16 Ιουλ 2019

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Ο Ορθόδοξος κόσμος να παραμείνει ενωμένος και να μην υποκύψει σε πολιτικά και γεωστρατηγικά παίγνια ”


Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι οι εορτάζοντες 630 Άγιοι Πατέρες που συνεκάλεσαν την Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενική Σύνοδο ορθοτόμησαν τον λόγο της αληθείας, κατεδίκασαν το ψεύδος και την πλάνη και διαφύλαξαν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, την ενότητα εκείνη για την οποία προσευχήθηκε ο Κύριος στον Ουράνιο Πατέρα Του, προ του Πάθους Του στην Γεθσημανή. Θεματοφύλακας της ενότητος της πίστεως και της κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος είναι το Σώμα του Χριστού, ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας, κατά τον Απόστολο Παύλο (Α’ Τιμ. 3:15).

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι υπάρχει έμφυτη στους ανθρώπους η επιθυμία για ενότητα. Γι’αυτό ανά τους αιώνες έγιναν προσπάθειες και συνεχίζονται έως σήμερα ώστε οι άνθρωποι να ενωθούν, είτε με την  παγκοσμιοποίηση, είτε με την ίδρυση πολυεθνικών οργανισμών βλ. ΟΗΕ, Ε.Ε. Οι απόπειρες αυτές όμως είναι κίβδηλες και έχουν αποτύχει, καθότι δεν έχουν ως κέντρο τους τον Ιησού Χριστό και λειτουργούν καθαρά κοσμικά, με σκοπό την κυριαρχία και την επιβολή. Αιτία των διαιρέσεων και των σχισμάτων είναι ο εγωισμός. Η βαρύτατη αυτή ασθένεια γιατρεύεται με την ταπείνωση και με την χριστομίμητη ζωή, της οποίας χορηγός είναι η Αγία μας Εκκλησία.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος αφού καλωσόρισε τους πολυπληθείς προσκυνητές από Ρωσία, Ουκρανία και Βαλκανικές χώρες, υπογράμμισε την ανάγκη όλος ο Ορθόδοξος κόσμος να παραμείνει ενωμένος και να μην υποκύψει σε πολιτικά και γεωστρατηγικά παίγνια, που στοχεύουν στον διχασμό των πιστών. Δεν έχουμε παρά να μιμηθούμε τους Αγίους Πατέρες, ομολογώντας την Ορθόδοξη πίστη μας εν ενί στόματι και μια καρδία.  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ και δέσποτα, στην μητροπολιτική σας περιφέρεια γίνονται αυθαίρετες και προκλητικές οικουμενιστικές ενέργειες. Δεν παρακολουθείτε τα τελούμενα στην μητρόπολή σας; Πώς ασφαλίζετε το ποίμνιό σας; Δεν πιάνεστε εσείς οι δεσποτάδες! Τέτοια επιδεξιότητα στις υπεκφυγές του λόγου!!! Απίθανοι ελιγμοί και άλματα στις διατυπώσεις και άντε να καταλάβει ο κάθε απλός άνθρωπος τι θέλετε να πείτε. Μόνο η παγκοσμιοποίηση είναι η "ενωτική" κίνηση των ανθρώπων; Στον δικό σας πνευματικό χώρο, ποια είναι η δαιμονική ενωτική δύναμη; Πού είναι ο οικουμενισμός; Ο παπισμός; Και εντέλει ποιος είναι Ιησούς Χριστός, στο όνομα του οποίου θα γίνει η ένωση; Του Ιησού (όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι αιρετικοί)των Γιαχωβάδων, των αμέτρητων Προτεσταντών, των παντός είδους Μονοφυσιτών, των Παπικών; Τολμήστε να πείτε κάτι για τον Αληθινό Σωτήρα Χριστό, τον αποκαλυπτόμενο μόνο στους αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Μιλήστε πεντακάθαρα, ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος, σε όσους υποστηρίζουν και προωθούν τη "Νέα αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας", ότι:

Το καλό για να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλό και όχι πραγματικό κακό, πρέπει να γίνεται με καλό τρόπο και με καλές εσωτερικές προθέσεις.

