5 Νοε 2019

Απάντηση στον μητροπολίτη Δημητριάδος – και όχι μόνο


Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτη Δημητριάδος

Απάντηση στον μητροπολίτη Δημητριάδος – και όχι μόνο
Κώστας Καραΐσκος
Με αφορμή πρόσφατες, φιλομεταναστευτικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, όπου ο τελευταίος τολμάει να κρίνει ως μη Έλληνα και μη Χριστιανό(!) όποιον «αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες», σημειώνω ορισμένες σκέψεις.
Σεβασμιώτατε, κι εσύ και όλοι όσοι χρησιμοποιείτε την ελλαδική Εκκλησία και τη θέση σας σ΄ αυτήν, για ρόλους όχι μόνο άσχετους με την αποστολή Της αλλά και συνάδοντες με τους σχεδιασμούς της διεθνούς Μαφίας, θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αντί να τρέχετε πίσω από κάθε κέλευσμα της πολιτικής εξουσίας, η οποία με τη σειρά της υπηρετεί τα ξένα της αφεντικά, θα έπρεπε να πάρετε μια θέση κοντά στον ελληνικό λαό που ιδίως σήμερα δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως. Λαό πτωχευμένο υλικά και πνευματικά, λαό που δεν έχει από πού να πιαστεί τη στιγμή που αμφισβητείται το ύστατο δικαίωμά του, για μια πατρίδα δική του.

Δεν είπατε λέξη για την ληστεία που γίνεται από δεκαετίας σε βάρος της Ελλάδας από τα διεθνή καρτέλ συμφερόντων. Ψελλίσατε λίγα -και αργά, μετά τη λαϊκή πίεση- για την προδοσία της Μακεδονίας από τα κνώδαλα της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν λέτε και τώρα τίποτε για το δικαίωμα του Έλληνα σε μια ασφαλή και ελληνική χώρα, αντάξια εκείνων που χύσανε το αίμα τους για την (όποια) ελευθερία μας. Αντιθέτως, τώρα βγαίνετε να αμφισβητήσετε το δικαίωμά μας αυτό και να πείτε ότι ««στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε»!!!
Σεβασμιώτατε, αφού δεν έχεις το ακαταλόγιστο, δεν μπορώ παρά να διαβάσω στις δηλώσεις αυτές μια συνειδητή ταύτιση με τους εχθρούς του ελληνικού λαού. Μόνον έτσι ερμηνεύεται η μεταμφίεση ενός διεθνούς πολιτικού ζητήματος σε «ανθρωπιστικό» (και …χριστιανικό καθήκον). Και για να τελειώνουμε: η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν στρέφεται κατά της παράνομης μετανάστευσης γιατί έχει κάτι εναντίον κάποιων προσώπων, μουσουλμάνων ή μη. Θέλει απλώς να διατηρήσει ο τόπος μας τον χαρακτήρα που κράτησε επί χιλιετίες, η δε κοινωνία να μην απωλέσει ό,τι απέμεινε από την συνοχή και την λειτουργικότητά της. Να αναφέρω χιλιάδες ονόματα κληρικών που τίμησαν το ράσο και την ελληνική τους καταγωγή συγχρόνως; Προφανώς περιττεύει. Το «νηστικό παιδί» στο οποίο αναφέρεσαι, θα το φροντίσει ο Έλληνας ως άνθρωπος, όμως την πείνα ή την δυστυχία της υφηλίου δεν μπορεί να την σβήσει, γιαυτό και δεν τη θέλει στην πόρτα του. Αν εσύ νιώθεις ευθύνη για κάθε άνθρωπο, σε πληροφορώ ότι ο Τρίτος Κόσμος είναι γεμάτος από τέτοια παιδιά, που δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα, είναι αυτός λόγος να μείνουν στην πείνα; Ουδείς σε εμποδίζει να αφήσεις εδώ τον δεσποτικό μισθό σου (που εμείς καταβάλουμε) και να πας να τα φροντίσεις εκεί, όπως άλλωστε κάνουν ήδη τόσοι κληρικοί μας. Εδώ χρειαζόμαστε ηγετική παρρησία για την ελληνική επιβίωση, όχι μεταφυσικές δικαιολογίες για τη νεοταξίτικη ατζέντα.
Κώστας Καραΐσκος, Κομοτηνή
Παράταξη Πολιτών «Σπάρτακος»
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Όποιος αρνείται την προσφορά στους πρόσφυγες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος»
Η μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, είναι η φύση της. Το ξέρουν οι άνθρωποι που προσφέρουν και ετοιμάζουν το φαγητό» δήλωσε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και πρόσθεσε ότι «το έλλειμμα συντονισμού δείχνει χάος αλλά εμείς τρέξαμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στις επαρχίες οι πρώτοι που έτρεξαν (να βοηθήσουν τους πρόσφυγες) ήταν οι ιερείς.
Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».
Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Ισλαμιστών στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε: «Και εγώ ανησυχώ αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τους προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τί είναι Θεός και τί τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο».
Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες. Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.

Efstathios Efstathios είπε...

Άγιε Δημητριάδος να κάμετε Αγάπη και να πάτε με τη συνοδεία σας να καθαρίσετε τα αφοδεύματα, των κατ' εσάς "προσφύγων", που αφήνουν στα Εξωκλήσια μας στα νησιά!!! Ποιός σας είπε ότι οι Έλληνες δεν αγαπούν τους πρόσφυγες? Έχετε εισπράξει εσείς κάτι τέτοιο? Είναι στα σχέδια της μετά Πατερικής θεολογίας η διαστροφή των εννοιών? Άλλο πρόσφυγας και άλλο πληρωμένος έποικος!!! Και δεν κατανοώ, ως ελάχιστος αμαρτωλός της Στρατευομένης Εκκλησίας, το ξέσπασμα σας υπέρ των πληρωμένων εποίκων, αντί να κλαίτε και να οδύρεστε και να τα βάζετε με τις κυβερνήσεις που προδίδουν την Ελλάδα συνεχώς και νομιμοποίησαν τις εκτρώσεις με αποτέλεσμα από τη σκοτεινή δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα να έχουμε δολοφονήσει δυο Ελλάδες!!! Τελικά σε ποιους απευθύνεστε? Οι πολιτικοί μας μια χαρά "ΑΓΑΠΟΥΝ" τους "πρόσφυγες", όσο για τους πολίτες αν διαμαρτύρονται να τους πείσετε εσείς με το βίωμα σας. Κάντε το πρώτο βήμα. Παραχωρήστε εκτάσεις και κτίρια της Μητροπόλεως σας. Άλλωστε λεφτά έχουν οι "πρόσφυγες", κάπως θα τα βολέψετε!!!
Ασπάζομαι τη δεξιά σας και εύχομαι ο Καλός Θεός να μας φωτίζει όλους!!!

Παναγιώτης είπε...

Μπράβο κ.Καραίσκο.
Αίσχος Σεβασμιώτατε Δημητριάδος.
Αυτη είναι η διάκριση σας ως Ποιμενάρχης.
Αλοίμονο μας πέσαμε σε λύκους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com