9 Μαΐ 2019

Οι Χριστιανοί αποτελούσαν στόχο

«Πόσοι από σας είσθε έτοιμοι να πεθάνετε για τον Χριστό;» ρώτησαν οι δάσκαλοι του Κατηχητικού  Σχολείου τα παιδιά της Εκκλησίας στη Μπατικαλόα, το πρωί του Καθολικού Πάσχα.

 Όλα τα παιδιά σήκωσαν τα χέρια τους. Λίγα λεπτά αργότερα, τέλειωσε το μάθημα. Tα παιδιά ξεχύθηκαν έξω για να παίξουν στην αυλή της εκκλησίας, ενώ οι ενήλικοι συγκεντρώθηκαν για την πρωινή λατρεία. Eκείνη ακριβώς τη στιγμή, o Ραμές, μέλος της εκκλησίας, απομάκρυνε έναν ύποπτο άνθρωπο από την αίθουσα. Ο ξένος ήταν βομβιστής αυτοκτονίας και ανατινάχτηκε, σκοτώνοντας τον Ραμές, 15 άλλους ενήλικους και 12 από τα παιδιά που είχαν μόλις δηλώσει την προθυμία τους να πεθάνουν για τον Κύριό τους. 
Το κύμα εκρήξεων στη Σρι Λάνκα το πρωί του Πάσχα προφανώς στόχευε τους Χριστιανούς της Σρι Λάνκας στην πιο σημαντική τους γιορτή. Τρεις επιθέσεις έγιναν σε εκκλησίες και τρεις σε ξενοδοχεία όπου οι Χριστιανοί θα μαζεύονταν για πρωινό ύστερα από τη μεταμεσονύχτια λειτουργία. Πολλοί χριστιανοί συγκεντρώνονται τακτικά σε ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. 
To Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, δηλώνοντας ανάμεσα στα άλλα:
«Στην πόλη Δηματαγκόδα ο αδελφός Αμπού Αμπντουλλάχ συγκρούστηκε με την αστυνομία και σκότωσε τρεις. Δόξα στον Αλλάχ. Αυτή η ευλογημένη επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 350 Χριστιανών και τραυμάτισε 650 άτομα, ανάμεσά τους και πολίτες των χωρών των «Σταυροφόρων». 
BARNABAS FUN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com