18 Ιουλ 2019

ὁ πονηρὸς ἄνθρωπος ἐκ τοῦ πονηροῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει πονηρά

Τα κεριά τα ανάβουμε στην εκκλησία:
α. Για να δοξάζεται ο Θεός, που είναι το αληθινό και μοναδικό φως που φωτίζει κάθε άνθρωπο.

β. Για να διαλύσει το σκοτάδι της νύκτας και να μας παρηγορήσει από το φόβο του σκοταδιού.
γ. Για να φανερώσουμε ότι έχουμε χαρά στην ψυχή μας.
δ. Προς τιμήν των αγίων και των μαρτύρων της πίστεως μας, μιμούμενοι έτσι τους πρώτους χριστιανούς που άναβαν κεριά στους τάφους των Μαρτύρων.
ε. Για να συμβολίζονται τα καλά μας έργα, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου: «ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς».
στ. Για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες εκείνων που ανάβουν κερί και εκείνων υπέρ των οποίων το ανάβουν. Γι’ αυτό σε πολλούς ναούς διαφόρων περιοχών υπάρχουν ξεχωριστά μανουάλια όπου ανάβονται τα κεριά για τους ζωντανούς και για τους κεκοιμημένους.
(Οσίου Νικοδήμου Αγιορείτου, Εορτοδρόμιον, σ. 433)
Στην παρακάτω φωτογραφία από την τελετή του Αγιασμού στην Βουλή των Ελλήνων βλέπουμε δύο πρώην πρωθυπουργούς να μην μετέχουν στον θρησκευτικό όρκο όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους βουλευτές. Ο κος Τσίπρας και ο κος Παπανδρέου δηλώνουν άθεοι και αν κρίνουμε και από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που μετέχουν υποκριτικά, χαρακτηρίζονται και θεομπαίχτες. 
 Ας δούμε πως η Αγία Γραφή χαρακτηρίζει τέτοιους ανθρώπους:
" Ἢ ποιήσατε τὸ δένδρον καλόν, καὶ τὸν καρπὸν αὐτοῦ καλόν, ἢ ποιήσατε τὸ δένδρον σαπρόν, καὶ τὸν καρπὸν αὐτοῦ σαπρόν· ἐκ γὰρ τοῦ καρποῦ τὸ δένδρον γινώσκεται.
γεννήματα ἐχιδνῶν, πῶς δύνασθε ἀγαθὰ λαλεῖν πονηροὶ ὄντες; ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ.
ὁ ἀγαθὸς ἄνθρωπος ἐκ τοῦ ἀγαθοῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει ἀγαθά, καὶ ὁ πονηρὸς ἄνθρωπος ἐκ τοῦ πονηροῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει πονηρά."
(Ματθ. 12:33-35)
Η πατρίδα μας είχε την δυστυχία να εξουσιάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα από άθεους - θεομπαίχτες οι οποίοι απεδείχθησαν και αντιχριστιανοί. Εχθροί του Χριστού, εχθροί του χριστεπώνυμου ελληνικού λαού, ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες, δέντρα σάπια, γεμάτα από σαπρούς καρπούς, δολοπλόκοι, γεννήματα εχιδνών.
Να είναι βέβαιος ο ελληνικός λαός ότι με τέτοιες ηγεσίες αντίθεες, αντιχριστιανικές δεν πρόκειται να ξεφύγει από τον κύκλο της μιζέριας και της δυστυχίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν πιστεύεις δεν εμπαίζεις τον λαό, ούτε υποκρίνεσαι ευλάβεια.
Λες την αλήθεια πάντα ότι είσαι άπιστος ή άθεος.

Έχει κανείς Συριζαίος και Πασόκος αντίρρηση;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com