16 Αυγ 2019

Ο Ολβίας Επιφάνιος, λειτουργός στη Μητρόπολη Λαγκαδά το 15αύγουστο. Συλλειτούργησε με κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο Ολβίας Επιφάνιος, Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, λειτουργός στη Μητρόπολη Λαγκαδά, το 15αύγουστο
Με την ευλογία του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, 

όμιλος κληρικών και λαϊκών προσκυνητών από την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ουκρανίας -κυρίως από την πόλη Ρίβνε- που πραγματοποιούν εδώ και αρκετές ημέρες προσκυνηματικό ταξίδι στην Ελλάδα, συμμετείχαν χθες, 15 Αυγούστου 2019, στην πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, με ιερουργούντα τον Θεοφ. Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, τον πρώτο Έλληνα Επίσκοπο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, που εξελέγη και χειροτονήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Κίεβο. Μαζί με τον Επίσκοπο και τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησαν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.
Πρόκειται για τους ίδιους Ουκρανούς προσκυνητές που πρόσφατα είχαν συλλειτουργήσει με τον Καθηγούμενο Αλέξιο και μέλη της Αδελφότητός του, στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, κατά την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, την 9η Αυγούστου 2019 (27 Ιουλίου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).
Οι ύμνοι της θείας Λειτουργίας εψάλησαν τόσο στα ελληνικά όσο και στα ουκρανικά, ως ένα ορατό σημείο της ευχαριστιακής κοινωνίας και πνευματικής ενότητας ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες και τους δύο λαούς, Έλληνες και Ουκρανούς Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος συνεχάρη όλους επί τη μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ευχαρίστησε θερμά τους Ουκρανούς προσκυνητές για τη συλλειτουργία και την συμπροσευχή.













Δείτε σχετικά και:

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία της Ελλάδος δυστυχώς θα αποδεχθεί την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Μόνη λύση η εφαρμογή του 15ου Ιερού Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.

Δημήτριος Αθανασός είπε...

Αίσχος και ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Θεός ου μυκτηρίζεται. Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς. Κατά τον λαό κι οι άρχοντες...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί όλοι οι παπάδες, που συμμετέχουν στο συλλείτουργο, δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται; Δεν ξέρουν τίποτε; Φαίνεται πως κάνουν υπακοή! Ε, βέβαια, είναι η μεγάλη τους αρετή και η πιο ακίνδυνη! "Το είπε ο δεσπότης" και όλα καλά!!! Έχουν ήσυχο το κεφάλι τους!!! Τους ασφαλίζει και από διάφορους δεσποτικούς μπελάδες! Τα επίχειρα της δειλίας θα τα δοκιμάσετε στο πετσί σας, παπάδες! Μακάρι να μην είναι αργά για τον καθένα σας!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:28 μ.μ. ο 15ος Ιερος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου μιλάει για αιρέσεις γυμνή τη κεφαλή. Μην λες ό,τι σου κατέβει στην κούτρα!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:40 πμ: Η ουκρανική ιστορία είναι οικοδομημένη πάνω σε πολλές αιρέσεις - του οικουμενισμού (περιέχει ένα σορό αιρέσεων καθεαυτού), του εθνοφυλετισμού, του παπισμού, του ουνιτισμού. Και εάν γρατσουνίσουμε λίγο, θα βρούμε και άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:40 της 17/8 πρόσεχε λίγο την πέννα σου ... γιατί μπορεί να μην είμαι θεολόγος αλλά αν δεν απατώμαι και το πρωτείο εξουσίας του Πάπα που θέλουν κάποιοι να μιμηθούν, και πολλά άλλα που δεν χωράνε εδώ να τα γράψω, εκκλησιολογικές αιρέσεις είναι και λέγονται. Και με τον πρώτο ανώνυμο σχολιαστή που υβρίζεις πάντως δεν συμφωνώ· ότι δηλαδή η Εκκλησία της Ελλάδος θα αποδεχθεί την κατάσταση.

The Cave Dweller είπε...

Ανώνυμος17 Αυγούστου 2019 - 10:40 π.μ.

Στο Κολυμπάρι δεν κηρύχθηκε αίρεση ?

Unknown είπε...

Η Εκκλησία της Ελλάδος,όπως και το Άγιον Όρος θα οδηγηθούν στον χωρισμό τους,στους αποδέχοντες και στους μην αποδεχοντες την αίρεση και το σχίσμα,για αυτό πρέπει να συγκληθεί επειγόντως Πανορθόδοξη σύνοδο που θα ασχοληθεί με την ληστρική ψευδοσυνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης και με το αυτοκέφαλο της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας. Διονύσιος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:10 και 3:23 μ.μ. ,
ο 10:40 π.μ. δεν έβρισε κανένα, μιλήσε απλά κάπως πιο λαϊκά για να γίνει πιο κατανοητός.

