26 Φεβ 2019

Θράσος και ασέβεια από τον αθεόφοβο Γαβρόγλου


Επιτέθηκε στους κληρικούς κάνοντας λόγο για εκβιασμό στην κυβέρνηση
Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου
Με θράσος ο Κώστας Γαβρόγλου στρέφεται κατά των κληρικών κατηγορώντας τους ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση, προσπαθώντας να μετακυλήσει το άγος της απόρριψης της συμφωνίας στον πιο αδύναμο κρίκο, δηλαδή στον εφημεριακό κλήρο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο 247 ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών (ΙΣΚΕ) ότι εκβιάζει την κυβέρνηση, με αφορμή την προειδοποίηση του ΙΣΚΕ ότι, εάν περάσουν οι αλλαγές στο μισθολογικό, τότε αυτοί θα αντιδράσουν, με ειρηνικό τρόπο. 

Ο Κώστας Γαβρόγλου ουσιαστικά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, που εμμέσως έχει απειλήσει την Εκκλησία ότι δεν αποκλείεται ακόμα και μονομερής νομοθέτηση με επαχθέστερους όρους, αν δεν συμφωνήσουν στις προωθούμενες αλλαγές, αισθάνεται ότι απειλείται από τους κληρικούς. Πόσο ειρωνικό, ένας αριστερός πολιτικός να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας κοινωνικής ομάδας σε κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση όσων θεωρούν δίκαια... 
Ο υπουργός Παιδείας πάλι ξέχασε να πει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος διαφωνούν κάθετα στο σχέδιο της κυβέρνησης για το μισθολογικό και προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο της πιθανής απόρριψης στους απλούς κληρικούς. 
Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Γαβρόγλου η Εκκλησία της Κρήτης αποδόμησε τα επιχειρήματα του υπουργού. Η επαρχιακή Σύνοδος σε ανακοινωθέν επανέλαβε την πάγια θέση της, ότι εμμένει στη διατήρηση του υπάρχοντος εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Επίσης, ότι διαφωνεί με το σχέδιο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζοντάς το γενικό περιγραφικό πλαίσιο με ασάφειες και κενά.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η υπογραφή της προτεινόμενης σύμβασης δεν διασφαλίζει το μέλλον της μισθοδοσίας των κληρικών, «καθώς κάθε σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί ή να παραβιαστεί μονομερώς με διάφορα νομικά προσχήματα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν». 
Παράλληλα, η Εκκλησία της Κρήτης απορρίπτει το σκεπτικό της «αφηρημένης αποζημίωσης» και υποστηρίζει ότι δεν κατοχυρώνει μελλοντικά τη μισθοδοσία των κληρικών, διότι, όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στο κείμενο: «Η Πολιτεία παραιτείται από την απευθείας μισθοδοσία του κλήρου». Προειδοποίησε, δε, ότι η Εκκλησία της Κρήτης θα προασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια των κληρικών.
dimokratianews26.02.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com