15 Ιαν 2019

Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος: «Το λέω ευθέως: Η εκκλησία τελεί υπό διωγμό!»


Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος: «Το λέω ευθέως: Η εκκλησία τελεί υπό διωγμό!»

«Αλλά ειδικά εδώ στην Κρήτη, δεν μας λύγισαν αραβοκρατίες, ενετοκρατίες, τουρκοκρατίες, κατοχές και δικτατορίες..»
Κυριολεκτικά άστραψε και βρόντηξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, κατά την εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Πάνω από 1000 συνδαιτημόνες παραβρέθηκαν, κληρικοί της Μητροπόλεως μαζί με τους συνεργάτες τους, καθώς και αρχές του τόπου, με εξέχουσα την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη, του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου και πολλών άλλων.
Ο Σεβασμιώτατος καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές από τους παρευρισκόμενους όταν αναφέρθηκε με πάθος και αποφασιστικότητα στις ξεκάθαρες θέσεις που έχει η Εκκλησία Κρήτης ενάντια στις επιχειρούμενες αλλοιώσεις της Εθνικής Ταυτότητας της Πατρίδος μας και της περιθωριοποίησης της Εκκλησίας μας, μέσω της προτεινόμενης από την Κυβέρνηση συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και της προσπάθειας να μεταβληθεί δυσμενώς και μονομερώς το μισθολογικό καθεστώς των κληρικών. Ο Σεβασμιώτατος, που υπήρξε μέλος της Συνοδικής Επιτροπής η οποία είχε συναντηθεί για τα ζητήματα αυτά τόσο με τον Υπουργό Παιδείας όσο και με Αρχηγούς και Εκπροσώπους Κομμάτων, αλλά και με τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε με νόημα ότι ο διάλογος που προφασίζονται κάποιοι είναι προσχηματικός και στην πράξη θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

"Η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό!", δεν δίστασε να βροντοφωνάξει ο κ. Ευγένιος, και σημείωσε: "αλλά σε αυτό το νησί των Αγίων και των Ηρώων δεν φοβούμεθα. Εδώ στην Κρήτη, μέσα στο διάβα των αιώνων, υποστήκαμε Αραβοκρατίες, Ενετοκρατίες, Τουρκοκρατίες, Κατοχές, Δικτατορίες και κάθε πολιτική και ιστορική εναλλαγή. Όλα αυτά χάθηκαν, εξανεμίστηκαν. Το μόνο που παραμένει ισχυρό και αδιατάρακτο είναι η Εκκλησία. Γιατί η Εκκλησία είναι ταυτισμένη με το λαό του Θεού. Με τις χαρές και τις λύπες του. Με τις πτώσεις και τις αναστάσεις του. Με τα παθήματα, τις ήττες αλλά και τις νίκες του. Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο λαός του Θεού. Κανείς δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να την ξεριζώσει από τις καρδιές και τα σπλάγχνα αυτού του φιλογενούς και ηρωικού λαού. Καμία ιδεοληψία δεν μπορεί να επιβληθεί με τη βία σε αυτόν τον λαό!".
Το πάθος και η αποφασιστικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου απέναντι σε όσα τεκταίνονται σε βάρος της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας, με όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό και βρίσκονται στην επικαιρότητα, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και νόημα, εάν λάβουμε υπ' όψιν, ότι μόλις χθες επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι, όπου βρισκόταν κατά την προηγούμενη εβδομάδα για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της οποίας είναι μέλος κατά την τρέχουσα περίοδο.
Δόξα τω Θεώ, όπως το έχουμε γράψει πολλές φορές, η Εκκλησία της Λεβεντογέννας Κρήτης κρατά γερά και χαλά τα ανίερα σχέδια όσων συνωμοτούν και συναλλάσσονται ερήμην του λαού και σε βάρος του. Και, δόξα τω Θεώ πάλι, η Εκκλησία της Κρήτης έχει στο πλευρό της όλους τους καλούς Άρχοντες της Μεγαλονήσου, οι οποίοι, αφουγκραζόμενοι τη βούληση και τον παλμό της καρδιάς του Κρητικού Λαού, στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες για τη διαφύλαξη της Εθνικής μας Ταυτότητας και του Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού μας.
goodnet.gr,14/01/2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές δεκαετίες τώρα, σφαγιάζονται πολλές χιλιάδες αγέννητα βρέφη με τις εκτρώσεις, κάθε χρόνο μέσα στην Ελλάδα. Αυτές οι σφαγές είναι ένας αφανής αλλά πραγματικός διωγμός προς την Εκκλησία, δηλαδή προς τον Χριστό.
Τώρα όμως ο διωγμός που υπήρχε από παλιά, πέταξε το κάλυμμα του και εμφανίστηκε με θράσος και δημόσια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com