4 Δεκ 2019

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος-Επί θύραις ο οικουμενισμός: πόσο ταλαίπωροι είμαστε όταν ενδίδουμε σε σκοπιμότητες.

απόσπασμα ομιλίας του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
… Όταν ενεφανίσθη ο γνωστικισμός, δηλαδή ο οικουμενισμός στην παλαιά του φόρμα (που ήταν συγκρητισμός -αυτό το ανακάτωμα), η Εκκλησία τον επολέμησε τον γνωστικισμό (τον οικουμενισμό).  … Λυπούμαι, πολύ λυπούμαι που ούτε μια φορά δεν άκουσα όλα μου τα χρόνια κανένα κήρυγμα, πουθενά, ποτέ, που να κάνει αναφορά εις τον γνωστικισμόν. Πουθενά. Ποτέ, δεν το άκουσα αυτό, όσων χρονών είμαι.
Δυστύχημα, θα έλεγε κανένας Γιατί κύριοι; Δεν βλέπετε κίνδυνο εις τον γνωστικισμόν; Δεν βλέπετε τι εμφανίζεται; Και που σας έλεγα μια περασμένη φορά ότι ο γνωστικισμός είναι η ψυχή της θεοσοφίας, η οποία είναι η ψυχή του μασονισμού. Δηλαδή, τί είναι ο γνωστικισμός; Η ψυχή του μασονισμού. Είναι η φιλοσοφία του μασονισμού, του τεκτονισμού. Δεν το βλέπετε αυτό; Δεν το βλέπετε;
… Δεν έχετε ακούσει την φράση, την κουβέντα, ότι αυτός ο Δεσπότης, ή αυτός ο Πατριάρχης, ή αυτός ο Αρχιεπίσκοπος -όποιος, έχουμε αρκετούς Αρχιεπισκόπους- ότι είναι οικουμενιστής; Δεν το έχετε ακούσει; Δεν έχετε ακούσει ότι αυτός ο θεολόγος είναι οικουμενιστής; 
Και για να γνωρίζομε, να σας πω ακόμη δυό λόγια. 
Το πρώτο βήμα του οικουμενισμού -και προχωράει, προχωράει και δεν λογαριάζει τίποτα- το πρώτο βήμα είναι η ένωσις Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών. Το πρώτο βήμα, με αυτό που λέμε, που δουλεύει τώρα κάποιες δεκαετίες, το λεγόμενο διαβόητον «Παγκόσμιον Συμβούλιον των Εκκλησιών». Κάπου-κάπου, λέμε εμείς οι Ορθόδοξοι: Τί βγάζουμε με το να πηγαίνουμε εις αυτό το «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών»; Τι βγάζουμε; Βγάζουμε τίποτα; Έγινε κανείς από αυτούς Ορθόδοξος;
Στο δεύτερο βήμα του οικουμενισμού είναι. Προσέξετε. Αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκε.. Κι αν ξέρατε από ποιον. Αν ξέρατε από ποιον. Μέγαν Ιεράρχην. … Τι να το κρύψω; Το είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τι να το κρύψω. [σ.σ αξίζει να το ακούσετε αυτό, στο 10.50 του βίντεο].
Στο δεύτερο βήμα είναι ο προσεταιρισμός Ιουδαϊσμού και Μωαμεθανισμού. Η Ρώμη είναι έτοιμη να το κάνει. Κάποιες συμμαχίες της Ρώμης με τους Μωαμεθανούς εναντίον των Ορθοδόξων στην Σερβία, στην Γιουγκοσλαβία, είναι τοις πάσι γνωστόν. Το λέγουν οι δημοσιογράφοι, δεν το λέγουν οι Χριστιανοί.
Ένωσις λοιπόν μετά από την ένωση Ρωμαιοκαθολικών, Ορθοδόξων και Προτεσταντών, με τον Ιουδαϊσμό και τον Μωαμεθανισμό. Εννοείται, όχι ότι οι Μωαμεθανοί θα πιστέψουν, Όχι. Με τις θέσεις που υπάρχουν. 
Δεν είπε, προς γνώσιν, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ότι παρεξηγήσαμε, λέει, εμείς οι Ορθόδοξοι τον Μωάμεθ! Τον παρεξηγήσαμε! Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Θεού! Σε τίποτα δεν μας έβλαψε ο Μωαμεθανισμός -άκουσον, άκουσον- ενώ εμείς αδικήσαμε τον Μωάμεθ! 
