19 Φεβ 2019

Η αληθινή δόξα (Αρσένιος μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου- Άγιον Όρος)


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΟΞΑ
 Ο Θεός αγαπητοί μου, έβαλε έμφυτη την κλίση στον άνθρωπο, ιδιαιτέρως στον άνδρα, να αναζητάει την αληθινή δόξα μέχρι να την αποκτήσει. Λέμε αληθινή, διότι υπάρχει και ψεύτικη δόξα και μάλιστα ψυχοφθόρα. Η αληθινή δόξα είναι άκρως απαραίτητο να είναι ευάρεστη στον Θεό μας. Τότε μόνο μπορούμε να πούμε πως είναι αληθινή. Και αυτή η μακάρια δόξα βασίζεται στις τρεις μεγάλες αξίες του ανθρώπου: την θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένεια. Όμως αν παρατηρήσουμε την σημερινή μας εποχή θα δούμε πως: «ἠγάπησαν γὰρ τὴν δόξαν τῶν ἀνθρώπων μᾶλλον ἤπερ τὴν δόξαν τοῦ Θεοῦ» (Ἰω. 12, 43). Όντως, η σημερινή μας εποχή χαρακτηρίζεται ως η εποχή των εκπτώσεων από κάθε μεγάλη αξία. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την πρώτη μεγάλη αξία που είναι η θρησκεία. 

Εδώ βλέπουμε τους ηγέτες της Ορθοδοξίας μας να γράφουν την ιστορία τους με μελανά γράμματα αντί για χρυσά. Και ενώ τους δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουν την αληθινή δόξα που μένει αιωνίως, αυτοί δυστυχώς προτίμησαν την δόξα των ανθρώπων. Και ο Πατριάρχης μας και ο Αρχιεπίσκοπος εγκολπώθηκαν την παράνομη και ένοχη σιωπή έναντι των προδοσιών εκ μέρους των κυβερνώντων μας. Έτσι μόλις εκπληρώσουν το κοινό χρέος του θανάτου θα λησμονηθούν αμέσως, ενώ το ποιμαντικό έργο τους θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Το ίδιο θα συμβεί και σε όλους μας αν δεν φροντίσουμε να αγαπήσουμε την αληθινή δόξα.
Η δεύτερη μεγάλη αξία είναι η πατρίδα. Εδώ η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Εδώ όχι μόνο αγνοούν εκουσίως την αληθινή δόξα, αλλά μισούν θανάσιμα την πατρίδα μας. Φυσικά εννοούμε τους κυβερνώντες μας που τα πρόδωσαν όλα. Πολλά χρόνια έχουν να φανούν στην ιστορία της χώρας μας πολιτικοί άνδρες που να έχουν αγαπήσει την αληθινή δόξα. Αν στους πολιτικούς άνδρες δεν βλέπουμε την αναζήτηση αυτής της δόξας, την βλέπουμε όμως στον ηρωικό λαό της πατρίδας μας. Και μας το απέδειξε τρανώς στα πρόσφατα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας αψηφώντας άσχημες καιρικές συνθήκες και απροσδόκητη ταλαιπωρία εξαιτίας των χημικών. Αλλά και όταν το καλέσαν οι περιστάσεις της πατρίδας μας ο ελληνικός λαός ήταν και είναι πάντα παρών και γράφει χρυσή ιστορία. Έτσι μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μετά από τον ένδοξο λαό του Ισραήλ επί Προφήτου Μωϋσέως και Προφητάνακτος Δαυίδ, αμέσως μετά είναι ο ένδοξος και ηρωικός λαός της Ελλάδας μας. Άλλωστε, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όλες οι ξένες δυνάμεις ομολόγησαν πως η ποθητή ελευθερία από το τέρας του ναζισμού ήρθε από τους Έλληνες πολεμιστές, με αποτέλεσμα να αλλάξουν το ρητό που πριν έλεγε: «οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες» σε: «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»! Όλα αυτά τα μεγαλεία των Ελλήνων απορρέουν από την αγάπη που έχει ο Χριστός για τον ελληνικό λαό ο οποίος είναι ο περιούσιός Του.
Η Τρίτη μεγάλη αξία είναι η οικογένεια. Η πατρίδα από την οικογένεια γεννάται, αλλά επειδή αυτή φυλάττει την οικογένεια, δικαίως την έχουμε βάλει δεύτερη στη σειρά. Η οικογένεια επίσης γεννάται από το μέγα μυστήριο του Γάμου που σημαίνει πως και η πατρίδα και η οικογένεια από την θρησκεία προέρχονται, αφού το μυστήριο του Γάμου τους γεννάει που είναι δώρο από τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας. Διότι όταν αναφέρουμε την λέξη θρησκεία την Αγία Τριάδα εννοούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αλήθεια τι θα μπορούσαμε να πούμε για αυτήν την μεγαλειώδη αξία που λέγεται οικογένεια; Αλλά επειδή όπως προείπαμε, προέρχεται από το μέγα μυστήριο του Γάμου κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να προσδιορίσει ακριβώς τι σημαίνει αυτή η μεγάλη αξία. Έτσι εμείς θα σταθούμε κυρίως στα λυπηρά και στον πόλεμο που υφίσταται η ευλογημένη οικογένεια. Βλέποντας λοιπόν ο Σατανάς πως από την οικογένεια προέρχεται κάθε καλό,βάλθηκε με όλη την δύναμή του, αν γίνεται, να την αφανίσει από προσώπου γης. Και παρατηρείται αυτό έντονα να γίνεται στις ημέρες μας. Είδαμε να ψηφίζονται σε πολλά έθνη και στην πατρίδα μας νόμοι σατανικοί που στόχο έχουν να αφανίσουν την ευλογημένη οικογένεια. Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι όλεθρος για την ευλογημένη οικογένεια. Επίσης όλεθρος είναι οι εγκληματικές εκτρώσεις, μαζί με το αυτόματο διαζύγιο και άλλα πολλά ακόμη. Όμως δόξα τω Θεώ, υπάρχουν οι φιλότιμοι, οι ήρωες που αψηφούν τις παγίδες που έχει στήσει ο Σατανάς για την οικογένεια και μας δίνουν θάρρος, παρηγοριά και ελπίδα για το μέλλον.
Επομένως όσο και αν κοπιάζουν οι εχθροί να αφανίσουν τις τρεις μεγάλες αξίες που αναφέραμε, δεν μπορούν να το κατορθώσουν διότι είναι θεόσδοτες και ό,τι είναι θεόσδοτο παραμένει ασάλευτο και αήττητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com