Ρώμης (και τα δυο είναι ΔΟΓΜΑΤΑ πίστης της Παπικής ομολογίας), ΔΕΝ είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ διαφορές με την Ορθόδοξη Εκκλησία;

Ανώνυμος είπε...

Λόγια πλάνης του Πατριάρχη, σε καιρούς προδρομικούς του Αντίχριστου.

Μανιάτη Βηρσαβεέ είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο. Σε ένα σημείο διαφωνώ μόνο. Εκεί που αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει "κοσμική αντίδραση". Αυτό όμως δεν είναι υγιές. Διότι αν απουσιάσει η κοσμική αντίδραση, τότε θα υπάρξει Θεία και αυτό το είδαμε με τους πρόσφατους σεισμούς σε όλα τα Βαλκάνια, που δείχνει ότι ο Θεός είναι αντίθετος σε όλα αυτά τα άνομα σχέδια. Στόχος του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι το κοινό ποτήριο με τον Πάπα, δηλαδή η ένωση με τους Λατίνους και μετά και με τους άλλους αιρετικούς και μέσα από αυτή την ένωση να αναδειχθεί ο Πάπας της Ανατολής. Όμως άλλες οι βουλές των ανθρώπων, άλλα ο Θεός κελεύει. Η εποχή μας είναι άκρως ομολογιακή και ο Κύριος περιμένει πάρα πολλά από εμάς. Θέλει να μη δειλιάσουμε. Να τον ομολογήσουμε. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι θα ήθελε πολύ να ζει στην εποχή τη δική μας για να έχει ομολογία πίστεως. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να σωθούμε και να βοηθήσουμε να σωθούν και άλλοι. Όσοι βέβαια είναι πραγματικοί χριστιανοί και δεν κυνηγούν το προσωπικό τους όφελος, εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις. Ήδη από την εποχή της ψευδοσυνόδου του Κολιμπαρίου φάνηκαν οι προθέσεις και επιδιώξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη και αυτή τη στιγμή η Κρήτη θα γίνει κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων και θα χυθεί πολύ αίμα, για την ασέβεια. Θα πληρώσουμε όλοι για την ασέβειά μας. Τίποτε δεν θα μείνει έξω από την δικαιοσύνη του Θεού. Είναι καιρός για μετάνοια και η μετάνοια αφορά και την απομάκρυνσή μας από τις προσωπικές μας αμαρτίες, αλλά και την απομάκρυνσή μας από τις λογής-λογής αιρέσεις. Η Εκκλησία μας υπό την σημερινή της ηγεσία δυστυχώς κατρακυλά στην αίρεση. Ακολουθεί ένα δρόμο χωρίς επιστροφή και σε λίγο καιρό, αν δεν αντιστραφεί η κατάσταση θα πρέπει να φύγουμε από μέσα, διότι δυστυχώς και εμείς οι ίδιοι θα γίνουμε ένα με την αίρεση. Και δεν μπορεί να γίνει δεκτό αυτό που λένε ορισμένοι ότι εάν μετανοούν για τις προσωπικές τους αμαρτίες δεν έχουν πρόβλημα, διότι μέσα στην αίρεση δεν λειτουργεί τίποτε, εφόσον δεν υπάρχει η παρουσία του Αγίου Πνεύματος που ζωογονεί όλο το Θεσμό της Εκκλησίας. Δυστυχώς όταν οι άνθρωποι τυφλώνονται από τα πάθη τους χάνουν την αίσθηση του μέτρου, εφόσον λείπει από τη ζωή τους το Άγιο Πνεύμα και για αυτό μεγάλοι άγιοι και μάρτυρες, όπως οι Άγιοι Ραφαήλ και Νικόλαος έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις αιρετικές θέσεις του Κων/νου Παλαιολόγου και ο Θεός τους αξίωσε να μαρτυρήσουν και να λάβουν τον της Δικαιοσύνης Του στέφανον

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com