8 Φεβ 2019

Ο ψεύτης και ο κλέφτης. (Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Ἅγιον Ὄρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για κινδυνεύει η πατρίς
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» μας λέει πολύ σωστά ο σοφός λαός.

Πόσο καιρό θα τους κρατήσει αυτή η ψεύτικη χαρά της προδοσίας τους; Διότι σε λίγο σαν τσουνάμι θα τους παρασύρει η επαλήθευση της προφητείας του Αγίου Παϊσίου που λέει: «Δεν υπάρχει κίνδυνος από κει. Το κρατίδιο αυτό αρχικά θα αναγνωριστεί και αργότερα θα διαλυθεί». Σε άλλη προφητεία λέει: «τα Σκόπια έχουν θεμέλιο από λουκούμια και θα διαλυθούν» και σε άλλη προφητεία πάλι μας λέει: «ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα φέρει προίκα στην Ελλάδα την Βόρειο Ήπειρο και το Μοναστήρι». Αυτά μας λέει ο Άγιος που έχει το Πνεύμα του Θεού. Τα γεγονότα που μας παραγγέλνουν οι Άγιοι είναι απευθείας από το στόμα του Θεού και είναι πλήρως αξιόπιστα. Μπορεί να φαίνονται κάποιες φορές πως αργούν να επαληθευτούν, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πραγματοποιηθούν αυτά που μας έχουν πει.
Όμως το παράπονό μας είναι πως δεν βρέθηκε ένας πολιτικός άνδρας να σταματήσει αυτή την μεγάλη προδοσία που έγινε, ούτε φυσικά ένας ηγέτης της Εκκλησίας φάνηκε να βγει μπροστά, να θυσιαστεί με την όποια αντίσταση που θα έφερνε στους προδότες. Όλοι κρυφτήκανε πίσω από τα προσωπικά τους συμφέροντα αγνοώντας το ύψιστο συμφέρον της Πατρίδος μας. Πού είναι ο Παναγιώτατος Πατριάρχης να υψώσει φωνή Πατριάρχου; Για τους σχισματικούς της Ουκρανίας ενδιαφέρθηκε, η προδοσία της Μακεδονίας δεν τον πόνεσε, δεν τον ενδιαφέρει; Πού είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών να βγάλει αντίσταση Αρχιεπισκόπου και να ματαιώσει την προδοσία; Τίποτα απολύτως, καμία φωνή και αντίσταση από κανέναν. Όλοι συμπορεύτηκαν μαζί με τους προδότες. Μόνο ένας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πάλεψε με τους προδότες και αυτός είναι ο ηρωικός λαός μας. Αυτός μάτωσε και στα τρία συλλαλητήρια, ιδιαιτέρως στα δύο που έγιναν στο Σύνταγμα ήρθε αντιμέτωπος με το ανθέλληνο μίσος των προδοτών αφού ρίξανε χημικά και ταλαιπώρησαν αφάνταστα τους αγνούς και νομίμους πολίτες διαδηλωτές. Στιγμές εμφυλίου πολέμου ζήσαμε στο Σύνταγμα.
Τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Ο αγώνας για την Ελληνική Μακεδονία συνεχίζεται αμείωτος έως την τελική νίκη! Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και ας μας εγκατέλειψαν οι αρχηγοί της Εκκλησίας που έπρεπε να ήταν μπροστάρηδες με τα λάβαρα υψωμένα στα χέρια τους. Αλλά τι λέω ο φτωχός; Υπάρχει είδηση πως ο Μακαριώτατος συνεχάρη τηλεφωνικώς δύο φορές τον προδότη Τσίπρα, μία για την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε και μία για την προδοσία που πέτυχε στην Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας. Ο δε Πρόεδρος Παυλόπουλος θλιβερό και τυφλό όργανο της αθλίας κυβέρνησης αφού δεν δέχθηκε το ψήφισμα του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Ο Πατριάρχης του Γένους μας τώρα τελευταία εξαντλεί όλη την ευαισθησία του στην υπεράσπιση των σχισματικών και στα συμπόσια με τους αναθεματισμένους και παμπάλαιους αιρετικούς. Για την Μακεδονία μας δεν του περισσεύει καθόλου ευαισθησία, να τρίξει τα δόντια του στους προδότες κυβερνόντες μας, στέλνοντάς τους έναν πατριαρχικό αφορισμό; Παναγιώτατε, διασύρουν την Μακεδονία μας και δεν πονάτε; Δεν αισθάνεστε πως εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες είμαστε πνευματικά τέκνα σας; Τα πνευματικά σας τέκνα υποφέρουν και εσείς «αγρόν ηγόρασα(Λουκ. 14,18.)»! Παναγιώτατε μήπως δεν είστε ποιμήν αληθινός αλλά μισθωτός; Διότι: «ο δε μισθωτός φεύγει ότι μισθωτός εστί και ου μέλλει αυτώ περί των προβάτων(Ἰω. 10,13.)». Παναγιώτατε, αν θέλετε μπορείτε να μας διαψεύσετε και να πράξετε αυτό που ποθούμε εμείς οι πονεμένοι και προδομένοι Έλληνες Μακεδόνες.
Αγαπητοί μου, αυτή η πτώσις των ηγετών του κράτους και της Εκκλησίας είναι από τα μεγάλα σημεία των καιρών! Όμως εμάς αυτό δεν μας πτοεί καθόλου. Αντιθέτως με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας θα οπλιστούμε με περισσότερο θάρρος αφού είμαστε βέβαιοι πως στο τέλος η νίκη θα είναι με το μέρος μας αφού έτσι το έχει αποφασίσει ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας. Αμήν.
Ἅγιον Ὄρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γέροντα ευλογειτε.Αυτά συμβαίνουν στα "εύκολα".Τι μας περιμένει στα "δύσκολα¨?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com