6 Σεπ 2019

Συνάντηση του προεδρείου της ΠΕΘ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

6.9.2019
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Θ. στον Αρχιεπίσκοπο
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρ. του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο γεν. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης και ο Ταμίας κ. Λέων Μπρανγκ.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή πορεία με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως συζήτησαν «θέματα που έχουν αιχμές, που θέλουν συζήτηση, αλλά έχουμε και όρεξη όλοι μαζί να αγωνιστούμε να ξεπεραστούν οι διάφορες δυσκολίες. Ήταν μία συνάντηση ευχών, συνάντηση επικοινωνίας για τα διάφορα προβλήματα και αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε σε ένα μήνα, ώστε να εξετάσουμε καινούργιες καταστάσεις, καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση και με τα σχολεία μας και με τις οικογένειές μας και με τη Δικαιοσύνη και με την πολιτεία και επομένως έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο αγώνα που θα προσπαθήσουμε με ειρήνη, με γαλήνιο τρόπο, να φέρουμε καλή ατμόσφαιρα στα παιδιά μας στα σχολεία».
Από την πλευρά του ο πρ. Της ΠΕθ κ. Ρεράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και υπογράμμισε πως «υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά με τη βοήθεια και συμβολή του Αρχιεπισκόπου νομίζω θα λυθούν και για το μάθημα των Θρησκευτικών όπου ο Μακαριώτατος ως γνωστόν ζητάει να έχει ορθόδοξο προσανατολισμό αναμένοντας και τις νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για αυτό, όπως είπε, ο Μακαριώτατος θα βρεθούμε στο τέλος του μήνα για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης ecclesia.gr
Με το προεδρείο της ΠΕΘ
Σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου εδέχθη στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Ηρακλή Ρεράκη, τον γεν. Γραμματέα κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη και τον Ταμία κ. Λέοντα Μπρανγκ.
«Αυτή η συνάντηση ήταν συνάντηση ευχών, συνάντηση επικοινωνίας για τα διάφορα προβλήματα και δώσαμε ένα ραντεβού μετά από ένα μήνα να ξαναβρεθούμε για να εξετάσουμε τις καινούργιες καταστάσεις, τα καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση με τα σχολεία, με τη Δικαιοσύνη και με την πολιτεία» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΘ, κ. Ηρακλής Ρεράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και τόνισε: «Υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα, αλλά με τη δική του βοήθεια και συμβολή νομίζω ότι θα λυθούν»
Η συνάντηση αυτή έγινε στον απόηχο της εγκυκλίου που κυκλοφόρησε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές και φέτος θα διδαχθούν το μάθημα των θρησκευτικών με «φακέλους σπουδών» δηλαδή με την «ύλη» των δύο προηγούμενων υπουργών Παιδείας κ. Φίλη και Γαβρόγλου.
Συμμαχία Ιερώνυμου με θεολόγους στον αγώνα για το θρήσκευμα
newsbreak.gr,6-09-2019
Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) είχε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συνάντηση έγινε και στον απόηχο της απόφασης που εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απαιτώντας από το υπουργείο να αλλάξει το καθεστώς για τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών και να σταματήσει την καταγραφή στοιχείων ιθάγενειας και θρησκεύματος.
Ο Αρχιεπίσκοπος και οι θεολόγοι καθηγητές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο τέλος του μήνα, αφότου έχει βγει και η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών του Κώστα Γαβρόγλου.
Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε το στίγμα των κινήσεων ανάμεσα στην Εκκλησία και τους θεολόγους εκπαιδευτικούς. Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με το προεδρείο της ΠΕΘ ανέφερε ότι «υπάρχουν ακόμα θέματα που έχουν αιχμές που θέλουν συζήτηση, αλλά έχουμε και όρεξη όλοι μαζί να αγωνιστούμε να ξεπεραστούν οι διάφορες δυσκολίες. Αυτή η συνάντηση ήταν συνάντηση ευχών, συνάντηση επικοινωνίας για τα διάφορα προβλήματα και δώσαμε ένα ραντεβού μετά από ένα μήνα να ξαναβρεθούμε για να εξετάσουμε καινούργιες καταστάσεις, καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση και με τα σχολεία μας και με τις οικογένειές μας και με τη Δικαιοσύνη και με την πολιτεία και επομένως έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο αγώνα που θα προσπαθήσουμε με ειρήνη με γαλήνιο τρόπο να φέρουμε καλή ατμόσφαιρα στα παιδιά μας στα σχολεία

Από την πλευρά της ΠΕΘ, ο πρόεδρός της Ηρακλής Ρεράκης τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα, αλλά με τη βοήθεια και συμβολή του Αρχιεπισκόπου τα προβλήματα θα λυθούν και για το μάθημα των Θρησκευτικών όπου ο Μακαριώτατος ως γνωστόν ζητάει να έχει ορθόδοξο προσανατολισμό αναμένοντας και τις νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com