Δηλαδή δεν μας έβλαψε σε τίποτα, έ; Όλοι οι νεομάρτυρες επί επικρατείας Μωαμεθανισμού; Και όταν είναι άνθρωποι τόσο φανατισμένοι, δεν μας έβλαψαν σε τίποτα; Και όταν έχουν εξισλαμίσει.. Όπου πάτησαν οι Τούρκοι το πόδι τους, οι Άραβες πρώτα, που σάρωσαν όλες τις Εκκλησίες της Βορείου Αφρικής; Πού είναι οι Αρχαίες Εκκλησίες της Βορείου Αφρικής; Πού είναι; Δεν υπάρχει καμμιά. Ακούστε. Καμμιά. Και πέρασαν μέχρι την Ισπανία και ήσαν έτοιμοι να μπουν μέσα στην καρδιά της Ευρώπης. Όταν στην Μικρά Ασία εξισλάμισαν όσοι Έλληνες βρέθηκαν εκεί. Όταν εξισλάμισαν τα παιδιά από το παιδομάζωμα και τους έκαναν γενίτσαρους. Α, δεν μας έβλαψαν τίποτα, έτσι; Και όταν σήμερα υπάρχει έναν ισλαμικόν κράτος, το οποίον δεν ξέρομε τι είδους επιπτώσεις θα έχει δια την (ακόμη τέλος πάντων) λεγομένη Χριστιανική Ευρώπη; Δεν μας έβλαψαν!
Λοιπόν. Έκκλησις να προσέξουμε παρακαλώ τον Μωαμεθανισμό.
Γιατί αυτή η έκκλησις;
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ
Ο Ελληνισμός της Αλεξανδρείας έχει μείνει ελάχιστος, όπως ελάχιστος έχει μείνει και ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως. Δύο, δυόμιση χιλιάδες είναι στην Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες. Άλλοι περίπου τόσοι είναι στην Αλεξάνδρεια. 
Φοβάται λοιπόν ο Πατριάρχης ότι αν χάσει ολότελα το ποίμνιό του δεν θα είναι Πατριάρχης.
Ενθυμείστε πως εξεδιώχθησαν οι Έλληνες -δεν είναι πολλά χρόνια, 20-30 χρόνια- που εξεδιώχθησαν οι Έλληνες της Αλεξανδρείας, της Αιγύπτου και έχασαν και τις περιουσίες των, όταν εξεδιώχθη ο Βασιλιάς ο Φαρούκ. Κι εκεί εστράφησαν και εναντίον των ξένων, βέβαια μη εξαιρουμένων και των Ελλήνων. Εκεί είχε αναπτυχθεί πάρα πολύ καλά ο Ελληνισμός και η Ελληνική Πόλις Αλεξάνδρεια που την είχε ιδρύσει ο Μέγας Αλέξανδρος. Και τώρα θέλουν να ιδρύσουν πανεπιστήμιο -πρόσφατο είναι αυτό- στην Αλεξάνδρεια για να ξαναγίνει μαγνήτης, να ελκύσει Έλληνες. Φοβάμαι όμως, το υποπτεύομαι πάρα πολύ, δεν σας το λέω σίγουρα αλλά το υποπτεύομαι πάρα πολύ, ότι αυτό θα είναι στα χέρια του μασονισμού. Γιατί το υποπτεύομαι; … Έγινε ένα συνέδριο εις τους Δελφούς για την απόφαση να γίνει το πανεπιστήμιο εις την Αλεξάνδρεια. Μα εκεί συνήθως γίνονται συνέδρια των μασόνων, των τεκτόνων, των ανθρώπων που δεν έχουν καμμία σχέση με την Εκκλησίαν και τον Χριστόν. …
Έτσι λοιπόν, νομίζουμε ότι με αυτούς τους τρόπους θα μείνουμε εις την Αλεξάνδρεια, εις την Αίγυπτο.
ΠΟΣΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Αν δούμε το θέμα μας υπό το πρίσμα της Αγίας Γραφής, θα πούμε το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Γι’ αυτό μας έδιωξε ο Θεός από την Κωνσταντινούπολη, κι έμεινε πληθυσμός ούτε μιας κωμοπόλεως, με αρχηγό θα λέγαμε τον Οικουμενικό, ως Μητροπολίτη τρόπον τινά της εκεί Ελληνικής κοινότητος. Κι άλλοι περίπου τόσοι είναι στην Αλεξάνδρεια.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΘΕΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΔΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟ.. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ…
ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. 
ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ…
Απομαγνητοφώνηση Φαίη.Τας Θύρας Τας Θύρας.
Πηγή βίντεο patroparadotosevas

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ.Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com