Διονύσιος είπε...

Συγχαριτήρια στον ανωνυμο 1.33 μμ.

Ανώνυμος είπε...

Μην φθάσουμε όμως και στις ακραίες θεωρίες της ακραίας αποτείχισης. Που νομίζουν μερικοί ότι είναι υποχρεωτική και ότι δήθεν ενισχύουμε τους οικουμενιστές αν τους επικρίνουμε και δεν αποτειχιζόμαστε.

888 888 είπε...

Μἐνω ἔκπληκτος μὲ τὰ προηγούμενα σχόλια! Ὅλοι γνωρίζομε ὅτι "ο Ορθόδοξος κόσμος να παραμείνει ενωμένος και να μην υποκύψει σε πολιτικά και γεωστρατηγικά παίγνια, που στοχεύουν στον διχασμό των πιστών".
Τὸ παίγνιον λοιπὸν στὶς μέρες μας, στὴν συγκεκριμένη περιοχή (Ἑλλάς, Οὐκρανία), γίνεται ἀπὸ τὸν ἐγκάθετο τῶν ὑπερποντίων ἀμερικανῶν, προτεστάντου κύρ Πάιατ. Μέχρι τὸν Αὔγουστο τοῦ 2018, ὅλα πήγαιναν ὁμαλῶς. Τὸ οἰκουμ. πατριαρχεῖο ἐβεβαίωνε ὅτι δὲν θὰ ἀναγνωρίσει τὸν Φιλάρετο, ὁ μητρ. Ναυπάκτου εἴχε δημοσιεύσει τὸ θεολογικό του βιβλίο-ὁρόσημο διὰ τὴν σύνοδο τῆς Κρήτης ... ὅλα καλά, μέχρι ποὺ ἄρχισαν οἱ ἐπισκέψεις τοῦ ὑπερποντίου, & στὴν Κωνσταντινούπολι, & στὸν Ναυπάκτου.
Ἔκτοτε, ὁ περιεκτικός, πολιτικὸς ὅρος "κωλοτούμπα", μπῆκε καὶ εἰς τὸ ἐκκλησιαστικόν λεξιλόγιον!
Κωλοτούμπα ὁ μεγάλος, κωλοτούμπα καὶ ὁ μικρός, ὁ ὑποτελὴς εἰς τὴν τετάρτην βαθμῖδα ἱερωσύνης ποὺ κατέχει ὁ "πάπας τῆς Ἀνατολῆς", ποὺ μπορεῖ νὰ διαγράφη ἀποφάσεις ἀκόμη καὶ οἰκουμενικῶν συνόδων (βλέπε Κρήτη, περὶ κωλυμμάτων γάμου), ἀκόμη καὶ ὑπογραφὲς προκατόχων του, πρὸ 70 χρόνων (τοῦ πατριάρχου Βασιλείου, Βλέπε διαμάχη μὲ Ἀρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο), ἀλλὰ καὶ 340 χρόνων (!), τοῦ 1670 καὶ βγᾶλε (βλέπε Οὐκρανικόν).
Διὰ τὴν δήλωσιν λοιπόν τοῦ μητροπολίτου Νεκταρίου, ὄντως, ἀνακατεύθη ἡ Ἀμερικὴ εἰς τὰ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἀποσκοποῦσα εἰς τὸ ἴδιον αὐτῆς γεωπολιτικὸ συμφέρον, ἐνίσχυσε μὲ δηλώσεις της, ἐπανειλημένως τὸ πτρχεῖο, καὶ ἔδωσε τὸ σύνθημα "πῦρ ὁμαδόν" κατὰ τοῦ Πούτιν.
Γνωστά, σεβασμιώτατε, γνωστά!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com