4 Απρ 2019

Μητρόπολη Γλυφάδας: Υπόμνημα στο υπ. Παιδείας από τον δήμαρχο Βουλιαγμένης κατά του Αντωνίου

Persona non grata θεωρείται στη Γλυφάδα ο νέος μητροπολίτης. Εχουν περάσει περίπου 25 ημέρες από την εκλογή του...
... στην επεισοδιακή ψηφοφορία της Ιεραρχίας -υπενθυμίζεται πως για... λίγα λεπτά νέος μητροπολίτης Γλυφάδας ήταν ο Αλέξιος Ψωίνος- και ο από Σαλώνων Αντώνιος εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους πιστούς στην περιοχή. 

Οι κάτοικοι της Γλυφάδας δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εκλογή του επισκόπου Σαλώνων, ενώ ύψωσαν ακόμη και πανό στον Μητροπολιτικό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου μεταξύ άλλων έγραφαν «“Οχι'' στον θρίαμβο του αδίκου» και «Αλέξιε, εσένα θέλουμε ποιμενάρχη μας».Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είχε εξαρχής εκφράσει την αντίθεσή του στην εκλογή τού από Σαλώνων Αντωνίου, ξεκίνησε ήδη τις ενέργειες κατά της εκλογής του στη θέση του μητροπολίτη Γλυφάδας. 
«Είναι μια επικίνδυνη για την περιοχή εξέλιξη, την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε» υποστήριξε. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντέλλος έστειλε γραπτό υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, που επεξεργάζονται το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου μητροπολίτη. Μάλιστα, ο δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει πως, σε δεύτερη φάση, αν εκδοθεί δηλαδή το Προεδρικό Διάταγμα, θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του. Μάλιστα, μιλώντας στο dogma.gr ο δήμαρχος Βούλας έριξε τα βέλη του στον επίσκοπο Σαλώνων και γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), δηλώνοντας: «Θα ήταν χαζό να θεωρούμε ότι η καλύτερη επιλογή για την περιοχή ήταν εκείνη του Αντωνίου. Με τα δύο… καπέλα που θα έχει πια, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για «προεκλογικό αγώνα υπέρ του Αντωνίου» και για «τραγελαφική διαδικασία εκλογής». Υπενθυμίζεται ότι ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης εκλέχτηκε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας νέος μητροπολίτης Γλυφάδας σε μια ψηφοφορία με χαρακτηριστικά θρίλερ. Οι περίεργες συμπτώσεις έως τον οριστικό καθορισμό του αποτελέσματος έριξαν βαριές -ίσως ύποπτες και περίεργες για ορισμένους- σκιές, πυροδοτώντας έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις εκτός της Ιεραρχίας. 
Οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος είχαν ανοιχτά υποστηρίξει την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου.
dimokratianews,04.04.2019
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com