29 Οκτ 2019

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνώρισε και επίσημα την Εκκλησία της Ουκρανίας– Η επιστολή

Την ειρηνική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έχει ημερομηνία 21 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά το συλλείτουργο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Θεσσαλονίκη.
Η Εκκλησία της Ελλάδος με την επιστολή αυτή, γίνεται η πρώτη Εκκλησία που επισήμως αναγνωρίζει την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ουδέν δέδοικα ως επισκόπους πλην ολίγων"!
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε, όταν θα γίνει κάποιο συλλείτουργο στην Ελλάδα με σχισματικούς Ουκρανούς, να ειδοποιείται εγκαίρως και δημοσίως το πλήρωμα της Εκκλησίας (αναφέροντας την μέρα και τον ναό), για να απέχουμε συνειδητά από εκείνο τον ναό τη συγκεκριμένη μέρα.
Δεν θα θέλαμε να βρεθούμε απληροφόρητοι σε κάποιο ναό, από τον οποίο θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε αμέσως σε περίπτωση συλλείτουργου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανάξιος αρχιεπίσκοπος αναγνώρισε τους σχισματικούς! Πού καταντήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που αξίζει.
Γιατί παραπονιέστε;

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται και από τη φωτογραφία τι σκέφτονται "καλά πάει το σχέδιο"!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα θέλατε να υπήρχε στις ανώτατες Εκκλησιαστικές θέσεις; Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός;
Ο Άγιος Νεκτάριος όμως ΔΕΝ θα δεχόταν τις πάμπολλες Εκκλησιαστικές "ανομίες" που γίνονται σε κάθε επίπεδο μέσα στο πλήρωμα της Εκκλησίας.
Αντίθετα, στην υπάρχουσα Εκκλησιαστική κατάσταση, οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι ψευτο-βολεμένοι.

P.G είπε...

Το δένδρο του κακού ωρίμασε και δίνει τους καρπούς του. Αν δεν είχαν εκδιωχθεί οι 12 μητροπολίτες το 74, η σύνθεση της ιεραρχίας θα ήταν διαφορετική. Ας απολαύσουμε τους καρπούς της κακίας μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο γηρας τοσο μεγαλη πτωση Αρχιεπισκοπε Ιερωνυμε .
Κριμα, διοτι συντομα θα απολογηθητε στον Κυριο.
Ευχης εργο θα ητανε να ειχατε την καλην απολογιαν,
αλλα δυστυχως μαλλον αστοχησατε ως προς την πιστιν.
Μετανοηστε πρωτου ειναι πολυ αργα για εσας
και για το σχισμα που επιφερατε στην Εκκλησια.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για μία από τις πλέον μελανές σελίδες στην ιστορία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος! Πρόκειται περί πρωτοφανούς καταντήματος!
Η διοίκηση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος μεταβλήθηκε σε θεραπαινίδα του διαρκώς παραπαίοντος Φαναρίου και σε ένα ακόμη εκκλησιαστικό, εν Ανατολή, παράρτημα του State Department.
Συντόνισε, εν προκειμένω, την πρακτική της με αυτή του παπάτου του Βοσπόρου.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο Β’ και η πλειοψηφία των Ελλαδιτών αρχιερέων, αγνόησαν τις σώφρονες και προειδοποιητικές φωνές των ορθοφρονούντων μητροπολιτών καθώς και την έμπονη κραυγή αγωνίας του εντίμου κλήρου και του πιστού λαού, και επέλεξαν την ολισθηρή ατραπό της «αναγνωρίσεως» μίας ανυπάρκτου, εκκλησιαστικώς, δομής, ευτελίζοντας το προσωπικό τους κύρος, κατασκανδαλίζοντας τους πιστούς και συντελώντας στη διεύρυνση του ήδη προκληθέντος σχίσματος, θέτοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, τις βάσεις προκειμένου αυτό να καταστή πανορθόδοξο.
Βαβαί της απονοίας των!
Απομένει η αντίδραση του πατριαρχείου Μόσχας, την οποία, ήδη, έχουν προδιαγράψει οι σχετικές δηλώσεις Ρώσων εκκλησιαστικών αξιωματούχων.
Ο δε Αθηνών Ιερώνυμος ο Β’, αποδείχθηκε, για μία ακόμη φορά, κατώτερος των περιστάσεων και πάντη ακατάλληλος να ηγείται της ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ Εκκλησίας της Ελλάδος. Αντί για κεφαλή, απεδείχθη ουρά!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com