10 Ιαν 2019

Εκκλησία υπό διωγμό. Οι συνεχείς επιθέσεις με στόχο την Ορθοδοξία

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ
Οι συνεχείς επιθέσεις με στόχο την Ορθοδοξία
Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο, Ιδιωτικό υπάλληλο, ιστορικό
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της επίθεσης στον ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στα Πατήσια, τον οποίο ξυλοκόπησαν δύο αλλοδαποί ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση. Το περιστατικό αυτό προφανώς δεν ήταν το πρώτο -και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι το τελευταίο- σε μια σειρά επιθέσεων σε βάρος ιερών ναών και ιερέων, οι οποίες πυκνώνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα. 

Πριν από περίπου έναν μήνα δημοσιεύτηκε μια έκθεση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. Σε αυτήν αναφερόταν ότι το 2017 κατεγράφησαν πεντακόσια πενήντα έξι (556) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας. Από αυτά, τα πεντακόσια είκοσι πέντε (525), δηλαδή ποσοστό περίπου 95% (!), αφορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία, αρκετά εκ των οποίων έφεραν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Αναζητώντας στο διαδίκτυο για πρόσφατα περιστατικά, με μια σύντομη περιήγηση αλίευσα τα παρακάτω που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο:
• Ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου εξερράγησαν γκαζάκια έξω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Σαράντα Εκκλησίες Θεσσαλονίκης. 
• Στις 8/12, επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στο Ηράκλειο, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κ. Κατσίφα, το οποίο νωρίτερα μια ομάδα αναρχικών είχε προσπαθήσει να ματαιώσει. 
• Στις 14/12, επίθεση με μπογιές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
• Στις 27/12, τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.
Μαζί με τις επιθέσεις, οι αναρχικοί - αριστεριστές - (αντι)εξουσιαστές δεν παραβλέπουν να απαλλοτριώνουν από ιερά σκεύη μέχρι ιστορικά κειμήλια και να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Παράλληλα, πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα αναγραφής υβριστικών συνθημάτων μέσα και έξω από ναούς και βεβήλωσης των ιερών εικόνων.
Αντιλαμβάνονται πλέον και οι πιο δύσπιστοι ότι βιώνουμε μια ευθεία επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας των ορθόδοξων χριστιανών, η οποία εντάσσεται σε μεγαλύτερη κλίμακα στην επίθεση εναντίον της ταυτότητάς μας και, παράλληλα, εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος. Θυμίζουμε τις αλλαγές των βιβλίων των Θρησκευτικών, την προσπάθεια για χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους κ.ά. 
Σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε την προκλητική ανοχή που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος στην κυβέρνηση. Αν είχε αντιδράσει, σε πολλά πράγματα η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Τουλάχιστον ας αντιδράσουμε άμεσα εμείς, πριν αναγκαστούμε να γίνουμε νεοκρυπτοχριστιανοί στην ίδια μας τη χώρα.
dimokratianews,10.01.2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αντιλαμβάνονται πλέον και οι πιο δύσπιστοι ότι βιώνουμε μια ευθεία επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας των ορθόδοξων χριστιανών".

Οργανωμένη από τις Σκοτεινές Δυνάμεις αυτή η επίθεση, όσο και αν θέλουν κάποιοι να γελοιοποιούν τον όρο "Σκοτεινές Δυνάμεις" και να ρίχνουν στάκτη στα μάτια του κόσμου. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις είναι υπαρκτές.

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com