Ανώνυμε 3:10 και 3:23 μ.μ. και παλαιοημερολογίτη κ.Βαρβέρη
Το Ουκρανικό Σχίσμα δεν είναι ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου και δεν είναι αίρεση για να εφαρμοστεί ο 15ος Ιερος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου. Ο 15ος Ιερος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου μιλάει για αιρέσεις γυμνή τη κεφαλή. Μην λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι μας.
Δεν μπορεί να σιγοντάρουμε τα σχίσματα και να επικαλούμαστε τον 15ο Ιερο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.
Στο Ουκρανικό Σχίσμα δεν μπορεί να έχει εφαρμογή ο 15ος Ιερος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου. Αυτό είναι πολύ απλό και δεν δικαιολογούνται μπερδέματα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν σκεφθείς πόσο μεγάλο κακό είναι το σχίσμα 3:23 μ.μ. και πόσο άσχετος είναι ο 15ος Κανόνας θα δεις ότι λίγα πολύ είπε και πολύ ευγενικά ο 17 Αυγούστου 2019 - 10:40 π.μ.
Και δώσε λίγη προσοχή στη φαντασία σου να μην βλέπει βρισιές στο πουθενά. Καθόλου μα καθόλου δεν έβρισε ο 10:40 πμ.

Ανώνυμος είπε...

Η ουκρανική ιστορία είναι διαφορετική από τον οικουμενισμό.
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Τι δέν καταλαβαίνετε; Ο κ, Βαρθολομαῖος σε ἀντεκδίκηση γιά τήν ἀποχή τοῦ Ρωσίας ἀπό τή Σύνοδο τῆς Κρήτης ἀναγνώρισε ὡς Αὐτοκέφαλο Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας διάφορους ἀχειροτονήτους καί καθηρημένους ἀπεσχισμένους ἀπό τήν κανονική Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας, οἱ ὁποῖοι εἶχαν κανονικῶς καταδικασθεῖ κάποιοι καί ἀφορισθεῖ ἀπό τήν Ἐκκλησία τῆς Ρωσίας γιά ἠθικά καί ἄλλα κανονικά παραπτώματα. Ἡ νέα ἐκκλησία πού δημιούργησε ὁ κ. Βαρθολομαῖος φανέρωσε ἀμέσως τό νεωτεριστικό καί οἰκουμενιστικό πρόσωπό της δηλώνοντας ὅτι θέλει νά ἐφαρμόσει μεταρρυθμίσεις καί νεωτερισμούς ὅπως τήν ἀλλαγή τοῦ ἡμερολογίου, τήν προσέγγιση πρός τούς Οὐνίτες τοῦ Πάπα, τήν ἀνοχή στήν ὁμοφυλοφιλία κ.ἄ.π. Καμμία τοπική ὀρθόδοξη ἐκκλησία δέν ἔχει μέχρι τώρα δεχθεῖ νά ἀναγνωρίσει τήν νέα ἐκκλησία πού δημιούργησε τό Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως ἐνῶ ὅλοι ἀναγνωρίζουν τήν ὑπάρχουσα τοπική ὀρθόδοξη Ἐκκλησία πού ὑπάγεται στό Πατριαρχεῖο Μόσχας. Τέλος, ἡ ἴδια ἡ νέα ἐκκλησία ἄρχισε νά διασπᾶται διότι ὁρισμένοι ἐκ τῶν συμφωνησάντων πρώην σχισματικῶν καταγγέλουν τό Πατριαρχεῖο γιά ἐξαπάτηση καί κρυφές σκοπιμότητες. Ἔτσι ἀπό τήν ἐπιδιωχθεῖσαν κατά δήλωση τοῦ Φαναρίου ἕνωση τῶν σχισμάτων ἐν Οὐκρανία σήμερον προέκυψαν περισσότερα ἀπό πρίν. Ὁ κ. Βαρθολομαῖος ὡς φαίνεται προκειμένου νά σπάσει τήν ἀντίρρηση καί ἄρνηση τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν νά ἀναγνωρίσουν τό νέο μόρφωμα πού δημιούργησε πιέζει φορτικά τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καί τό Ἅγιον Ὄρος νά παρασπονδίσουν καί νά στηρίξουν τά τετελεσμένα πού δημιούργησε. Καί φαίνεται ὅτι κάτι καταφέρνει σιγά-σιγά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com