17 Φεβ 2019

Στην Γενεύη, ψήφισαν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα θρησκευτικά σύμβολα, θα απαγορευθούν.


Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο
«Το περιμέναμε»: Σε ποια πόλη, απαγορεύουν τα Θρησκευτικά σύμβολα
Του Γιώργου Φαρμάκη
Αν πούμε ότι δεν το περιμέναμε, θα πούμε ψέματα. Στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Γενεύη, οι πολίτες ψήφισαν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα θρησκευτικά σύμβολα, θα απαγορευθούν. 
Οι Κρατικοί υπάλληλοι, δεν θα μπορούν να φοράνε ούτε Σταυρό, ούτε Μπούρκα, ούτε Χιτζάμπ κλπ
Για να προλάβουμε αυτούς που θα πουν ότι οι Ελβετοί, απλά προσπαθούν να μειώσουν τον θρησκευτικό φανατισμό των Μουσουλμάνων ΜΟΝΟ, θα πρέπει να γίνει μια πολύ σημαντική διευκρίνιση:

Στην Ελβετία, το 35.9% (του πληθυσμού) είναι μέλος της Καθολικής Εκκλησίας, το 25% (του πληθυσμού) είναι μέλος της Ελβετικής Μεταρρυθμισμένης ή Αναμορφωμένης εκκλησίας (κατηγορία Χριστιανικών Προτεσταντικών εκκλησιών), ενώ ΜΟΝΟ το 5.4% ανήκει σε κάποια Ισλαμική κοινότητα και ακόμα ένα 0.3%ακολουθεί το Εβραϊκό Θρήσκευμα. 
Οι υπόλοιποι Ελβετοί είτε δηλώνουν άθεοι, είτε δηλώνουν ότι πιστεύουν αλλά ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους, μέλη κάποιας Εκκλησίας.
Δείτε ΕΔΩ, όλες τις λεπτομέρειες (στα αγγλικά).
Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι το μικρό ποσοστό, που δηλώνει ότι ανήκει σε κάποια Ισλαμική κοινότητα. Επομένως, ο νόμος που απαγορεύει τα Θρησκευτικά σύμβολα, επηρεάζει άμεσα τους Χριστιανούς. Δεν θα φοράνε Σταυρό αυτοί οι άνθρωποι. Τουλάχιστον αυτό λέει ο νόμος που ψήφισαν οι πολίτες (εκεί λένε ότι έχουν άμεση Δημοκρατία, οπότε….οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο υποτίθεται).
Οι απαγορεύσεις βέβαια, ισχύουν και για τις μη Χριστιανικές ομάδες. Ήδη Αριστερές συλλογικότητες, αντιδρούν για την απαγόρευση της…ΜΠΟΥΡΚΑΣ. 
Δεν αντιδρούν για την κατάργηση των Χριστιανικών συμβόλων.
Βέβαια, δεν λένε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τον Σταυρό αλλά αυτό είναι αυτονόητο, αφού θα απαγορευτούν ΟΛΑ τα Θρησκευτικά σύμβολα.
Συμπέρασμα: Η Χριστιανική Ευρώπη, μας αποχαιρετά!
Photo Credits: Pexels.com Πληροφορίες: voiceofeurope.com από el.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η Ευρώπη θα αποχαιρετίσει τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, τότε οπωσδήποτε θα αποχαιρετίσει και την επίγεια ευτυχία της, ίσως αποχαιρετίσει και την επίγεια ζωή της.

Καληνύχτα Ευρώπη, και καλό ξημέρωμα για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Η ανοησία της υπόθεσης αυτής φαίνεται στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι λεγόμενοι Χριστιανοί της Γενεύης (προτεστάντες, παπικοί) στήριξαν το νόμο! ! Είναι δηλαδή ένα άλλο βήμα της αυτοκτονίας των δυτικών Χριστιανών, χωρισμένοι από την Εκκλησία και την Θεια Χάρη…

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com